طرز تهیه شیرینی اشکی با پیمانه بهتر از قنادی و بازار
به گزارش بوستان گفتگو، شیرینی اشکی یکی از خوشمزه ترین شیرینی های خشک ایرانی محسوب می گردد که در میان ایرانی ها بسیار هوادار دارد. این شیرینی به علت ظاهر مجذوب کننده و متفاوت خود به عنوان شیرینی نعلی هم شناخته شده است. شیرینی اشکی با خمیر نرم و لطیفی درست می گردد که تا مدت ها می توان آن را نگه داشت. با توجه به عطر و طعم شیرینی می توان آن را برترین گزینه برای پذیرایی در دورهمی ها و میهمانی های نوروز به حساب آورد. در مطالب قبلی دستور تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع را کامل آنالیز نموده ایم که می توانید آن را بخوانید. در دستور این شیرینی رعایت میزان مواد بسیار لازم است پس می توانید در این جا طرز تهیه شیرینی اشکی با پیمانه را بخوانید تا بهتر از قنادی و شیرینی های بازار آن را درست کنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع
- آرد یک پیمانه و نصف
- شکر یک سوم پیمانه
- روغن مایع یک سوم پیمانه
- بیکینگ پودر یک قاشق مرباخوری
- تخم مرغ یک عدد
- شکلات تخته ای 50 گرم
- ترافل رنگی به میزان لازم
- پودر پسته به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی اشکی با پیمانه
1. شکر، تخم مرغ و وانیل را هم بزنید
شیرینی اشکی از آن دسته شیرینی هایی است که باید میزانهای گفته شده را برای تهیه خمیر آن رعایت کنید تا خمیری نرم و لطیف داشته باشید. پس پیمانه ها را می توانید یک لیوان دسته دار فرانسوی در نظر بگیرید. مواد لازم را از 30 دقیقه قبل بیرون بگذارید تا هم دمای محیط شوند. حال در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی اشکی با پیمانه باید شکر، تخم مرغ و وانیل گفته شده را داخل یک کاسه بریزید. مواد را با هم زن برای چهار دقیقه بزنید. در انتهای چهار دقیقه حجم مواد باید دو برابر و شکر کامل حل شده باشد. دقت داشته باشید هنگام هم زدن مواد حتما اطراف آن را دورگیری کنید. با این کار مخلوطی یکسان خواهید داشت. شیرینی دانمارکی با پیمانه از دیگر شیرینی هایی است که به راحتی می توانید در منزل آن را امتحان کنید.
2. روغن و آرد را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی اشکی با پیمانه باید روغن، بیکینگ پودر و یک لیوان از آرد را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید. در این مرحله مواد را به آرامی با لیسک هم بزنید تا کامل یک دست گردد. حال مابقی آرد را اضافه کنید سپس با دست ورز دهید. مواد را تا جایی ورز دهید که خمیر جمع شده و به دست نچسبد. در آخر به ریختن میزان آرد دقت داشته باشید که آرد را به میزان بریزید تا خمیر ترک نخورد.
3. فر را آماده کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی اشکی با پیمانه باید فر را با دمای 160 درجه سانتی گراد روشن کنید. 15 دقیقه زمان دهید تا خوب گرم گردد. سینی فر را با کمی کره چرب کنید. در صورت داشتن کاغذ روغنی می توانید به جای چرب کردن، کاغذ روغنی داخل آن پهن کنید. حال به سراغ دیگر مراحل تهیه شیرینی اشکی بروید. در کنار این شیرینی خوشمزه می توانید تهیه شیرینی مربایی با پیمانه را هم خوانده و برای دورهمی هایتان درست کنید.
4. خمیر را شکل دهید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی اشکی با پیمانه باید کمی آرد روی سطح کار خود کمی آرد بپاشید. از خمیر به میزان یک گردوی کوچک بردارید سپس آن را روی سطح کارتان قرار دهید بعد با دو دست به شکل لوله در بیاورید. حال دو طرف خمیر را به یکدیگر بچسبانید تا شکل اشک در بیاید. این کار را تا جایی تکرار کنید که خمیر تمام گردد. حالا شما تعداد زیادی شیرینی اشکی دارید. از تهیه شیرینی کشمشی با روغن جامد برای پذیرایی در روزهای عیدتان غافل نشوید.
5. شیرینی را بپزید
در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی اشکی با پیمانه باید خمیرها را با فاصله از هم داخل سینی بچینید. سینی را در فر با همان دمای از قبل گرم شده به مدت 15 دقیقه بگذارید. با طلایی شدن زیر شیرینی ها، فر را خاموش نموده و سینی را بیرون بیاورید. کمی زمان دهید تا شیرینی ها خنک شوند. دقت داشته باشید که وقتی شیرینی ها هنوز داغ هستند ممکن است به هنگام برداشتن، خرد شوند پس با احتیاط شیرینی ها را بردارید. از تهیه شیرینی نعلی با پیمانه برای عزیزان تان در روزهای عید غافل نشوید.
6. شیرینی اشکی را تزئین کنید
در ششمین مرحله از طرز تهیه شیرینی اشکی با پیمانه باید به سراغ شکلات تخته ای بروید تا با آن شیرینی هایتان را تزئین کنید. پس شکلات را داخل یک ظرف نشکن بگذارید. ظرف را روی حرارت کتری یا سماور قرار دهید تا به روش بن ماری آب گردد. اگر شکلات تان کمی غلیظ بود یک تا دو قاشق چای خوری روغن مایع به آن اضافه کنید. در نهایت گوشه شیرینی ها را داخل سس شکلاتی کنید. سپس کمی پودر پسته یا ترافل رنگی روی آن ها بریزید.
نکات تکمیلی تهیه شیرینی اشکی با پیمانه
شیرینی اشکی را می توان بهتر از قنادی و بازار در منزل تهیه کرد چراکه دستوری بسیار ساده دارد. این شیرینی خشک همچون شیرینی نارگیلی راحت و در سریع ترین زمان درست می گردد. نکات تکمیلی زیر به شما در پیش بردن سریع تر مراحل تهیه آن یاری خواهد نمود.
تَرَک شیرینی اشکی
برای تهیه شیرینی اشکی با پیمانه هم حتما به ظاهر آن را دقت کنید تا مبادا که ترکی روی آن باشد. برای این که شیرینی اشکی شما ترک نداشته باشند حتما هم به نسبت مواد و درست میزان گیری مقادیر مواد دقت کنید هم به درستی خمیر را قالب زده یا حالت بدهید. اما در کنار این موارد باید حتما به دمای زیاد فر، زیاد بودن آرد، کمی روغن مایع و ورز نامناسب خمیر هم دقت کنید. از تهیه شیرینی بهشتی در کنار دیگر شیرینی های عید غافل نشوید.
پخت شیرینی اشکی در قابلمه
شیرینی اشکی یا نعلی را می توانید مانند شیرینی پفکی گردویی بدون فر داخل تابه یا قابلمه درست کنید. پس داخل تابه دو طرفه یا قابلمه تان کاغذ روغنی پهن کنید. شیرینی ها را داخل آن بچینید، در تابه را ببندید و فقط 15 دقیقه زمان دهید تا کامل پخته شوند. البته استفاده از شعله پخش کن را هم نباید فراموش کنید. برای پخت شیرینی نعلی با پیمانه در توستر یا فر برقی باید دمای آن را 20 درجه کم تر تنظیم کنید.
ظاهر شیرینی اشکی
ظاهر شیرینی اشکی می تواند به دو صورت متفاوت باشد؛ اشکی یا نعلی. اگر دو سر خمیر شیرینی را به یکدیگر بچسبانید، ظاهری مشابه اشک پیدا خواهد نمود، همان طور که در عکس بالا سمت راست مشاهده می کنید. از سویی دیگر با پهن کردن خمیر روی سطح کار، فرم دادن آن به شکل یک لوله 10 سانتی متری و نچسباندن دو سر خمیر به یکدیگر، ظاهری مشابه نعل اسب پیدا می نماید.
جایگزین روغن مایع
شما در طرز تهیه شیرینی اشکی با پیمانه، کره یا روغن صاف قنادی را می توانید جایگزین روغن مایع کنید بی آن که در طعم و مزه آن تغییری به وجود بیاید. برای روزهای عیدتان شیرینی اسکار گردویی را هم می توانید درست کنید.
منبع: کتاب کاله