غذاهای معروف مجارستان (تور ارزان مجارستان)
به گزارش بوستان گفتگو، غذاهای معروف مجارستان
در این مقاله از وب سایت مجله گردشگری خبرنگاران درباره غذاهای معروف مجارستان ، سخن خواهیم گفت.
با ما سفر کنید و با تور ارزان مجارستان از کشور جذاب اروپایی دیدن کنید و شهر زیبای بوداپست مجارستان را ببینید.
مجارستان، کشوری در اروپای مرکزی با مرکز بوداپست است. مساحت مجارستان 93030 کیلومتر مربع است. این کشور در حدود 9 میلیون و 880 هزار نفر جمعیت دارد، زبان رسمی آن مجاری و واحد پول آن فورینت است. مرکز و پرجمعیت ترین شهر این کشور بوداپست با یک میلیون 740 هزار نفر جمعیت است.
در حدود 84 درصد از مردم این کشور مجاری تبار، 14 درصد نامشخص، و 3 درصد روما (کولی) هستند. زبان مجاری پرگویشورترین زبان غیر هندواروپایی در قاره اروپا است.
غذاهای مجارستانی با طعم هایی پر ادویه، غنی و مجذوب کننده برای بسیاری از گردشگر ها تجربه ای خوشمزه و شگفت انگیز از این کشور به همراه دارد.
غذاهای سنتی مجارستان که در طول هزاران سال تاریخ کشور توسعه پیدانموده است، بخشی غرورآفرین و مهم از میراث فرهنگی این مرز و بوم را نمایش می دهد. برترین غذای مجارستان چیست؟ در مجارستان چی بخورم؟ اگر این ها سوالات شماست، حتماً این نوشتار را بخوانید. در این مقاله غذا های معروف مجارستانی را به شما معرفی می کنیم تا در سفر خود به این کشور، آن ها را از دست ندهید.
1. گولاش Gulyás
گولاش یکی از معروف ترین غذاها در مجموعه آشپزی مجارستان است ولی حتی امروزه تصورات بسیار غلطی در خصوص نسخه اولیه این غذای مشهور وجود دارد. نام این غذا از واژه gulyás به معنی چوپان آمده است که غذای کامل خود را درون یک دیگچه بر روی آتش می پختند. امروزه گولاشی که درون دیگچه پخته شود به عنوان اصلی ترین نسخه شناخته می شود. تقریباً هر منطقه از کشور مجارستان نمونه مختص به خود را دارد ولی یک گولاش معمولی چیزی مابین سوپ و آبگوشت است که از گوشت گاو (یا گوساله)، هویج، سیب زمینی، ادویه و پاپریکا تشکیل می شود. گولاش تاریخی به قدمت قرن نهم میلادی دارد ولی از قرن نوزدهم تبدیل به یک نشان ملی و ابزاری برای حفظ هویت مجارستانی شد.
2. سوپ ماهیگیر Halászlé
سوپ ماهیگیر نیز جایگاهی مهم در بین غذاهای ملی کشور داشته و همچون گولاش درون یک دیگ بر روی آتش پخته می شود. این سوپ با ترکیبی از ماهی های رودخانه (کارپ، گربه ماهی، پرچ یا اردک ماهی) و میزان زیادی پاپریکا که به آن رنگ قرمز روشن می دهد آماده می شود. این غذا مدل های مختلفی دارد که در میان آن ها la Baja (که با پاستای ضخیم و ماهی کارپ درست می شود) یا Szeged (که با ترکیبی از چهار گونه ماهی پخته می شود) از همه معروف تر هستند.
3. لانگوش Lángos
مسلماً لانگوش محبوب ترین غذای مجارستان در تمام ادوار است: نانی سرخ شده که قطعاً برای رژیم مناسب نیست. لانگوش (که از لغت شعله می آید) به عنوان جایگزینی مجذوب کننده برای نان به شمار می رود. بعضی معتقدند که پیدایش لانگوش مربوط به اثرات ترکیه باشد، درحالی که دیگران معتقدند که این غذا از روم باستان آمده است. چیزی که باعث دوست داشتنی شدن این غذا می شود گزینه های بی نهایت مواد روی آن برای شماست. این غذا معمولاً با سس سیر، پنیر، خامه ترش یا حتی سوسیس میل می شود.
4. فوزلیک Főzelék
فوزلیک آن قدر منحصربه فرد است که قابل ترجمه به فارسی نیست. اگرچه این غذا در نگاه اول شبیه به سوپ به نظر می آید، ولی توصیف دقیق تر از آن به صورت آبگوشتی غلیظ با سبزیجات است. فوزلیک یکی از معدود گزینه های غذای سالم در بین لیست غذاهای ملی مجارستان به شمار میرود. این غذا که پخت آن ساده و کاربردی است نمونه ای جالب از غذاهای خانگی می باشد. مغازه های فروشنده فوزلیک که در کل شهر پخش شده اند، این غذا را تبدیل به گزینه ای ایده آل برای یک تجربه سریع و سالم مجارستانی نموده اند. شکل های متنوعی از فوزلیک با سیب زمینی، نخود سبز، لوبیا، عدس و هویج وجود دارد که همگی در مایعی غلیظ از ترکیب آرد و خامه ترش می پزند.
5. شوملوئی گالوشکا Somlói Galuska
عنوان معتبر محبوب ترین کیک مجارستان به شوملوئی گالوشکا تعلق می گیرد که یک دسر فوق العاده خوشمزه شامل کیک اسفنجی با رویه خامه شکلاتی، مغز گردو و درنهایت خامه هم زده است. داستان این خوردنی به 1950 برمی شود که سرمهماندار معروف رستوران گوندل (Károly Gollerits) رؤیای پخت یک دسر تازه را در سر می پروراند. هرچند اولین نمونه عمومی از این کیک در سال 1958 به وسیله استاد شیرینی پزی Béla Szőcs معرفی و در همایش جهانی بروکسل برنده جایزه شد. از آنجایی که خانواده سازنده این کیک دستورالعمل آن را مخفی نگه داشته اند، نمونه های دیگر در شکل و نحوه آماده سازی متفاوت هستند ولی مواد لازم بنیادین آن را حفظ نموده اند.
6. پورکولت و پاپریکاش Pörkölt and Paprikás
دو نوع آبگوشت یعنی پورکولت و پاپریکاش (آبگوشتی که میزان زیادی پاپریکای شیرین دارد) وجود دارد. اگرچه معمولاً این دو غذا را به عنوان دو غذای مجزا می شناسند، مواد لازم، روش پخت و حاصل آن آن قدر شبیه به هم است که به طور کلی می توان پاپریکاش را به عنوان نوعی از پورکولت در نظر گرفت. این غذاها در بین غذاهای اصلی و اولیه در مجارستان شناخته می شوند که سابقه پخت آن ها با 1780 برمی شود. لغت پورکولت به معنی پخته است و این غذا از گوشت گاو، گوسفند، مرغ یا حتی جگر (با توجه به منطقه تغییر می نماید) که همراه با پیاز، پاپریکا و دیگر ادویه ها که به آن طعمی تند می دهد تهیه می شود و در کنار غذای مجارستانی دیگری به نام نوکدلی (نوعی نودل) سرو می شود. ضرب المثلی قدیمی وجود دارد که می گوید: یکشنبه ها بدون پورکولت نمی شود!
7. دوبوش تورتا Dobos Torte
افسانه دوبوش تورتا از سال 1885 شروع می شود که شیرینی پز مجار ژوزف دوبوش کیک جالب توجه خود را در نمایشگاه عمومی ملی بوداپست معرفی کرد. دوبوش تورتا در بین معتبرترین خوراکی های مجارستان است و از کیکی اسفنجی با لایه های کرم کره ای شکلاتی و روکش کارامل تشکیل می شود. تکنولوژی و مزه این کیک در زمان خود نوآورانه و بی نظیر بود. اصلی ترین ماده آن یعنی کرم کره ای در آن موقع ناشناخته بوده و برای اولین بار استفاده می شد. دوبوش دستورالعمل خود را تا زمان بازنشستگی مخفی نگاه داشت، اگرچه امروزه نمونه های بسیار متفاوتی از دوبوش تورتا را می توان یافت.
8. دلمه برگ کلم Töltött Káposzta
دلمه کلم در آشپزخانه های اروپای شرقی مرکزی غذایی رایج است و تولتوت کاپوستای مجارستانی نیز از کلم پخته شده (معمولاً کلم شور) تشکیل می شود که با گوشت خردشده، برنج و ادویه هایی مثل پاپریکا و فلفل پر می شود. این غذا عموماً در هنگام جشن های کریسمس و عید پاک پخته می شود. اگرچه این غذا عمدتاً یک غذای خانگی است، بیشتر غذاخوری های مجارستان آن را در منوی خود دارند.
9. چورتوش کالا Kürtös Kalács
یک نوع نان شیرین به شکل استوانه مارپیچ که از پخت خمیر شیرین بر روی زغال چوب درست می شود و سپس روکشی شکری به آن افزوده می شود. چورتوش کالا، یکی از محبوب ترین شیرینی های خیابانی در مجارستان است. این شیرینی که معمولاً به آن کیک دودکشی هم گفته می شود؛ روکشی شیرین و کاراملی دارد که به آن دارچین، کاکائو، نارگیل یا گردو اضافه می شود. چورتوش کالای اصلی مربوط به منطقه ترنسیلوانیا بوده و از آنجا در مجارستان گسترده شده و تبدیل به بخشی جدایی ناپذیر از هویت غذایی این کشور شده است. این شیرینی که زمانی تنها برای نجیب زادگان بود و عنصری لازم برای مراسم های عروسی و غسل تعمید به حساب آمد، امروزه تبدیل به شیرینی روزانه گشته است که بیشترین تقاضا را در زمان کریسمس و هر جشن و مراسمی دارد.
10. توروش چوسا Túrós Csusza
شاید ترجمه واژه به واژه توروش چوسا که به معنی پاستا با پنیر خانگی است نتواند مردم را متقاعد به امتحان آن کند ولی وقتی که این غذا را مزه کنید دیگر فراموشش نخواهید کرد. این غذا یک نمونه سنتی در مجارستان است که از نوعی پاستای خاص (چوسا) همراه با پنیر خانگی و یک تکه بیکن ترد تشکیل می شود. تمام این مواد در ظرفی که از قبل گرم شده است ترکیب می شوند. این غذا به عنوان یک غذای اصلی سیرکننده که تهیه آن راحت و مقرون به صرفه است شناخته می شود. اگر در پی خوراکی شیرین تر هستید، یک نسخه از آن نیز برای شما وجود دارد: در توروش تیستا (túrós tészta) بیکن حذف می شود و به جای آن میزان زیادی شکر به ترکیب پنیر و خامه اضافه می شود. این نسخه نیز در مجارستان متداول است و از دیگر مواد مخصوص مجارستانی مثل دانه های خشخاش، گردو یا پاستای کلم نیز ممکن است در آن به کار رود که محلی ها عاشق آن ها هستند.
منبع: تاپ تراول