آشنایی با رژیم غذایی مردم روسیه، اهالی کشوری سردسیر

به گزارش بوستان گفتگو، روسیه، کشوری بزرگ و پهناور است که در نزدیکی قطب شمال واقع شده است. این کشور با دو اقیانوس آرام و منجمد شمالی و سه دریای بالتیک، خزر و مدیترانه همجوار بوده و جنگل های آن نیز یک سوم جنگل های دنیا را تشکیل می دهند. علی رغم تنوع گیاهی بالایی که در این کشور وجود دارد، به دلیل آب و هوای بسیار سرد و خشک منطقه، زمین های این کشور مناسب کشت نبوده و بسیاری از نواحی آن نیز قابل کشاورزی نیستند. با این حال، فرهنگ غذایی روسیه بسیار متنوع و گسترده بوده و غذاهایی اصیل و سالم در آن دیده می گردد. در این بخش قصد داریم در خصوص رژیم غذایی مردم روسیه صحبت نموده و تعدادی از محبوب ترین خوراک های روسیه را به شما معرفی کنیم.

آشنایی با رژیم غذایی مردم روسیه، اهالی کشوری سردسیر

وعده های غذایی مردم روس

هر منطقه ای به تناسب مواد غذایی موجود در آن و ذائقه مردمانش، فرهنگ غذایی خاص خود را دارد. روس ها نیز از این قاعده مستثنی نبوده و دارای ویژگی های منحصر بفردی در رژیم غذایی روزانه خود هستند که در مطلب محبوب ترین خوراک های روسیه به آن ها می پردازیم. روس ها علاقه زیادی به غذاهای خانگی دارند و معمولا وعده های غذایی خود را در خانه آماده کرده و می خورند. کمتر پیش می آید که مردم روسیه از غذاهای آماده سوپرمارکت ها یا فروشگاه ها برای وعده های مختلف خود استفاده نمایند. سه وعده مهم غذایی در فرهنگ غذایی روسیه شامل صبحانه، ناهار و شام بوده که در ادامه مورد آنالیز قرار می دهیم.

صبحانه

صبحانه اولین وعده غذایی در فرهنگ غذایی روسیه بوده که معمولا بین ساعت 7 تا 8 صبح میل می شود. بسیاری از مردم روس تکه ای نان تست به همراه پنیر را ترجیح می دهند و بعد از خوردن آن به محل کار خود می روند. در کنار نان و پنیر معمولا یک لیوان آب میوه یا فنجان چای یا قهوه قرار می گیرد. تعدادی از مردم این کشور نیز به صبحانه خود اهمیت بیشتری داده و غذاهای متنوع تری را در این وعده میل می نمایند. کاشا (kasha)، نان کره ای (Butterbrots)، تخم مرغ، تورگ (tvorog) و خوراکی های ترکیبی از غلات از دیگر غذاهایی هستند که در این وعده تهیه می شوند.

کاشا: کاشا در واقع به حریره یا پوره گفته می شود و از دانه های متفاوتی تهیه می شود که در آب یا شیر پخته شده اند. این غذا که یکی از محبوب ترین خوراک های روسیه بوده، ظاهری شبیه به فرنی داشته و از دانه های غلات و حبوبات به دست می آید. مردم روس علاقه بسیاری به خوردن کاشا در وعده صبحانه خود دارند.

نان کره ای: تکه ای نان است که در آن یک لایه کره یا برش نازکی از گوشت قرار داده می شود.

تخم مرغ: تخم مرغ ماده غذایی بوده که در بسیاری از کشورها به صورت آب پز یا نیمرو بر روی سفره صبحانه قرار می گیرد.

تورگ: تورگ در رژیم غذایی مردم روسیه، یک ماده غذایی شبیه به پنیر روستایی است.

ناهار

اصلی ترین وعده غذایی در رژیم غذایی مردم روسیه که معمولا در ساعت 1 تا 3 بعدازظهر صرف می شود، ناهار است. وعده غذایی ناهار شامل سه بخش پیش غذا، غذای اصلی و دسر هست. برای پیش غذا معمولا یک سوپ داغ در نظر گرفته می شود. پس از آن، گوشت به همراه سیب زمینی و حریره یا پاستا سرو شده و بخش دسر نیز شامل نوشیدنی هایی مانند چای، قهوه، آب میوه، کیک با مقداری شکلات هست. مردم روسیه به چای و قهوه علاقه زیادی دارند و نوشیدن آن ها برایشان بسیار لذت بخش و دوست داشتنی به حساب می آید. کمپوت یا همان میوه های پخته شده، از جمله دسرهایی بوده که بسته به ذائقه افراد در سرانجام غذا سرو می شود. با توجه به اینکه در این بازه زمانی اغلب مردم در محل کار خود هستند، وعده غذایی ناهار معمولا در خارج از خانه صرف می شود. بسیاری از افراد یک ساعت از زمان کار خود را به ناهار اختصاص داده و غذای خود را می خورند. از این رو، بسیاری از رستوران ها و کافه های روسیه پیشنهادهای ویژه ای برای مشتریان خود در نظر می گیرند و غذاهای این وعده را با قیمت مناسب تری عرضه می نمایند. خوردن یک وعده ناهار در این مکان ها معمولا کمتر از 10 دلار در می آید. در بعضی موارد شرکت ها، از این کافه ها یا رستوران ها برای کارمندان خود غذا سفارش می دهند. گاهی اوقات نیز افراد ناهار را از خانه آورده و برای صرف آن به کافه یا رستوران های اطراف محل کار خود می روند.

شام

مردم روسیه شام را یکی از مهمترین وعده های غذایی خود می دانند، چرا که در این ساعت تمامی اعضای خانواده در منزل حضور دارند و این فرصت برایشان پیش می آید که ساعتی را در کنار یکدیگر بگذرانند. این وعده غذایی که یکی از بخش های مهم رژیم غذایی مردم روسیه هست، نیز ابتدا با یک پیش غذای اشتهاآور آغاز می شود. پس از آن غذای اصلی سرو شده که معمولا شامل تکه ای گوشت یا ماهی به همراه سیب زمینی است. پس از غذا، اعضای خانواده در کنار هم چای می نوشند. روس ها چای را معمولا به همراه شکر یا مربا سرو می نمایند. وعده غذایی شام معمولا در ساعت 7 تا 8 صرف شده و پس از آن نیز اعضای خانواده در کنار هم به تماشای تلویزیون می نشینند یا به صحبت در خصوص مسائل مختلف روز می پردازند.

انواع نان در کشور روسیه

نان یکی از اصلی ترین بخش های فرهنگ غذایی روسیه محسوب می شود که از سال های دور در این کشور رواج داشته و در حال حاضر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید نانواهای روسی بهترین و ماهرترین نانواهای دنیا محسوب می شوند و شهرت دنیای دارند. از این رو نان های تولیدی این کشور را می توان بهترین نوع نان دنیا معرفی کرد تا جاییکه بسیاری از سفیرهایی که در روسیه حضور دارند، با اهدای نان محبت خود را به مافوقشان ابراز کرده و از این طریق به وی ادای احترام می نمایند. بعد از آغاز جنگ دنیای دوم، خشکسالی و قحطی روسیه را فراگرفت. زمین های کشاورزی نابود شدند و با تخریب جنگل ها، درختان از بین رفتند. شکار بی رویه نیز باعث از بین رفتن حیوانات و نابود شدن ماهی های رودخانه شد. با توجه به این کمبودها مردم روسیه نان را قوت غالب خود قرار داده و آن را به عنوان یکی از محبوب ترین خوراک های روسیه مورد استفاده قرار دادند.

نان، از گذشته تا کنون

از گذشته تا کنون آرد گندم اصلی ترین ماده تشکیل دهنده نان های روس است. روس ها برای تهیه نان از گندم سیاه استفاده می کردند و نان گندم سیاه هنوز هم پرمصرف ترین و محبوب ترین نوع نان در فرهنگ غذایی روسیه محسوب می شود. این در حالی است که گندم سفید هیچگاه نتوانست جای گندم سیاه را در این کشور بگیرد. اولین نان های تولیدی روسیه با استفاده از نوعی نوشیدنی سنتی و مخمر ترش تهیه می شدند. گاهی نیز به جای مخمر ترش از یک تکه خمیر کهنه برای تخمیر نان استفاده می شد. نان سنتی روسیه طعمی نمکین داشت که اصطلاحا به آن خوش نمک می گفتند. از قرن 17 میلادی، در کنار گندم سیاه از جو نیز برای تهیه نان استفاده می شد. در آن هنگام 25 نوع نان از گندم سیاه و 30 نوع نان از جو وجود داشت. بعدها، نانواهای حرفه ای روس تصمیم گرفتند تا تنوع نان ها را در فرهنگ غذایی روسیه بالا برده و عطر و طعم های جدیدی را به آن ها اضافه نمایند. از این رو از موادی چون زیره سیاه، وانیل، گشنیز برای تغییر طعم نان استفاده کردند. در حال حاضر، بیش از 200 نوع نان مختلف در نانوایی ها و فروشگاه های این کشور عرضه می شوند که هر کدام از آن ها طعمی دلپذیر داشته و عطر خوش آن ها اشتهای شما را بر می انگیزد. در ادامه معروف ترین نان های روس را معرفی می کنیم.

نان سیاه (Black Bread)

نان سیاه را می توان پرمصرف ترین و معروف ترین نان در رژیم غذایی مردم روسیه معرفی کرد که از گذشته های دور در این کشور پخته می شد. این نان از آرد گندم، شیره قند سیاه، نشاسته ذرت، پودر قهوه، کره، سرکه، آب سرد، دانه های زیره سیاه و نمک تهیه می شود. نان سیاه، همانطور که از نامش پیداست، رنگی تیره دارد و طعم آن نیز خاص و متفاوت هست. مهمترین دلیل محبوبیت نان سیاه را می توان ترد بودن آن دانست.

نان یکشنبه پاک (Easter Bread)

نان یکشنبه پاک نوعی نان است که به اشکال مختلفی چون گرد، پیچ، استوانه ای تهیه می شود. بعضی اوقات نیز خمیر نان را در پیمانه های مخصوص کیک می ریزند و به صورت نان فنجانی عرضه می نمایند. این نان در گذشته های دور توسط کلیسای ارتودوکس کشورهایی چون روسیه، رومانی، بلاروس، اوکراین، صربستان، گرجستان طبخ می شد، از این رو به آن نان یکشنبه پاک گفته می شود. این نان خوش طعم معمولا به صورت روزانه تهیه شده و با یک پنیر مخصوص خورده می شود. نوع فنجانی این نان که روی آن با شکلات های رنگی ریز و میوه های خرد شده تزیین شده، پرهوادارترین نوع آن است.

انواع دسر

همانطور که در بالا عنوان شد، دسر بخشی از فرهنگ غذایی روسیه را تشکیل می دهد. از این رو، دسر صندلی ویژه ای در فرهنگ غذایی این کشور داشته و از تنوع بالایی نیز برخوردار است. خانواده های روس براساس ذائقه خود یکی از انواع دسرهای خوشمزه این کشور را تهیه کرده و بعد از ناهار یا شام سرو می نمایند. در گویش باستانی روس به دسر، Zaedkami گفته می شود. این لغت در واقع به معنی خوراکی بوده که پس از غذای اصلی سرو شده و خورده می شود. از جمله محبوب ترین خوراک های روسیه که معمولا بعد از غذا سرو می شوند، می توان به انواع میوه ها، کمپوت ها، میوه های کباب شده، انواع شیرینی های بومی، انواع مربا اشاره نمود که در ادامه تعدادی از آن ها را معرفی می کنیم.

پای سیب

پای سیب یکی از محبوب ترین خوراک های روسیه بوده که در دنیا نظیر ندارد. برای تهیه پای سیب از موادی چون آرد، تخم مرغ، سیب ترش، نمک و چاشنی های معطر استفاده می شود. پای سیب را در همه جای دنیا می توان تهیه کرد، اما چیزی که پای سیب روسیه را از دیگر نقاط دنیا متمایز می نماید، ماده ای با نام Antonovka هست. مردم روسیه این ماده را به خمیر پای اضافه می نمایند تا در کنار شیرینی، کمی ترشی نیز به آن اضافه شود. اگر به روسیه سفر کردید، حتما پای سیب های منحصر بفرد آن را امتحان کنید. چون مانند آن را در هیچ کجای دنیا نمی توانید پیدا کنید.

پیروگی (Pirohi)

پیروگی نوعی غذاست که از یک خمیر نرم تهیه می شود. برای تهیه این غذا داخل خمیر را با ترکیبی از گوشت چرخ شده، سیب زمینی، کلم ترش، میوه پر می نمایند. سپس، خمیر پیچیده شده را در روغن سرخ کرده یا به صورت بخارپز آماده می نمایند. پیروگی در واقع چیزی شبیه به پیراشکی خودمان بوده و مواد درون پیروگی با توجه به سلیقه و ذائقه افراد متفاوت است.

سالاد میوه (Fruit Salad)

سالاد میوه همانطور که از نامش پیداست، از ترکیب میوه های خرد شده تهیه می شود. مردم روسیه در کنار میوه های تازه و رنگارنگ از ادویه جات بومی نیز بر روی این سالادها استفاده می نمایند تا طعم آن را بهتر و خوشمزه تر نمایند. سالاد میوه از جمله دسرهایی است که معمولا با وعده غذای اصلی خورده شده و با توجه به محبوبیت آن، برای میهمانان نیز تهیه و سرو می شوند. هر خانواده بر اساس ذائقه و سلیقه خود می تواند میوه های موجود در سالاد را انتخاب کرده و آن ها را با هم ترکیب نماید. از این رو، انواع مختلفی از این سالاد در کشور روسیه دیده می شوند که معمولا دارای ترکیب رنگ و چیدمان زیبایی هستند. معروف ترین سالاد میوه روسیه ترکیبی از میوه های پرتقال، کیوی، موز، سیب، گلابی، آلو بخارا و ماست هست.

ژله شکلات (Chocolate Jelly)

از دیگر دسرهای محبوب در فرهنگ غذایی روسیه، ژله شکلات بوده که از حل کردن ژلاتین در آب سرد و آب جوش به همراه پودر شکلات تهیه می شود. برای خوش طعم کردن این ژله نیز از ادویه جات معطر استفاده می نمایند. آمریکایی ها این نوع ژله را معمولا برای تزیین نان یا شیرینی استفاده می نمایند، اما ژله شکلات در روسیه به تنهایی استفاده شده و پس از غذا به عنوان دسر سرو می شود.

کوزیناکی (Kozinaki)

کوزیناکی نوعی شکلات روس بوده که از ترکیب دانه های خوراکی با شکر و عسل تهیه می شود. محبوب ترین نوع آن حاوی دانه های آفتابگردان، مغز گردو، مغز لوزتین و بادام زمینی در کنار هم است. مردم روسیه به شدت هوادار کوزیناکی هستند. آن ها معتقدند کوزیناکی که در خانه تهیه می شود، هیچگاه طعم و عطر کوزیناکی های بیرون را ندارد. از این رو، این نوع شکلات معمولا توسط آشپزان حرفه ای تهیه شده و در فروشگاه های سراسر این کشور نیز عرضه می شود.

کیک میوه روسی (Russian Fruit Cake)

کیک میوه از جمله دسرهایی است که نه تنها مزه خوبی دارد، بلکه ترکیب میوه های متنوع بر روی آن رنگی فوق العاده جذاب و ظاهری بی نظیر به آن داده است. این کیک از آرد سفید، خامه، شکر، شیر و تخم مرغ تهیه شده و از انواع میوه های تازه و آجیل نیز در آن استفاده می شود. کیک میوه یکی از دسرهای محبوب مردم روس بوده که معمولا به همراه چای یا قهوه سرو می شود.

انواع سس و چاشنی های روسی

مردم روسیه مانند مردم دیگر نقاط دنیا برای خوش طعم تر کردن غذاهای خود از سس استفاده می نمایند. سس های متنوعی در فرهنگ غذایی روسیه دیده می شوند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

سس یونیورسال (Universal sauce)

سس یونیورسال را می توان به عنوان بهترین سس در رژیم غذایی مردم روسیه معرفی کرد. این سس از ترکیب گوجه فرنگی، روغن زیتون، رب گوجه فرنگی، سیر، کره و پنیر تهیه شده و برای طعم دادن به انواع گوشت، کباب بوقلمون، مرغ سوخاری، انواع پاستا، سیب زمینی سرخ شده یا کبابی از آن استفاده می شود. بعضی از خانواده های روسی از ترکیبات دیگری نیز در این سس استفاده می نمایند که بسته به ذائقه اعضای خانواده متفاوت است. روس ها، این سس را بهترین و خوشمزه ترین سس برای طعم دادن به غذاهای دریایی می دانند و از آن برای از بین بردن بوی نامطبوع ماهی استفاده می نمایند.

سس ترب کوهی (Khren horseradish sauce)

این نوع سس از ترکیب ترب کوهی، چغندر، سرکه و شکر تهیه شده و برای طعم دادن به غذاهای گوشتی مورد استفاده قرار می گیرد. سس ترب کوهی بسیار اشتهاآور بوده و طعمی فوق العاده و شگفت انگیز به غذاها می دهد. طعم این سس به حدی لذت بخش است که مردمان این کشور به آن لقب سس عشق داده اند.

سس مخصوص گوشت شکار (Hunting sauce)

در رژیم غذایی مردم روسیه، برای طعم دادن به گوشت بره یا گوشت حیوانات وحشی از سس مخصوص استفاده می شود. این سس از نوشیدنی محلی روسیه، قارچ و ادویه جات مختلف تهیه شده و بسیار لذیذ و خوش طعم است.

منبع: همگردی
انتشار: 19 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: boostanchat.ir شناسه مطلب: 360

به "آشنایی با رژیم غذایی مردم روسیه، اهالی کشوری سردسیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با رژیم غذایی مردم روسیه، اهالی کشوری سردسیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید