طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش مجلسی به 3 روش
به گزارش بوستان گفتگو، زرشک پلو با مرغ از آن دسته غذاهایی است که هم می توانید آن را با مرغ کامل درست کنید، هم با مرغ تکه شده و هم با مرغ ریش ریش. در ادامه این مطلب و در تکمیل مطلب طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ساده و طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی، این بار طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش را به سه روش مجلسی، مخلوط با برنج و با هویج آنالیز می کنیم. فقط بدانید که مواد اولیه برای هر سه روش کاملا یکسان است.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش
- سینه مرغ یا هر قسمت دلخواه 4 تکه
- برنج 3 پیمانه
- پیاز 3 عدد
- زرشک نصف پیمانه
- زعفران دم نموده 4 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم
1- طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش مجلسی
زرشک پلو مجلسی را باید با دقت و جزییات بیشتر بپزید. در ادامه طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش مجلسی را آنالیز می کنیم.
1. تهیه پلو برای زرشک پلو
اولین مرحله از طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش این است که برنج را با آب و نمک بخیسانید تا حداقل به مدت نیم تا یک ساعت آماده پخت گردد. سپس در یک قابلمه مناسب آب بریزید و بگذارید به جوش بیاید. بعد برنجی که خوب خیس خورده را آب بکشید و در قابلمه بریزید تا برنج نرم گردد و بعد آن را آبکش کنید. کف قابلمه را با نان لواش یا سیب زمینی بپوشانید تا ته دیگ مجلسی خوبی برای زرشک پلو با مرغ داشته باشید. بعد برنج را روی ته دیگ بریزید و با انتهای قاشق چند سوراخ در آن ایجاد کنید و میزان کمی روغن رویش بریزید و در قابلمه را که رویش دم کنی گذاشتید بگذارید و اجازه دهید به مدت 35-40 دقیقه بپزد.
2. آماده کردن مرغ
دومین مرحله از طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش این است که مرغ را که با یک پیاز، سیر و زردچوبه به مدت 40 دقیقه بگذارید تا بپزد. بعد از این زمان مرغ را از قابلمه خارج کنید و سپس ریش ریش کنید و در یک ماهیتابه که درونش روغن ریختید، سرخ کنید سپس رویش زعفران را بریزید و تفت دهید. بعد از این دو قاشق از زعفران دم شده را بریزید و خوب هم بزنید تا مرغ خوش عطر گردد.
برای داشتن سس مرغ هم، در قابلمه ای که آب مرغ در آن است میزانی رب که کمی در روغن تفت داده اید بریزید و بگذارید چند جوش بزند و بعد گاز را خاموش کنید. این سس مرغ را همراه زرشک پلو در ظرف مناسب بریزید تا سرو گردد. البته طرز تهیه سس مرغ مجلسی را می توانید در کتاب کاله بخوانید.
3. سرو زرشک پلو با مرغ ریش ریش
آخرین مرحله از طرز تهیه زرشک پلو مرغ ریش ریش این است که پلو دم کشیده و مرغ ریش ریش پخته شده را برای سرو آماده کنید. در یک دیس مناسب، پلو را بریزید و بخشی از برنج را در یک ظرف ریخته و رویش زعفران دم کشیده بریزید و خوب مخلوط کنید تا برنج کاملا زعفرانی گردد. سپس در دیس برنج سفیدتان، برنج زعفرانی را به شکلی بریزید که زیبا باشد و بعد مرغ ریش ریش شده را در دیس بریزید. زرشک پلو با مرغ ریش ریش شما آماده است. نوش جان!
2- طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش مخلوط
زرشک پلو را می توانید به صورت مخلوط با برنج تهیه کنید. در ادامه این روش تهیه زرشک پلو را یعنی طرز تهیه مرغ ریش ریش لای برنج را آنالیز می کنیم.
در این روش از طرز تهیه زرشک پلو باید درست مثل طرز تهیه زرشک پلو مجلسی با مرغ ریش ریش، برنج را آبکش کنید و مرغ ریش ریشی که خوب با زرشک مخلوط کردید و زعفران زده اید را هم تهیه کنید. بعد ابتدا در قابمله مناسب ته دیگ سیب زمینی بگذارید یا اگر می خواهید ته دیگ برنجی داشته باشید میزانی از برنج را زعفرانی کنید و کف ماهیتابه بگذارید و بعد باقی برنج را بریزید و در قابلمه را با دم کنی ببندید و اجازه دهید زرشک پلو با مرغ ریش ریش مخلوط شما به مدت 45 دقیقه با حرارت کم بپزد.
3- طرز تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش و هویج
زرشک پلوی خوشمزه را می توانید با مرغ ریش ریش و هویج تهیه کنید. به این ترتیب شما می توانید با هویج این غذا را زیباتر کنید.
در تهیه زرشک پلو با مرغ ریش ریش و هویج باید دو عدد هویج میانه هم در کنار دیگر مواد اولیه داشته باشید. پس مثل باقی روش های تهیه زرشک پلو ابتدا پلو را آبکش نموده و بگذارید دم بکشد و هم زمان مرغ را بپزید و بعد ریش ریش کنید. تنها کار اضافه ای که در تهیه زرشک پلو با هویج باید انجام دهید این است که هویج را رنده کنید و در میزانی روغن تفت دهید و بعد رویش زعفران دم نموده بریزید. این هویج را در مرحله سرو درست مثل زرشک برای تزیین زرشک پلویتان به کار ببرید.
اگر از این غذا و فرم مجلسی آن خوشتان آمده می توانید طرز تهیه پلو مرغ مجلسی با فوت و فن های خاص را هم در کتاب کاله مطالعه کنید.
نکات تکمیلی برای طرز تهیه زرشک پلو
پخت زرشک پلو با مرغ ریش ریش هم درست مثل پخت هر غذای دیگری نکات و فوت وفن هایی که در ادامه آن ها را آنالیز می کنیم. اما خوب است این را بدانید که انواع پلو با مرغ ریش ریش بسیار متنوع است و به نوعی این مرغ را می توانید همراه برنج و به صورت مرغ ریش ریش لای برنج و حتی به صورت دیگر مثلا مرغ ریش ریش با سیب زمینی بهره ببرید.
تهیه زعفران دم کشیده
زعفران یک عنصر کلیدی در غذاهای ایرانی است و رنگ طلایی و طعم متمایزی به زرشک پلو با مرغ می دهد.
برای استفاده از زعفران در دستور پخت، ابتدا باید آن را در آب گرم به مدت حداقل 15 دقیقه بخیسانید تا طعم و رنگ آن آزاد گردد. با این حال، مهم است که زعفران را قبل از خیس کردن آسیاب کنید تا از این ادویه گران قیمت نهایت استفاده را ببرید.
استفاده از هاون روشی رایج برای آسیاب کردن زعفران است، اما در صورت نداشتن هاون می توانید رشته های زعفران را در یک کاسه کوچک قرار دهید و از پشت قاشق برای خرد کردن آن ها بهره ببرید. قبلا برترین روش دم کردن زعفران را در کتاب کاله شرح داده ایم.
زرشک پلو با مرغ ریش ریش و سایر سبزیجات
مرغ ریش ریش را می توانید با سبزیجات دیگر هم بپزید. بعضی از افزودنی های رایج عبارتند از هویج و فلفل دلمه ای خرد شده. فقط به خاطر داشته باشید که زمان پخت بسته به سبزیجاتی که اضافه می کنید ممکن است متفاوت باشد، بنابراین مطابق با آن ها دستور پخت را تنظیم کنید. اما اگر دوست دارید می توانید طرز تهیه زرشک پلو با مرغ با هویج و فلفل دلمه را در کتاب کاله مشاهده کنید.
نگهداری به جامانده زرشک پلو با مرغ
به جای مانده زرشک پلو با مرغ را می توانید در ظروف دربسته تا دو روز در یخچال نگهداری کنید. بهتر است برای گرم کردن مجدد برنج، میزانی آب روی آن بپاشید تا از خشک شدن آن جلوگیری گردد و آن را در مایکروویو گرم کنید تا کاملا گرم گردد. مرغ را هم در یک ظرف مخصوص مایکروویو قرار دهید و روی آن را با دستمال کاغذی مرطوب بپوشانید. به مدت 1-2 دقیقه یا تا زمانی که مرغ داغ گردد در مایکروویو قرار دهید.
منبع: کتاب کاله