ترفندهای کنگر پلو به روش شیرازی ها رو بلدی؟ طعمش رو عالی می کنه!

به گزارش بوستان گفتگو، کنگر پلو یا پلو کنگر، یکی از محبوب ترین غذاهای بهاری است که با کنگر کوهی یا کنگر فرنگی تهیه می گردد و شیرازی ها حسابی این پلو را لذیذ و خوش طعم طبخ می نمایند. این با کنگر را با انواع گوشت یا بدون گوشت در و می توانید قرار دهید. در این مقاله از سرویس آشپزی در طرز تهیه کنگر پلو به روش های مختلف و نکات پخت و خوشمزه شدن پلو کنگر را به شما آموزش خواهیم داد.

ترفندهای کنگر پلو به روش شیرازی ها رو بلدی؟ طعمش رو عالی می کنه!

طرز تهیه پلو کنگر با گوشت مرغ در یک نگاه

برای درست کردن کنگر پلو با مرغ، تکه های مرغ را بشویید و در روغن سرخ کنید. سپس مرغ را با پیاز، رب گوجه فرنگی و ادویه های معطر به همراه میزانی آب بپزید. کنگرها را پاک کنید، بشویید، خرد کنید و در یک تابه با شوید تازه خرد شده تفت دهید. برنج را بجوشانید و آبکش کنید.

سپس در یک قابلمه، ته دیگ دلخواهتان را بگذارید و به صورت لایه لایه برنج، مایه کنگر و شوید و مرغ را بریزید. لایه ها را تکرار کنید تا موادتان تمام شود و لایه آخر برنج باشد. درب قابلمه را دم کنی بپیچید و پلو کنگر را به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید.

برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن پلو کنگر به چند روش ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه پلو کنگر با مرغ به روش شیرازی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
برنج3 لیوان فرانسوی دسته دار
گوشت مرغران یا سینه (2 تکه)
کنگرنیم کیلوگرم
پیاز (برای پیاز داغ)1 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)2 حبه (اختیاری)
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
شوید تازه و ساطوری خرد شدهنصف لیوان فرانسوی دسته دار
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نان یا سیب زمینیبرای ته دیگ پلو کنگر
سالاد یا ترشیبرای سرو کنگر پلو

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کنگر پلو: 60 دقیقه

مراحل طرز تهیه پلو کنگر با مرغ

کنگر پلو یک پلو مخلوط ساده و مقوی است که اصالت آن به شیراز و یاسوج برمی شود. کنگر یک سبزی پرخاصیت و فصلی است که در ، و … به کار می رود. در ادامه طرز تهیه کنگر پلو شیرازی با مرغ را به صورت مرحله به مرحله دنبال کنید.

مرحله اول: کنگرها را پاک کنید

در ابتدا برای تهیه پلو کنگر شیرازی، برنج را از قبل به مدت 30 دقیقه تا 3 ساعت (بسته به نوع برنج)، در آب ولرم و نمک بخیسانید. برگ های پوسیده و ریشه کنگرها را با چاقو جدا کنید. بهتر است در زمان پاک کردن کنگرها، حتما دستکش بپوشید تا تیغ های کنگر، دست هایتان را زخم نکند. برگ ها یا ساقه های کنگر را از هم باز کنید و با قیچی یا چاقو، تیغ های اطراف ساقه کنگر را جدا کنید تا هیچ تیغی نماند.

مرحله دوم: کنگرها را بشویید

سپس کنگر ها را به مقدار های دلخواه (قطعات 3 تا 4 سانتی متری) خرد کنید. آنها را در یک ظرف بریزید و به آنها آب اضافه کنید. حدود 15 دقیقه صبر کنید تا گل و لای کنگرها ته نشین شود. سپس آنها را از روی آب جمع کنید و در آبکش بریزید و کاملا بشویید. اجازه دهید کنگرها آب اضافی خود را از دست بدهند.

مرحله سوم: مرغ ها را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه پلو کنگر، مرغ ها را تکه کنید. در یک تابه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. روغن که داغ شد، تکه های مرغ را در تابه سرخ کنید تا هر دو طرف آنها طلایی شود. پس از سرخ شدن مرغ ها، کمی زعفران دم نموده روی مرغ ها بریزید تا خوشرنگ شوند. شعله را خاموش کنید.

در صورت تمایل می توانید روغن سرخ کردنی، گوشت مرغ و زعفران باکیفیت را به روش های خرید و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: مرغ ها را بپزید

پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. می توانید از چند حبه سیر له شده هم بهره ببرید. پیازها را در تابه بریزید و شعله گاز را روشن کنید. پیازها را در کنار مرغ ها تفت دهید تا سبک شوند. زردچوبه، فلفل سیاه و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم خام آنها گرفته شود. سپس به مقدار نصف لیوان آب جوش در تابه بریزید. درب تابه را ببندید. حرارت را کم کنید تا مرغ ها بپزند.

برای خرید رب گوجه فرنگی، سیر داغ آماده، پیاز داغ آماده و انواع ادویه معطر غذا می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

مرحله پنجم: کنگرها را تفت دهید

در این مرحله از درست کردن کنگر پلو، در یک تابه دیگر، میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. بعد از داغ شدن روغن، کنگرهای شسته شده را در تابه بریزید و تفت دهید. اگر از شوید تازه استفاده می کنید، شوید ها را هم در تابه بریزید و تفت دهید تا جایی که آب کنگر و شوید تازه کشیده شود. سپس شعله گاز را خاموش کنید.

مرحله ششم: برنج را آبکش کنید

در یک قابلمه میزانی آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب آغاز به جوشیدن کند. آبی که برنج ها را در آن خیسانده اید، دور بریزید. به مقدار 2 قاشق غذاخوری روغن در آب در حال جوشیدن بریزید. سپس برنج خیسانده را در آب در حال جوش بریزید. شعله را بالا ببرید و حدود 7 تا 10 دقیقه صبر کنید تا برنج ها دندان گیر شوند. سپس برنج ها را آبکش کنید.

انواع برنج ایرانی و خارجی باکیفیت را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

مرحله هفتم: مواد کنگر پلو را در قابلمه بچینید

در این مرحله از تهیه پلو کنگر، کف یک قابلمه مناسب را میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. سپس دلخواهتان را کف قابلمه بگذارید و روی آن را یک لایه از برنج آبکش شده بریزید. لایه دوم را کنگر و شوید بریزید. می توانید مرغ را هم از سس جدا نموده و روی کنگرها بگذارید. دوباره یک لایه برنج، یک لایه کنگر و مرغ و لایه آخر را برنج بریزید.

مرحله هشتم: کنگر پلو را دم کنید

در آخرین مرحله از تهیه پلو کنگر با مرغ، دور درب قابلمه را دم کنی بپیچید و روی آن بگذارید. شعله زیر قابلمه را یکی، دو دقیقه بعد که بخار در قابلمه پیچید، کم کنید. حدود 45 دقیقه صبر کنید تا کنگر پلو به خوبی دم بکشد.

سپس شعله را خاموش کنید. روی کنگر پلو کمی روغن یا کره بریزید و مواد کنگر پلو را با هم مخلوط کنید. پلو کنگر را در ظرف سرو بکشید و با سس مرغ، سرو کنید. این غذای بهاری را با یا می توانید میل کنید.

انواع ترشی را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

طرز تهیه کنگر پلو به روش های دیگر

کنگر پلو را به روش های دیگر هم می توانید درست کنید.

دستور تهیه کنگر پلو یاسوجی

پلو کنگر یاسوجی با گوشت تکه ای درست می شود. در این روش، باید گوشت گوسفندی (حدود 300 گرم برای 3 تا 4 نفر) را با پیاز، ادویه های معطر و آب بپزید تا کاملا نرم شود. حدود 500 گرم کنگر را پاک کنید، بشویید، خرد کنید و در یک تابه با شوید تازه خرد شده تفت دهید. 3 لیوان دسته دار برنج خیسانده شده را هم بجوشانید و آبکش کنید.

سپس در یک قابلمه، ته دیگ دلخواهتان را بگذارید و به صورت لایه لایه برنج، مایه کنگر و شوید و تکه های گوشت پخته را بریزید. لایه ها را تکرار کنید تا موادتان تمام شود و لایه آخر برنج باشد. درب قابلمه را دم کنی بپیچید و پلو کنگر را به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید.

گوشت گوسفندی و را به صورت خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.

روش تهیه کنگر پلو با گوشت چرخ نموده

درست کردن کنگر پلو با گوشت چرخ نموده، زمان کمتری احتیاج دارد. در این روش، 300 گرم گوشت چرخ نموده را با یک پیاز خرد شده در یک تابه تفت دهید تا رنگ گوشت چرخ نموده عوض شود. سپس ادویه های معطر و رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید. کنگر های پاک شده، خرد و شسته شده را هم، به همراه شوید تازه یا خشک اضافه کنید. همه مواد را تفت دهید و حدود 15 دقیقه، این مخلوط را روی حرارت ملایم بپزید تا بوی گوشت گرفته شود.

برنجی را که از قبل در آب گرم و نمک، خیسانده اید، در آب در حال جوش بریزید و حدود 7 تا 10 دقیقه بجوشانید. برنج را آبکش کنید. در یک قابلمه، ته دیگ دلخواهتان را بگذارید و به صورت لایه لایه برنج، مایه کنگر با گوشت چرخ را بریزید. لایه ها را تکرار کنید تا موادتان تمام شود و لایه آخر برنج باشد. دور درب قابلمه را دم کنی بپیچید و کنگر پلو را به مدت 45 دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید.

برای خرید می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی اقدام کنید.

روش تهیه کنگر پلو بدون گوشت

ساده ترین روش تهیه پلو کنگر، کنگر پلو بدون گوشت است که به عنوان غذای گیاهی هم به کار می رود. در این روش، کافی است کنگرها را بعد از شستن و آبکش کردن خرد کنید و با پیاز و شوید در یک تابه با کمی روغن تفت دهید. برنج را جداگانه بجوشانید و آبکش کنید. سپس مایه کنگر را بین برنج بریزید و پلو کنگر را دم کنید.

نکات مهم در طرز تهیه پلو کنگر

  • کنگرها را در قطعات کوچک خرد نکنید. کنگر آب زیادی دارد و بعد از تفت دادن، آب خود را از دست داده و ریزتر می شود.
  • برای اینکه کنگر پلو شفته نشود، برنج ها را در زمان جوشاندن، کمی سفت تر آبکش کنید تا آب کنگر، باعث شل شدن برنج نشود.
  • اگر از شوید خشک استفاده می کنید، در زمان دم کردن پلو کنگر، شوید خشک را لابه لا و روی برنج بریزید.
  • برای اطمینان از خار نداشتن کنگر پلو، برگ های کنگر را کاملا با قیچی یا چاقو، جدا نموده و فقط از قسمت ساقه آن بهره ببرید.
  • برای سرو کنگر پلو می توانید تکه های مرغ یا گوشت را جداگانه بپزید و بعد از دم کردن کنگر پلو، آنها را در کنار این قاطی پلو، سرو کنید.
  • کنگر کوهی از اواسط اسفندماه تا اردیبهشت ماه می روید و در دسترس است اما بهتر است کنگر را در فروردین ماه بخرید که ساقه های آن نازک است.
  • در طرز تهیه کنگر پلو می توانید علاوه بر کنگر از سبزیجات دیگر مثل نخود فرنگی، هویج، سیب زمینی خلالی یا نگینی شده و … بهره ببرید.

فوت و فن های خوشمزه شدن کنگر پلو

سبزی کنگر پلو چیست؟

به صورت متداول، شیرازی ها و یاسوجی ها در پلو کنگر، شوید تازه یا خشک می ریزند اما استفاده از بابونه خشک یا دیگر سبزیجات معطر هم متداول است.

کنگر پلو غذای کجاست؟

کنگر پلو در همه شهرهای ایرانی و مخصوصا در شهرهای دامنه زاگرس، درست می شود اما کنگر پلو شیرازی و کنگر پلو یاسوجی، مشهورتر هستند.

منبع: افق کوروش
انتشار: 17 فروردین 1404 بروزرسانی: 17 فروردین 1404 گردآورنده: boostanchat.ir شناسه مطلب: 2515

به "ترفندهای کنگر پلو به روش شیرازی ها رو بلدی؟ طعمش رو عالی می کنه!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ترفندهای کنگر پلو به روش شیرازی ها رو بلدی؟ طعمش رو عالی می کنه!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید