دلمه بادمجان شکم پر بدون گوشت با این ترکیب سبزی طعمش معرکه ست!

به گزارش بوستان گفتگو، دلمه بادمجان گیاهی و بدون گوشت یکی از و از خوشمزه ترین انواع غذاهای ایرانی است که در ترکیه، کشورهای عربی و دیگر نقاط خاورمیانه نیز با رسپی های گوناگون به روش های مختلفی درست می گردد. شما به دلخواه می توانید دلمه بادمجان شکم پر را با گوشت چرخ نموده، با گوشت مرغ، با سویا یا اصلا بدون گوشت و سویا به صورت دلمه بادمجان ساده درست کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه دلمه بادمجان گیاهی و بدون گوشت مناسب افراد وگن و کسانی که منع مصرف گوشت دارند را به شما آموزش دهیم.

دلمه بادمجان شکم پر بدون گوشت با این ترکیب سبزی طعمش معرکه ست!

طرز تهیه دلمه بادمجان شکم پر بدون گوشت در یک نگاه

برای تهیه دلمه بادمجان شکم پر بدون گوشت، ابتدا باید لپه و برنج شسته شده را جداگانه نیم پز کنید. پیاز را هم در روغن تفت دهید و زردچوبه و فلفل سیاه را نیز به این مواد اضافه کنید. حالا، رب گوجه فرنگی را در این تابه بریزید و همراه باقی مواد تفت دهید.

به میزان 2 لیوان آب و کمی نمک به این تابه اضافه کنید و درب تابه را بگذارید تا سس دلمه شما روی حرارت ملایم جا افتاده گردد. در این فاصله، داخل بادمجان های دلمه ای را خالی نموده و گوشت بادمجان را حسابی ساطوری کنید.

سپس، بادمجان ساطوری شده را در روغن سرخ نموده و با ادویه ها طعم دار کنید. یک عدد پیاز را نیز تفت دهید و به این ترکیب اضافه کنید. در ادامه، برنج و لپه نیم پز را همراه با سبزی دلمه ساطوری شده به مواد داخل دلمه اضافه اضافه نموده و پس از کشیده شدن آب سبزی ها، حرارت را خاموش کنید.

پس از آن، شکم بادمجان ها را با مایه دلمه پر کنید و بادمجان ها را به صورت عمودی در قابلمه حاوی سس دلمه بچینید. درب قابلمه را بگذارید تا دلمه بادمجان بدون گوشت برای 45 دقیقه الی یک ساعت روی حرارت ملایم بپزد و به روغن بیفتد.

برای مطالعه جزییات و مراحل کامل طرز تهیه دلمه بادمجون گیاهی و ساده ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجون شکم پر بدون گوشت (برای 4 نفر)

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
بادمجان دلمه ای4 عدد
برنج1 لیوان فرانسوی دسته دار
لپهنصف لیوان فرانسوی دسته دار
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد میانه
سیر (برای سیر داغ)4 الی 5 حبه
رب گوجه4 قاشق غذاخوری
سبزی دلمه3 الی 4 قاشق غذاخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاهبه اندازه لازم
نانبرای سرو دلمه بادمجان ساده

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 60 الی 90 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت دلمه بادمجان بدون گوشت: 60 الی 90 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه دلمه بادمجان ساده و بدون گوشت

طرز تهیه دلمه بادمجان بدون گوشت مثل هم در فر و هم در قابلمه روی گاز با استفاده از بادمجان، سویا یا قارچ در ترکیب با رب گوجه، ادویه های دلخواه، سبزی دلمه ()، برنج و لپه مرسوم است.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

پیش از آغاز مراحل درست کردن دلمه بادمجان بدون گوشت، لپه را به خوبی بشویید و با اندازهی آب در ظرف مناسبی بریزید تا برای 1 ساعت خیس بخورد. اندازه آب باید به میزان ای باشد که یک بند انگشت بالاتر از سطح لپه قرار گیرد.

برنج را نیز به خوبی بشویید تا آب برنج زلال گردد. سپس، برنج شسته شده را با اندازهی آب و یک قاشق مرباخوری نمک در ظرف مناسبی بریزید تا برای 1 الی 2 ساعت خیس بخورد.

سپس، سبزی دلمه بادمجان شامل جعفری، مرزه، تره، شوید، نعنا، ترخون و پیازچه را پاک کنید و برگ ها و ساقه های زرد، پلاسیده یا ضخیم این سبزیجات را دور بریزید. در ادامه، این سبزیجات پاک شده را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن ها خارج گردد. پس از آن، ترکیب سبزیجات شسته شده را ساطوری کنید و کنار بگذارید. اگر به سبزی تازه دسترسی ندارید می توانید از سبزیجات خشک شده بهره ببرید.

در ادامه، پیازهای شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی ریز برش بزنید. حبه های سیر را نیز بشویید و پوست بگیرید. سپس، سیر شسته شده را هم به صورت نگینی ریز خرد کنید.

در صورت تمایل، برای خرید نمک، انواع حبوبات مانند لپه، انواع برنج و انواع سبزیجات خشک شده می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: بادمجان ها را آماده کنید

در فاصله خیس خوردن لپه و برنج، بادمجان های دلمه ای را به خوبی بشویید و قسمت کلاهک بادمجان ها را طوری برش بزنید که بعدا بتوانید از آن ها به عنوان درب دلمه بادمجان بهره ببرید.

سپس، گوشت داخل هر یک از بادمجان ها را با یاری چاقو و قاشق به شکلی خالی کنید که پوست بادمجان حدود 1 سانتی متر ضخامت داشته باشد و پاره نگردد.

بادمجان های شکم خالی را زیر شیر آب بگیرید و بشویید. سپس، بادمجان ها را در یک سبد برگردانید تا آب اضافی آن ها کاملا خالی گردد.

مرحله سوم: گوشت بادمجان را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان ساده، گوشت شکم بادمجان را که در مرحله قبل خالی کردید در ظرف مناسبی بریزید و اندازهی آب و کمی نمک به آن اضافه کنید تا گوشت بادمجان برای 30 دقیقه کاملا خیس بخورد.

به این ترتیب، هم تخم های بادمجان گرفته می گردد و هم گوشت بادمجان تلخی خود را از دست می دهد. پس از گذشت این مدت، گوشت خیس خورده شکم بادمجان را در سبد بریزید و پس از آبکشی کاملا ساطوری کنید.

مرحله چهارم: لپه را بپزید

حالا، لپه خیسانده شده را آبکشی کنید و آن را همراه با اندازهی آب در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. سپس، حرارت را ملایم کنید و درب قابلمه را به صورت نیمه باز روی قابلمه بگذارید تا لپه بپزد و آب آن سر نرود. توجه داشته باشید، لپه را نباید همراه با نمک یا ادویه بپزید. در غیر این صورت، لپه شما دیرپز می گردد. در ادامه، لپه پخته شده را در سبد بریزید و آبکشی کنید تا آب اضافی آن خارج گردد.

مرحله پنجم: برنج را بجوشانید

حالا قابلمه مناسبی را تا نیمه پر از آب نموده و اندازه کمی نمک هم به آن اضافه کنید. این قابلمه را روی حرارت میانه بگذارید تا بجوشد. سپس، آب برنج خیس خورده را خالی نموده و خود برنج را به قابلمه در حال جوش اضافه کنید تا برای 7 الی 10 دقیقه بجوشد و نیم پز گردد. پس از آن، برنج نیم پز را آبکشی کنید تا آب اضافی خودش را از دست بدهد.

مرحله ششم: پیاز را تفت دهید

حالا، اندازهی روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بگذارید تا داغ گردد. سپس، پیازها را که قبلا به صورت نگینی خرد کردید در این تابه بریزید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند.

پس از سبک شدن قطعات پیاز، اندازهی زردچوبه نیز به این تابه اضافه کنید تا زردچوبه هم با پیاز تفت ببیند و رنگ و عطرش آزاد گردد. در ادامه، کل پیاز داغ را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید.

برای خرید پیاز داغ آماده، روغن سرخ کردنی و انواع ادویه مانند زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله هفتم: گوشت بادمجان را سرخ کنید

گوشت بادمجان یکی از اجزای اصلی دلمه بادمجان ساده است. بنابراین، حالا باید همان تابه ای که پیازها را در آن سرخ کردید همراه با اندازهی روغن دوباره روی حرارت بگذارید. سپس، گوشت شکم بادمجان را که قبلا ساطوری کردید همراه با اندازه کمی نمک در این تابه بریزید و تفت دهید.

مرحله هشتم: سیر را اضافه کنید

پس از سرخ شدن بادمجان ساطوری شده، حبه های سیر را نیز که قبلا به صورت نگینی برش زدید به این تابه اضافه کنید و چند لحظه تفت دهید تا عطر سیر آزاد گردد.

مرحله نهم: رب گوجه فرنگی و ادویه ها را اضافه کنید

حالا، محتویات تابه را کنار بزنید و برای رب گوجه فرنگی جا باز کنید. سپس، به میزان 2 قاشق غذاخوری رب گوجه را در فضای خالی تابه بریزید و تفت دهید تا رنگ باز کند. در ادامه، اندازهی زردچوبه و فلفل سیاه را نیز به این ترکیب اضافه کنید.

برای خرید سیر داغ آماده، فلفل سیاه و رب گوجه فرنگی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دهم: سبزی دلمه و پیاز داغ را اضافه کنید

پس از تفت دادن رب گوجه، وقت آن است که به میزان 3 الی 4 قاشق غذاخوری از سبزی دلمه ساطوری شده (ترکیب جعفری، مرزه، تره، شوید، نعنا، ترخون و پیازچه) را هم در تابه بریزید.

سپس، نصف پیازهایی که قبلا تفت دادید را نیز به این ترکیب اضافه کنید. به جای مانده پیازها را کنار بگذارید تا در سس دلمه بادمجان بریزید. مواد داخل تابه را هم بزنید و کمی فرصت دهید تا سبزیجات معطر هم به میزان کافی تفت ببینند و آب سبزی کشیده گردد.

مرحله یازدهم: لپه و برنج نیم پز را اضافه کنید

پس از کشیده شدن آب سبزیجات، لپه و برنج آبکشی شده را که قبلا نیم پز کردید به محتویات تابه اضافه کنید تا این مواد نیز همراه با باقی ترکیبات کمی تفت داده شوند. محتویات تابه را به خوبی هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند و مایه یکدستی ایجاد گردد.

حالا مایه دلمه آماده شده است. بهتر است این مایه را بچشید و در صورت لزوم، اندازهی نمک و فلفل سیاه هم به آن اضافه کنید. سپس، حرارت را خاموش کنید و تابه حاوی مایه دلمه را کنار بگذارید.

مرحله دوازدهم: سس دلمه بادمجان را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان سرخ شده، نوبت به درست کردن سس دلمه می رسد. بنابراین، اندازهی کمی روغن و به جای مانده پیاز تفت داده شده را در قابلمه مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس، اندکی زردچوبه هم به این قابلمه اضافه کنید و تفت دهید.

در ادامه، 2 قاشق غذاخوری رب گوجه را نیز در این قابلمه همراه با کمی نمک و فلفل سیاه به این قابلمه اضافه کنید. پس از رنگ باز کردن رب گوجه فرنگی، به میزان 2 لیوان آب جوش در قابلمه حاوی مایه سس دلمه بادمجان ساده بریزید. این مواد را هم بزنید و حرارت را ملایم کنید. پس از آن، درب قابلمه را ببندید تا سس دلمه شما روی حرارت کم جا افتاده گردد.

مرحله سیزدهم: شکم بادمجان ها را پر کنید

در این مرحله از طرز تهیه دلمه بادمجان تبریزی بدون گوشت، وقت آن است که شکم بادمجان ها را با مایه دلمه که قبلا آماده کردید، پر کنید. بنابراین، اندازهی از مایه دلمه را داخل بادمجان های تو خالی بریزید. مراقب باشید، شکم بادمجان را خیلی پر نکنید و کمی جای خالی باقی بگذارید. چون حجم مایه بادمجان در حین پخت کمی بیشتر می گردد و ممکن است از درون دلمه سر ریز کند.

در آخر، کلاهک بادمجان ها را درست مثل درب روی آن ها بگذارید و هر یک از این کلاهک ها را با خلال دندان در جای خودشان ثابت کنید.

بیشتر بخوانید:

مرحله چهاردهم: دلمه بادمجان ساده را بپزید

حالا، بادمجان های شکم پر را با دقت به صورت عمودی در قابلمه حاوی سس بچینید و درب قابلمه را ببندید. اجازه بدهید دلمه بادمجان شما برای یک الی یک ساعت و نیم روی حرارت ملایم بپزد و جا افتاده گردد. توجه داشته باشید، اندازه آب سس دلمه بادمجان باید به میزان ای باشد که فقط نصف ارتفاع بادمجان ها را بپوشاند. بنابراین، سس نباید زیاد باشد و روی دلمه را بگیرد.

مرحله آخر: دلمه بادمجان گیاهی را سرو کنید

پس از گذشت این مدت و اطمینان از به روغن افتادن دلمه، حرارت را خاموش کنید و دلمه بادمجان را در ظرف سرو بچینید. سس گوجه فرنگی موجود در قابلمه را هم با قاشق روی دلمه ها بریزید. شما می توانید این غذای خوشمزه و گیاهی را با انواع نان نوش جان کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع نان می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه برگ مو با رب انار

نکات مهم در طرز تهیه دلمه بادمجان تبریزی بدون گوشت

  • بسته به طبع و ذائقه، می توانید اندازه کمی سرکه را با کمی شکر ترکیب نموده و به مایه سس دلمه بادمجان اضافه کنید تا خوشمزه تر گردد.
  • در هنگام تهیه دلمه بادمجان و فلفل و گوجه یا هر دلمه دیگری، برنج را فقط به میزان ای بپزید که نیم پز و کمی نرم گردد؛ یعنی مراقب باشید، برنج کاملا نپزد. در غیر این صورت، برنج داخل بادمجان در مرحله پخت نهایی بیش از حد له و وارفته می گردد.
  • توجه داشته باشید، سس دلمه باید نه خیلی غلیظ و نه خیلی رقیق باشد. غلظت مناسب سس از مهم ترین عواملی است که روی طعم دار شدن دلمه و پخت کامل آن تاثیر می گذارد.
  • دلمه حتما باید روی حرارت ملایم بپزد تا مواد داخل آن کاملا پخته و جا افتاده شوند. ضمناً، حرارت زیاد موجب وا رفتن دلمه می گردد.
  • در حین پخت، مراقب باشید آب قابلمه کم نگردد. در غیر این صورت، دلمه خوشمزه شما به ته قابلمه می چسبد. بنابراین، اگر احساس کردید آب قابلمه خیلی کم شده است، اندازه کمی آب جوش به سس اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید اندازهی قارچ را نیز به صورت نگینی خرد نموده و پس از تفت دادن به مایه دلمه بادمجان ساده اضافه کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید دلمه بادمجان بدون گوشت با سویا درست کنید. برای این منظور، ابتدا سویا را به خوبی بشویید و در اندازهی آب جوش بخیسانید. سپس، سویای خیس خورده را آبکشی کنید و همراه پیاز، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه برای مدت کوتاهی تفت دهید. در ادامه، اندکی آب جوش به قابلمه حاوی سویا اضافه کنید و اجازه دهید با باقی مواد بجوشد و کاملا طعم دار گردد. پس از کشیده شدن آب قابلمه، سویای تفت داده شده و پخته شده را به مایه دلمه بادمجان اضافه کنید.
  • در طرز تهیه دلمه بادمجان با رب انار، کافی است یکی دو قاشق غذاخوری رب انار (طرز تهیه رب انار) را نیز به مایه سس اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید. اگر رب انار شما زیادی ترش بود، پیشنهاد می کنیم یک قاشق شکر نیز در سس دلمه بریزید و اجازه بدهید روی حرارت کم جا افتاده گردد.
  • در طرز تهیه دلمه بادمجان تبریزی با گوشت چرخ نموده، کافی است اندازهی گوشت چرخ نموده هم به مایه دلمه اضافه کنید و همراه پیاز و ادویه ها تفت دهید تا کاملا مزه دار گردد. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.
  • در طرز تهیه دلمه بادمجان با مرغ، گوشت سینه مرغ را به صورت نگینی ریز برش بزنید و در مایه دلمه بریزید تا حسابی تفت ببیند و طعم دار گردد. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن دلمه بادمجان بدون گوشت

ترکیب سبزی دلمه بادمجان شکم پر چیست؟

ترکیب سبزی دلمه بادمجان و فلفل و گوجه و هر دلمه دیگری شامل 200 گرم تره، ریحان، 100 گرم شوید، 100 گرم نعنا، 100 گرم ترخون، 300 گرم جعفری، 100 گرم مرزه، 100 گرم گشنیز و 100 گرم پیازچه است. شما می توانید این ترکیب را ساطوری کنید و در فریزر بگذارید و هر بار، چند قاشق از این سبزیجات معطر را در پخت انواع دلمه مورد استفاده قرار دهید.

طرز تهیه دلمه بادمجان بدون گوشت در فر چگونه است؟

برای تهیه دلمه بادمجان در فر، کافی است دستور بالا را مو به مو اجرا کنید. سپس، دلمه های شکم پر را به صورت افقی در ظرف مناسبی قرار دهید و سس دلمه را نیز در این ظرف بریزید. ظرف حاوی سس و دلمه بادمجان را برای 45 دقیقه الی یک ساعت در فر با دمای 200 درجه سانتی گراد قرار دهید تا کاملا بپزد و جا افتاده گردد. توجه داشته باشید، طبق معمول باید فر را از قبل گرم کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 30 بهمن 1403 بروزرسانی: 30 بهمن 1403 گردآورنده: boostanchat.ir شناسه مطلب: 2511

به "دلمه بادمجان شکم پر بدون گوشت با این ترکیب سبزی طعمش معرکه ست!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دلمه بادمجان شکم پر بدون گوشت با این ترکیب سبزی طعمش معرکه ست!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید