طرز تهیه نان سویا از نان های محبوب رژیم کتوژنیک
به گزارش بوستان گفتگو، دراین گزارش طرز تهیه نان سویا از نان های محبوب رژیم کتوژنیک را آموزش می دهیم.
به گزارش نان سویا یکی از نان های محبوب رژیم کتوژنیک است، البته شما می توانید نان سویا را با انواع دستور های متفاوت تهیه کنید. در صورتی که میخواهید یک نان نرم و خوشمزه و در عین حال مقوی داشته باشید بهتر است از دستور هایی که همراه با آرد گندم است بهره ببرید.
لوبیا سویا یا دانه سویا یکی از حبوبات است که امروزه به رایج ترین مواد غذایی دردنیا تبدیل شده است.نان سویا معمولا از ترکیب آرد گندم و آرد سویا تهیه می گردد که حاوی پروتئین و ویتامین های E و B و ریز مغذی های مفید برای پیشگیری از رشد و تکثیر سلول های سرطانی است.
وجود استروژن و کلسیم در سویا برای اختلالات هورمونی زنان به خصوص بعد از یائسگی و پیشگیری از پوکی استخوان بسیار مفید است.نان با آرد سویا یکی از نان های محبوب رژیم کتوژنیک است، نان سویا درصورتی که فقط با آرد سویا تهیه شده باشد یک نان کتو مقوی محسوب می گردد. از آن جایی که رژیم کتوژنیک برای لاغری محبوبیت بسیار زیادی پیدا نموده است و با محدود کردن مصرف کربوهیدرات و استفاده از پروتئین و چربی های سالم به کاهش وزن یاری میکند بنابراین در این رژیم نمیتونید از نان معمولی و برنج بهره ببرید و باید در پی جایگزین های مناسب مثلا نان سویا باشد.
در صورتی که می خواید نان رژیمی سویا تهیه کنید توصیه میکنم نان کتو سویا را امتحان کنید.
آرد سویا 2 پیمانه
خمیر مایه 1 ق غ
شکر 1 ق غ
روغن زیتون 3 ق غ
آب ولرم 1 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
خمیر مایه و شکر و آب ولرم را مخلوط نموده رویشان را بپوشایند و 20 دقیقه در جایی گرم قرار دید تا عمل آید.
آرد سویا را الک نموده با نمک و تخم مرغ و خمیر مایه مخلوط کنید و ورز دید تا خمیر نرمی بدست اید.
روی خمری را با سلفون بپوشایند و 1 ساعت در محلی گرم قرار دهید تا استراحت کند و حجمش زیاد گردد.
کف سینی فر یا قالب لوف را کاغذ روغنی انداره و خمیر را رویش پهن کنید و در صورت تمایل کمی کنجد رویش بپاشید و به مدت 20 دقیقه در فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا بپزد.
آرد همه کاره یا آرد کیک 8 پیمانه (یا یک کیلوگرم)
آب ولرم 2 و یک هشتم پیمانه (یا 500 میلی لیتر)
مایه خمیر یک قاشق غذاخوری به علاوه سه چهارم قاشق چایخوری (یا 10 گرم)
دانه آجیلی سویا 250 گرم
کره همدمای محیط و نرم 40 گرم
شکر یک قاشق چایخوری
نمک یک قاشق غذاخوری به علاوه یک قاشق چایخوری (یا 25 گرم)
دانه های سویا را با غذاساز خرد کنید طوری که زیر دندان حس گردد.
شکر و مایه خمیر را مخلوط نموده و آب ولرم به آن ها اضافه کنید و 10 دقیقه رویش را بپوشانید تا کف نموده و عمل بیاید.
آرد و دانه سویا را مخلوط کنید.
مایه خمیر، کره و نمک را به آرد اضافه کنید و حدود 10 دقیقه ورز دهید و سپس رویش را با سلفن بپوشانید و اجازه دهید 10 دقیقه استراحت کنید.
خمیر را به شکل قالب لوف فرم داده داخل قالب یا در سینی فر که چرب و آردپاشی شده بگذارید و رویش را سلفون کشیده حدود 1 ساعت در محلی گرم بگذارید حجمش دو برابر گردد.
نان سویا را به مدت 20 دقیقه در فری که از قبل با دمای 175 درجه سانتیگراد گرم شده، قرار دهید تا بپزد.
آرد سویا 125 گرم
آرد گندم 1120 گرم
خمیر مایه 1 قاشق چایخوری
آب ولرم 2 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق غذاخوری
آب به میزان لازم
این نان سویا از ترکیب 90 درصد آرد گندم و 10 درصد آرد سویا تهیه شده است.
شکر، خمیر مایه و آب ولرم را مخلوط نموده رویش را بپوشایند و در محلی گرم قراردهید تا عمل آید.
آرد گندم، آرد سویا و نمک را مخلوط کنید.
خمیر مایه را به همراه آب به میزان لازم به آرد اضافه کنید و ورز دید تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
روی خمیر را به مدت 1 ساعت بپوشانید و در محلی گرم قرار دید تا حجمش 2 برابر گردد.
کف سینی فر یا قالب لوف را چرب نموده آرد پاشی کنید یا کاغذ روغنی بیندازید و نان را به شکل گرده داخل سینی فر بچینید یا این که به میزان نصف قالب لوف خمیر را داخل قالب بگذارید.
روی خمیر را را بپوشانید تا نیم ساعت دیگر استراحت کند.
سپس به مدت 20 دقیقه در فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده قرار دهید تا بپزد.
منبع: بیتوته
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان