طرز تهیه آش قلمکار خوشمزه و عالی

به گزارش بوستان گفتگو، آش شله قلمکار یکی از معروف ترین نوع از انواع آش های ایرانی است. در طبخ این نوع آش از سبزیجات معطر و مخصوص آش نظیر: تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و حبوبات نظیر نخود، لوبیا، عدس، برنج، پیاز و همچنین گوشت سردست بی استخوان، زردچوبه و روغن استفاده می گردد.

طرز تهیه آش قلمکار خوشمزه و عالی

به گزارش بوستان گفتگو به نقل از کتاب کاله

مواد لازم:

نخودنصف پیمانه

لوبیا سفیدیک چهارم پیمانه

لوبیا چیتییک چهارم پیمانه

لوبیا چشم بلبلییک سوم پیمانه

عدسنصف پیمانه

ماشنصف پیمانه

برنجیک پیمانه

گندمنصف پیمانه

گوشت سردست یا گردن گوسفند500 گرم

سبزی آش(به اضافه کمی مرزه و ترخون)نصف پیمانه

پیاز داغ و نعناع داغ برای تزیین

نمک، فلفل، دارچین و زیره

طرز تهیه آش شله قلمکار

مرحله اول

برای تهیه این آش خانگی نخود، لوبیا سفید، لوبیا چیتی و گندم را از شب قبل خیس کنید و آب آن ها را چند بار عوض کنید. باقی حبوبات یعنی لوبیا چشم بلبلی، عدس، ماش و برنج را صبح همان روزی که می خواهید آش شله قلمکار را بار بگذارید بخیسانید.

به دلیل اینکه زمان پخت هرکدام از این حبوبات متفاوت است، هرکدام را به صورت جداگانه بپزید. گندم و برنج را هم پخته و کنار بگذارید.

به میزان زیادی پیاز داغ درست کنید و آن را هم کنار بگذارید.

مرحله دوم

گوشت را با یک عدد پیاز، 2 عدد چوب دارچین روی حرارت قرار دهید تا خوب بپزد و نرم گردد. پس از گذشت دو ساعت از پخت، نمک و فلفل را به گوشت اضافه کنید. گوشت را در میانه پخت مدام با ملاقه هم بزنید تا ریش ریش گردد.

مرحله سوم

حبوبات پخته شده را با آب گوشت روی حرارت بگذارید. گندم و برنج را که پخته و کنار گذاشته بودید را بکوبید یا در غذاساز بریزید. گوشت ریش ریش شده را یا بکوبید یا داخل غذاساز بریزید. این کار باعث می گردد که آش شما کش دار گردد.

مرحله چهارم

وقتی حبوبات به جوش آمدند، بیش از نصف آن ها را از آب درآورید و بکوبید و دوباره داخل دیگ برگردانید. گندم و برنج کوبیده را هم به محتویات داخل دیگ اضافه کنید و پیاز داغ را درون آن بریزید و هم بزنید.

مرحله پنجم

بعد از کمی هم زدن سبزی خرد شده و گوشت ریش ریش شده را همراه با نمک، فلفل، زیره و زعفران به مواد اضافه نموده و همه مواد را خوب مخلوط کنید. یادتان باشد که هم زدن مستمر در کیفیت این آش تاثیر به سزایی دارد و در نهایت آشتان کش دارتر خواهد شد. در زمان پخت از هم زدن آن غافل نشوید تا از ته دریافت آن جلوگیری کنید. شعله را ملایم کنید و اجازه دهید آش به خوبی جا بیفتد.

آش که آماده شد، آن را داخل کاسه ریخته و روی آن را با پیازداغ و نعناع داغ و کشک تزیین کنید.

چند نکته درباره پخت آش شله قلمکار مجلسی

کوبیدن گوشت به گوشت کوب دستی، بافت آش را طبیعی تر و خوشایند تر می نماید. پس ترجیحا آن را در غذاساز له نکنید. برای کشدار شدن آش، از کوبیدن گوشت و هم زدن مداوم یاری بگیرید.

برای طعم بهتر آش می توانید کمی از نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ را داخل آش بریزید.

اضافه کردن یک لیوان آب قلم غلیظ، به قوام بیشتر آش یاری می نماید.

اگر مرزه و ترخون تازه در دسترستان نیست، می توانید از سبزی خشک یاری بگیرید.

اگر به اسفناج تازه دسترسی ندارید، به جای آن برگ چغندر را به سبزی آش اضافه کنید.

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 16 دی 1399 بروزرسانی: 16 دی 1399 گردآورنده: boostanchat.ir شناسه مطلب: 1464

به "طرز تهیه آش قلمکار خوشمزه و عالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش قلمکار خوشمزه و عالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید