چگونه استرس پول را از نظر احساسی و اقتصادی مدیریت کنیم؟

به گزارش بوستان گفتگو، تا کنون این جمله را بارها شنیده ایم: با پول نمی توان شادی را خرید. از بعضی جهات، این جمله کاملا درست است. با پول نمی توان روابط اجتماعی، تفاهم یا عشق را خرید اما می توان ملک خرید! این واقعیتی است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. نگرانی درباره پول و داشتن استرس اقتصادی، کاملا طبیعی است. ما در دنیایی زندگی می کنیم که پول یک منبع اصلی است. از نیازهای اولیه مانند غذا، مسکن و مراقبت های بهداشتی گرفته تا برق، اینترنت، حمل و نقل و… همگی وابسته به پول هستند.

چگونه استرس پول را از نظر احساسی و اقتصادی مدیریت کنیم؟

اما اگر دچار استرس اقتصادی هستید، ضروری است بدانید که تنها نیستید زیرا حتی در سراسر جهان، نگرانی اقتصادی برای درصد بسیار بالایی از افراد وجود دارد. اما این استرس می تواند بر نحوه تصمیم گیری های اقتصادی آینده و حتی سلامت جسمانی ما تأثیر بگذارد. پس چه کاری می توانیم در رابطه با آن انجام دهیم؟

از آن جایی که پول تقریبا به همه چیز در زندگی روزمره ما گره خورده است، ما نمی توانیم فقط یک رویکرد منحصر به فرد و عمل گرایانه نسبت به آن داشته باشیم. به غیر از تمرین منظم تمرکز یا انتخاب یک زندگی مینیاقتصادیستی، چه کارهای دیگری می توانیم برای کنترل و کاهش استرس اقتصادی خود انجام دهیم؟ در ادامه این مطلب از خبرنگاران مگ همراه ما باشید راه حل هایی در رابطه با به تعادل رساندن این نگرانی ها و استرس ها به شما خواهیم گفت.

لیستی از دارایی های خود تهیه کنید

لیستی از موجودی اقتصادی خود تهیه کنید. بدهی ها، اندازه پس انداز، عایدی و دارایی خود را روی کاغذ یادداشت کنید. دارایی های ثابت مانند موبایل، اتومبیل، لپ تاپ و حتی جواهرات خود را نباید فراموش کنید.

تهیه این لیست و آگاهی شما از مستندات اقتصادی تان مهم است زیرا به شما یاری می نماید که متوجه شوید شرایط اقتصادی شما چگونه است و دقیقا کجا ایستاده اید.

مخارج خود را آنالیز کنید

در مرحله بعد، ضروری است هزینه های اخیر خود را ارزیابی کنید. سه ماه معمولا زمان خوبی برای آنالیز هزینه های پیش بینی شده و غیرمنتظره است. به طور کلی، بهتر است همیشه ریز مخارج خود را داشته باشید و آن ها را یادداشت کنید. از هر پلتفرمی که با آن راحت هستید، بهره ببرید. این یادداشت کردن می تواند خیلی ساده داخل یک برگه باشد یا می توانید از اپلیکیشن های هوشمند مختلفی که مخصوص مدیریت هزینه ها ساخته شده اند، بهره ببرید.

در طول این جهت، مهم است که همیشه به خود یادآوری کنید که در حال ایجاد فرصتی برای تغییر هستید. قضاوت و انتقاد از خود ممکن است در طول این فرآیند به وجود آید و هیچ اشکالی ندارد. سعی کنید به خود یادآوری کنید که این شرایط فقط شرایط فعلی شماست و شما در حال ایجاد فرصتی برای تغییر هستید. به جای اینکه از گذشته خود به علت بی مسئولیتی انتقاد کنید، بهتر است تغییرات را بر اساس آنچه اکنون می دانید، ایجاد کنید.

نگاه کردن به خرج هایی که داشته اید ممکن است شما را دچار اضطراب و ناراحتی کند اما مهم است که به صورت دقیق خرج های خود را ببینید و آنالیز کنید. بعضی هزینه ها جزو هزینه های واجب به شمار می فرایند مانند وام ها و قسط هایی که دارید اما بعضی هزینه های دیگر ممکن است جزو هزینه های غیر ضروری شما به شمار بفرایند. همه هزینه ها در یک ردیف قرار نمی گیرند. به مرور زمان، با حذف هزینه های غیر ضروری، قدم های بزرگی به سمت جلو و بهبود شرایط اقتصادی خود خواهید برداشت.

بعضی از سوالاتی که می توانید هنگام آنالیز هزینه هایتان از خود بپرسید، عبارتند از:

  • چه مشکلاتی را با پولم حل می کنم؟
  • آیا هزینه های من ارزش ها و اهداف شخصی من را پشتیبانی می نماید؟
  • آیا خریدهایی وجود دارند که از انجام آن ها هیجان زده شوم؟

روی آنچه که می توانید کنترل کنید، تمرکز کنید

بعد از اینکه عادات خرج کردن خود را شناسایی کردید، روی آنچه که می توانید راحت تر کنترل کنید، تمرکز کنید. با سریع ترین اقدامات آغاز کنید، زیرا اقدامات فوری در شرایط طاقت فرسا، دلگرم کننده هستند.

امروز کدام قدم را می توانید بردارید که هزینه هایتان را در ماه آینده قابل مدیریت تر کند؟ شاید هر ماه بتوانید بیشتر به پس اندازتان اضافه کنید، اشتراک های غیر ضروری را لغو کنید یا به جای خرید لوازمی مانند بعضی از محصولات تمیز کننده، از محصولات خانگی و دست ساز بهره ببرید.

برای پیدا کردن منابع دریافتی مختلف کوشش کنید. سعی کنید به فرصت های مختلفی که می تواند برای شما عایدیزا باشد فکر کنید. توانایی های خود را در نظر داشته باشید و درباره روش های کسب عایدی جست وجو کنید. شاید نیاز باشد علم خود را در زمینه ای که در حال حاضر در آن مشغول فعالیت هستید، افزایش دهید. بنابراین نیاز است تا زمانی را به آنالیز در این باره اختصاص دهید.

برای آینده برنامه ریزی کنید

با معین اهداف کوچک تر که می توانید در یکی دو سال آینده به آن ها برسید، می توانید فکریتی متمرکز و رو به جلو داشته باشید (بعدا می توانید اهداف بزرگتری ایجاد کنید اما ابتدا روی اهداف قابل دسترس تمرکز کنید). اهداف شما می توانند شامل شکل دادن یک حساب پس انداز، ساخت یک صندوق ذخیره اقتصادی و… باشد. حتی زمانی که منابع اقتصادی شما محدود هستند، کنار گذاشتن اتوماتیک مبلغ حتی بسیار کمی هم می تواند یاری کننده باشد و برای شما اطمینان خاطر را به همراه داشته باشد.

هنگام آنالیز بودجه خود، به صورت ماهانه اهداف و ارزش های شخصی خود آنالیز کنید. آیا راه درستی را در پیش گرفته اید؟ اگر نه، می توانید راه خود را اصلاح کنید.

نباید فراموش کنید که هوشمندانه برخورد کردن با پول خود، فقط به این معنا نیست که هرگز هیچ پولی را خرج نکنید. در عوض، باید به گونه ای برنامه ریزی کنید که اساسی ترین نیازهای شما در راستای تأمین رفاه زندگی تان رفع شوند.

اما در این راه مهم است که همیشه به خود یادآوری کنید که از هزینه های غیر ضروری و غیر مهم خودداری کنید. همیشه وقتی قصد خرید چیزی را دارید، در ابتدا در فکر خود مجسم کنید که آیا در طی 30 روز آینده، باز هم به این وسیله نیاز دارید و جزو لوازم ضروری و مورد نیاز شما به حساب می رود؟ اگر پاسخ شما مثبت است پس آن را بخرید و اگر پاسخ شما منفی است، همان پولی را می خواستید صرف خرید آن وسیله کنید، به حساب پس انداز خود واریز کنید. به این ترتیب، قدم بزرگی برای افزایش پس انداز خود و جلوگیری از خرج های بی فایده برداشته اید.

یاری بخواهید

به یاد داشته باشید که هیچ مسئله ای ندارد اگر برای یاری گرفتن درخواست کنید، مخصوصا وقتی صحبت از پس انداز و سرمایه گذاری می گردد! بعضی از بانک ها و اتحادیه های اعتباری، مشاوره اقتصادی ارائه می دهند و شما می توانید در پی یک مشاور اقتصادی برای یاری باشید یا از فردی که می دانید در زمینه های اقتصادی بسیار توانمند عمل می نماید، مشاوره و یاری بگیرید. قطعا یاری گرفتن از فردی که در این زمینه متخصص است یا بسیار خوب و حرفه ای عمل نموده است، به شما یاری بزرگی خواهد نمود.

بعلاوه می توانید در این جهت از حمایت عاطفی بهره ببرید. شاید این حمایت عاطفی، یک درمانگر، والدین، همسر یا دوست باشد. اشکالی ندارد که با آن ها درباره موضوعی که در حال حاضر با آن دست و پنجه نرم می کنید، گفت وگو کنید. به احتمال زیاد، آن ها هم قبلا در شرایط شما بوده اند، یا در حال حاضر هستند.

کلام آخر

مهم ترین مسئله ای که باید درک کنید این است که دارایی کاملا شخصی است. اینکه بتوانیم از خودمان حمایت کنیم به این معنی است که مقایسه را کنار بگذاریم و به جای آن، بر آنچه که داریم و چگونگی احساساتمان نسبت به آن تمرکز کنیم. داشتن بیشتر یا کمتر از اندازه مشخصی پول، نشان دهنده ارزش شما نیست و بدهی ها و شرایط اقتصادی تان شخصیت شما را تعریف نمی نماید.

در هر شرایط اقتصادی که قرار دارید، نفس عمیقی بکشید. سپس اولین قدم را بردارید، حتی اگر به سادگی باز کردن یک صفحه خالی برای آغاز یادداشت باشد.

منبع: thegoodtrade

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 30 فروردین 1401 بروزرسانی: 30 فروردین 1401 گردآورنده: boostanchat.ir شناسه مطلب: 2116

به "چگونه استرس پول را از نظر احساسی و اقتصادی مدیریت کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه استرس پول را از نظر احساسی و اقتصادی مدیریت کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید