نان و پنیر و سبزی به روش مجلسی
به گزارش بوستان گفتگو، شما می توانید این نان را به عنوان صبحانه یا عصرانه یا تغذیه بچه ها برای مدرسه تهیه کنید.
نان و پنیر و سبزی مجلسی یکی از روش های بسیار خوشمزه و ساده برای تهیه یک نان مجلسی است که می توانید برای نذری ها یا سفره های زیارت و مهمانی یا به عنوان یک میان وعده سالم از آن بهره ببرید. شما می توانید نان را به شکل های مختلف بپیچید و یک نان مقوی و سالم آماده کنید. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه نان و پنیر و سبزی
- آرد 500 گرم
- شیر ولرم 1 پیمانه
- ماست 1/2 پیمانه
- شکر 2 قاشق سوپ خوری
- خمیرمایه 1 قاشق سوپ خوری
- تخم مرغ 1 عدد سفیده برای خمیر و زرده برای رومال
- وانیل 1/4 قاشق چای خوری
- روغن مایع 1/4 پیمانه
- نمک 1/4 قاشق چای خوری
- کره 2 قاشق چای خوری
- پنیر خامه ای یا کم نمک به میزان لازم
- سبزی شامل گشنیز، جعفری و ریحان 3 قاشق سوپ خوری
- کنجد به میزان لازم
طرز تهیه نان و پنیر و سبزی مجلسی
مرحله اول
برای تهیه نان و پنیر و سبزی مجلسی ابتدا باید خمیر مایه را عمل بیاورید. برای این کار مایه خمیر را به همراه 1 قاشق چای خوری از شکر داخل شیر ولرم بریزید و هم بزنید و کنار بگذارید تا 5 دقیقه بماند و عمل بیاید. دقت کنید شیر باید ولرم باشد تا خمیر بتواند عمل بیاد.
مرحله دوم
تخم مرغ، وانیل، ماست، شکر باقى مانده و روغن مایع را مخلوط نموده و مایه خمیر عمل آمده را اضافه و هم بزنید و نمک و آرد را ترکیب نموده و به موادمان بیفزایید. 10دقیقه ورز دهید تا جایى که خمیر لطیفى به دست آید. سپس کاسه را چرب نموده و خمیر را داخل ظرف قرار دهید و درِ ظرف را با سلفون بپوشانید و در محیط گرم آشپزخانه به مدت 1 تا 2 ساعت استراحت دهید، تا خمیر نان و پنیر و سبزی مجلسی شما حجمش دو تا 3 برابر گردد و عمل آید.
مرحله سوم
خمیر عمل آمده را 10 ثانیه ورز داده و هواگیری کنید. خمیر را به شکل مستطیل پهن نموده و کره به دمای محیط رسیده را روی تمام سطح خمیر آغشته کنید. خمیر را دو لا تا نموده و دوباره کره روی خمیر بمالید. خمیر را دوباره تا کنید و سپس از خمیر چانه هاى 30 گرمى بردارید و گرد نموده و با وردنه پهن کنید و 1 قاشق چای خوری از ترکیب پنیر و سبزی روی یک طرف خمیر بگذارید و طرف دیگر خمیر را با کاتر برش زده و خمیر را از سمتی که پنیر هست، رول نموده (مطابق تصویر) و در سینى چرب شده قرار دهید و روى خمیرها را با یک دستمال تمیز سبک بپوشانید تا به مدت 20 دقیقه استراحت دوم دهید.
مرحله چهارم از نان و پنیر و سبزی مجلسی
وقتی خمیر مجدد پف کرد روی خمیر را با زرده رومال کنید. به دلخواه کنجد بپاشید و در فر از قبل گرم شده به مدت 30 دقیقه با دمای 180 بگذارید تا نان بپزد. بعد گریل را روشن کنید تا سطح نان نیز طلایی گردد.
فوت و فن های دستور پخت نان و پنیر و سبزی مجلسی
- می توانید برای ترکیب داخل خمیر از هر نوع مربا یا شکلاتی که دوست دارید بهره ببرید.
- خمیر را می توانید به شکل گرد ساده شکل دهید.
- برای اینکه خمیر نرمی داشته باشید بهتر است یک کاسه آب داخل فر قرار دهید.
پیشنهاد مطالعه: برای تماشا دستورهای بیشتر از آشپزی فوت وفن خوشمزه شدن سیب زمینی تنوری در خانه را بخوانید.
منبع: پیام دلتا