طرز تهیه خوراک کیمچی؛ غذایی لذیذ از کره جنوبی برای روزهای سرد
به گزارش بوستان گفتگو، در مجموعه غذای ملل، با دستور پخت یکی از غذاهای دنیا به آن کشور سفر می کنیم. امروز با طرز تهیه خوراک کیمچی مشهور، به کره جنوبی سفر خواهیم کرد.
هوس یک غذای تازه و بین المللی به سرتان زده است؟ از غذاهای همیشگی خسته شده اید؟ نگران نباشید، به آشپزخانه بروید و وسایل خود را آماده کنید. آشپزی یکی از برترین و انرژی بخش ترین فعالیت هایی است که می توان در فضای امن خانه انجام داد. آشپز درون خود را بیدار کنید و غذایی متفاوت و لذیذ برای خود و اعضای خانواده بپزید تا روزی مملو از هیجان و عطر و طعم سفر به یکی از نقاط دنیا را رقم بزنید.
خبرنگاران میخواهد هر روز با انتشار یک دستور پخت از دنیا متنوع غذاهای بین المللی، شما را راهی سفری به سراسر قاره ها کند. امروز قرار است به کشور مدرن کره جنوبی سفر کنیم و یک غذای محبوب به نام کیمچی جیگه (Kimchi jjigae) یا خوراک کیمچی را بپزیم؛ خورشی تند و آتشین که از مشهورترین ماده اولیه کره ای تشکیل می گردد.
خوراک کیمچی چیست؟
کیمچی نوعی چاشنی ملی کُره ای و مشابه ترشی است که از ترکیب طعم سبزیجات تخمیر شده مختلف و ادویه های متنوع به دست می آید. کیمچی جیگه یا خورش کیمچی، غذایی ساده است که می توان آن را با مواد اولیه تازه یا به جای مانده کیمچی در یخچال نیز درست کرد. این غذا که با پیاز، سیر، پیازچه و گچوجانگ (gochujang) یا رب فلفل قرمز پخته می گردد، غذایی ایدئال برای گرم شدن در روزهای سرد زمستانی به شمار می آید.
شما می توانید پروتئین دلخواه خود را به خوراک کیمچی اضافه کنید، اما گوشت گاو و توفو (پنیر سویا) از محبوب ترین گزینه ها در کره جنوبی هستند. بعضی از سرآشپزها نیز از تن ماهی برای مقوی کردن این خورش استفاده می نمایند. خوراک گرم و لذیذ کیمچی برای روزهای سرد، انتخابی بی نقص است و خوردن آن، برای بهبود سرماخوردگی نیز توصیه می گردد. شما این غذا را علی رغم طعم بسیار تند و گرم آن در تمام منوهای سراسر کشور کره پیدا خواهید کرد، حتی در گرم ترین و دم نموده ترین روزهای فصل تابستان.
مواد لازم
برای 4 نفر
- 1 قاشق غذاخوری روغن کنجد
- 300 گرم گوشت گوساله خردشده
- 2 لیوان کیمچی (کیمچی کهنه به جای مانده در یخچال که بوی نم هم گرفته باشد، گزینه بهتری برای تهیه این غذا است)
- نصف پیاز خردشده
- 3 عدد حبه سیر له شده
- 2 قاشق غذاخوری گچوجانگ یا رب فلفل تند
- 3 لیوان یا 750 میلی لیتر آب داغ
- 200گرم پنیر توفوی خردشده
- یک چهارم لیوان پیازچه خردشده
مواد لازم برای کیمچی
- 2 عدد کاهو چینی
- 1 عدد هویج خلالی شده
- 5 عدد پیازچه خردشده به تکه های 5 سانتیمتری
- نصف یک ترب سفید خلالی شده
- 2 قاشق غذاخوری آرد برنج
- نیم لیوان نمک
- فلفل تند به اندازه لازم
- 5 قاشق غذاخوری پاپریکا
- 5 قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک یا سویا سس
- 1 قاشق غذاخوری زنجبیل رنده شده
- 10 عدد حبه سیر رنده شده
- 2 قاشق غذاخوری شکر سفید یا قهوه ای
- 1 لیوان آب
- 1 عدد پیاز سفید خلالی شده
- 2 قاشق غذاخوری گچوجانگ
مواد لازم برای تهیه گچوجانگ
- 4 گرم پودر مالت یا عصاره مالت جو
- نیم لیوان آرد برنج
- یک پنجم لیوان آب برنج پخته شده
- 1 قاشق غذاخوری سویا سس
- 1 لیوان پودر فلفل قرمز چیلی
- یک پنجم لیوان نمک
طرز تهیه گچوجانگ
1. پودر مالت را با نیم لیوان آب مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید. مخلوط را مدام هم بزنید و به مدت 15 دقیقه حرارت دهید.
2. سپس آن را از روی حرارت بردارید و آرد برنج را به مواد اضافه کنید وپس از مخلوط کردن، بگذارید تا یک ساعت در دمای محیط بماند.
3. دوباره مواد را روی حرارت بگذارید و به مدت 20 دقیقه دیگر آن را حرارت دهید. توجه داشته باشید باید به صورت مداوم، آن را هم بزنید تا گلوله نگردد.
4. مواد را از روی حرارت بردارید و سپس آب برنج، نمک و سویا سس را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
5. در مرحله آخر، پودر فلفل را اضافه نموده و مواد را خوب مخلوط کنید.
رب فلفل قرمز را می توان در ظرف تیره در بسته در یخچال نگه داری کرد.
طرز تهیه کیمچی
1. کاهوها را از وسط و در جهت طول به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و دقت کنید که هیچ یک از قسمت ها از انتهای کاهو جدا نشوند. سپس کاهوها را با آب شستشو دهید.
2. کمتر از نصف یک ظرف بزرگ لگن مانند را آب سرد بریزید و کاهوها را داخل آن بگذارید. نمک را در لابه لای برگ های کاهو ریخته و مطمئن شوید که همه جای کاهوها به نمک آغشته شده باشند.
3. کاهوها را به مدت 2 ساعت در آب و نمک نگه دارید و هر 30 دقیقه یکبار، کاهوها را این رو به آن رو کنید تا همه کاهوها به نمک و آب آغشته شوند. پس از گذشت 2 ساعت، کاهوها را خوب با آب سرد بشورید. در حین شستشو می توانید مرکز کاهوها را نیز جدا کنید.
4. آرد برنج سفید را با 1 لیوان آب مخلوط کنید و برای 10 دقیقه روی حرارت میانه گاز قرار دهید. وقتی که مخلوط آغاز به جوشیدن کرد، شکر را به مواد اضافه کنید و به مدت 1 دقیقه دیگر حرارت دهید. سپس آن را کنار بگذارید تا سرد گردد.
5. مخلوط آرد برنج و آب سردشده را در ظرفی بزرگ بریزید و سیر له شده، زنجبیل، پیاز و سرکه بالزامیک یا سویا سس و پودر فلفل قرمز و پودر پاپریکا را به آن بیفزایید و با هم مخلوط کنید.
6. ترب خردشده، پیازچه و هویج خردشده را به مخلوط قبلی اضافه کنید و با دست، آن ها را خوب مخلوط کنید. سپس کاهوها را داخل ظرف بریزید و با دست کاهوها را کاملا به مواد آغشته کنید. برای اینکه دستتان بو نگیرد، بهتر است از دستکش پلاستیکی برای مخلوط کردن مواد بهره ببرید.
7. کیمچی را می توان بلافاصله بعد از آماده سازی سرو کرد، اما برای رسیدن به طعم مطلوب، بهتر است، 1 تا 2 روز، کاهوهای آغشته به مواد را در یک ظرف پلاستیکی دربسته بگذارید تا در دمای اتاق به خوبی تخمیر شوند. پس از گذشت این زمان، باید کیمچی را در ظرف دربسته در یخچال نگهداری کنید.
دستور پخت خوراک کیمچی
1. یک ماهیتابه گود را روی گاز بگذارید تا کمی گرم گردد. سپس روغن کنجد را داخل آن بریزید و کمی حرارت دهید.
2. گوشت گوساله را اضافه کنید و تا زمانی که تکه های آن به رنگ قهوه ای روشن دربیایند، به سرخ کردن ادامه دهید.
3. کیمچی را به گوشت اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه بپزید و هم بزنید.
4. پیاز خردشده، سیر رنده شده یا له شده و دو قاشق پر گچوجانگ (یا حتی بیشتر) را به ماهیتابه اضافه کنید.
5. 2 لیوان آب و آب کیمچی داخل یخچال را به ماهیتابه اضافه کنید و مخلوط را بجوشانید.
6. در ماهیتابه را به صورت نصفه روی آن بگذارید و شعله گاز را کم کنید. ترکیب مواد را به مدت 20 تا 30 دقیقه بپزید. اگر آب خورش بخار شد یا از نظر شما کم بود، به آن آب اضافه کنید.
7. توفوی خردشده را اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه دیگر بپزید.
8. قبل از برداشتن ماهیتابه از روی گاز، پیازچه های خردشده را اضافه کنید و هم بزنید.
9. خورش را با برنج پخته سرو کنید و برای خوردن این غذای لذیذ و مقوی، حتما از دستمال سفره بهره ببرید.
ویدیو
دانلود ویدیو 720p | 360p
سفر به کره جنوبی با طعم خوراک کیمچی
کیمچی های پخته شده در خورش با حفظ بافت ترد خود، طعمی عجیب و لذیذ به آب گوشت اعطا می نمایند. شما با خوردن یک قاشق از این غذای منحصربه فرد، نه تنها طعم مواد تشکیل دهنده داخل کاسه، بلکه تک تک مواد استفاده شده برای تهیه کیمچی را در طیفی از طعم تند و آتشین ادویه ها مزه خواهید کرد.
برای کم کردن طعم گرم و تند خورش کیمچی، کمی برنج به ذائقه خودتان به آن اضافه کنید و اگر اهل غذاهای خیلی تند نیستید، برنج را در کنار این غذا سرو کنید تا طعم آتشین کیمچی جیگه را کمی متعادل کند.
آیا تا به امروز پیروز شده اید غذاهای بین المللی ارائه شده در مجموعه سفر در آشپزی را طبخ کنید؟ نظرات خود را با ما و دیگر خوانندگان خبرنگاران در میان بگذارید یا از غذاهای خود عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: کجارو / sarashpazpapion.com / lonelyplanet