شبکه اجتماعی پینترست، نخستین شبکه اجتماعی بزرگی شد که تبلیغات کاهش وزن را ممنوع می کند
به گزارش بوستان گفتگو، دهه هاست که در رسانه ها داشتن اندام زیبا و متناسب و وزن ایده آل تبلیغ می شود. این برای خودش صنعتی به وجود آورده است: کلاس حضوری و آنلاین ورزش از انواع مختلف - قرص و دمنوش های لاغری - مشاوره های تغذیه و حتی عمل های جراحی بای پس معده و یا مثلا ابدومینوپلاستی.
دنیای ما همیشه دنیای افراط و تفریط بوده و رسانه ها هم به سادگی تحت تاثیر این تمایلات افراطی ما قرار می گیرند. در حالی که سال ها افرادی با شرایط سلامتی مناسب که وزن نزدیک به نرمال، یعنی شاخص توده بدن یا BMI حدود 25 داشتند، هم گاهی خود را زشت و بدترکیب می دیدند و از اینکه مثلا چرا سیکس پک نیستند و شبیه عکس های ساحلی فلان سلبریتی نیستند، زجر می کشیدند، به نظر می رسد که وارد یک دوره تازه شده ایم:
در دوره تازه تاکید می شود که هر کس می تواند هر شکل بدنی داشته باشد و اصلا درست نیست که ایده آلی را وارد فکر مردم کنیم. در این راستا پینترست همه تبلیغات کاهش وزن یا حتی تبلیغاتی که ایده آلی از اندام متناسب را ذر فکر مخاطب ایجاد می کنند، ممنوع کرده است.
پینترست در ایران البته قبل از اینکه هسته اولیه کاربرانش ایجاد شود و محبوب بشود، مسدود شود. اما احتمالا می دانید که شبکه اجتماعی عکس محوری است و در فرنگ خیلی محبوب است.
مطابق مقررات تازه هیچ محصول لاغری یا آگهی هایی که در آنها بر روی شاخص توده بدن یا BMI تاکید شده باشد، اجازه نمایش پیدا نمی کنند.
پس در حال حاضر پینترست تنها شبکه اجتماعی بزرگی است که تا این سطح تبلیغات کاهش وزن را ممنوع کرده است و در پیشگیری از محصولات و شیوه های خطرناک کاهش وزن و ایجاد تلقی درونی از بدشکلی بدن، چیزی که فرنگی ها به آن body shaming می گویند، پیشقدم شده است.
البته آگهی هایی که سبک زندگی خوب و عادات خوب تغذیه ای و آمادگی جسمانی را تبلیغ می کنند، باز اجازه نمایش خواهند داشت. پینترست می خواهد که احساس درونی و سلامت روانی کاربران خود را تحت تاثیر آگهی ها رنگارنگ کاهش وزن قرار می گرفت، ارتقا دهد.
برآورد می شود که صاحبان صنایع لاغری، بین ماه ژانویه تا جولای 2021، حدود 372 میلیون دلار سطح تلویزیون و رسانه های دیجیتال و چاپی، صرف آگهی های خود کرده باشند که 89 درصد نسبت به سال پیش افزایش پیدا کرده است.
از سوی دیگر اینستاگرام از سال 2019 نمایش آگهی های مربوط به جراحی لاغری و کاهش وزن را برای کاربران زیر 18 سال ممنوع کرده است.
حالا سوالی که پیش می آید این است که آیا ممنوع کردن کل آگهی های کاهش وزن کار درستی است؟ آیا نمی شود آگهی های متعادل تری تهیه کرد و کاربرانی را که متوجه مشکل چاقی مفرط برای سلامتی شان نیستند، متوجه مشکلشان کرد و راه های درست را به آنها نشان داد؟
مشکل اینجاست که اینگونه تبلیغات خردمندانه، معمولا بازگشت و صرف اقتصادی خوبی مثلا برای کلینیک های پزشکی یا کسانی که تبلیغات کاذب قرص و دمنوش می کنند، ندارد! از آن سو هر کار کنیم، مردم دنیای فشن و ستاره ها را زیر نظر دارند و به جای تمرکز روی خود، معمولا دوست دارند، شبیه آدم های مشهور شوند.
منبع: گاردین
منبع: یک پزشک