ارسال 60 ایده به استارتاپ انگور خراسان شمالی
به گزارش بوستان گفتگو، 60 ایده توسط محققان دانشگاهی، پژوهشگران، ایده پردازان جوان و دانشجو و تاکداران عمده به دبیرخانه رویداد کشوری استارتاپ انگور در خراسان شمالی ارسال شده است.
به گزارش خبرنگاران به نقل از ایرنا، سرپرست دانشگاه علمی، کاربردی خراسان شمالی سه شنبه 12 آذر با بیان این مطلب گفت: بیشتر ایده ها از سوی محققان و ایده پردازان استان های خراسان شمالی، رضوی و جنوبی، همدان و گلستان ارائه شده که پس از ارزیابی توسط هیات داوری، پنج ایده برتر انتخاب و معرفی خواهد شد.
علی بادامی گفت: برخی سرمایه گذاران برای اجرای ایده های نو و قابل اجرا در این استان اعلام آمادگی کرده و چند شرکت های دانش بنیان نیز قول همکاری و مساعدت بیشتر با محققان و ایده پردازان را داده اند.
وی محورهای این رویداد کشوری را که در حوزه فراوری، فراوری و بازاریابی برگزار می شود، برندسازی و بازاریابی انگور و فراوده های آن، ارائه ایده های نو برای انبارهای فنی، ایده های نوین در پیشرس کردن، الگوها و روش ها و فناوری های حوزه کاشت، داشت و برداشت، فرصت های بوم شناختی و اقلیمی در اکوتوریسم در اراضی شیبدار تاکستان ها و روش های نوین در مدیریت تربیت، هرس و تنوع بخشی در ارقام مختلف و ایده های نو برای طرح فراز تاکستان و روش ها و فناوری های نوین در فراوری فراورده های انگور در حوزه غذایی، دارویی و بهداشتی مطرح نمود.
بادامی، هدف از برگزاری این رویداد را ایجاد ارتباط با فعالان حوزه کارآفرینی کشور پس از رویداد، فرصت بهره مندی از کسب و کارهای جدید، معرفی شتاب دهنده ها و مراکز رشد همکار برای حمایت در دوره رشد و معرفی فراورده های فراوریی از محصول انگور مطرح نمود.
سرپرست دانشگاه علمی، کاربردی خراسان شمالی گفت: سالانه 185 هزار تن انگور در این استان فراوری می شود که سهم آن در سبد اقتصاد کشاورزی این خطه 13 درصد است.
بادامی گفت: استان خراسان شمالی 18 هزار و 520 هکتار تاکستان دارد اما به دلیل سنتی بودن روش های کاشت، داشت و برداشت، بهره چندانی نصیب تاکداران نمی شود.
وی افزود: به دلیل نبود صنایع تبدیلی انگور، حتی برخی سال ها تاکداران در اوج فصل دست دادن محصول، رغبتی به جمع آوری آن ندارند چرا که با این شرایط، محصول تنها مصرف تازه خوری می تواند داشته باشد که خیلی زود بازار آن اشباع می شود و حال آنکه محصول انگور این استان که عمدتا از گونه کلاهداری است قابلیت نگهداری بالایی دارد اما از این ظرفیت و پتانسیل کمتر استفاده شده است.
بادامی با بیان اینکه انگور بیش از 60 درصد از فراوریات باغی استان خراسان شمالی را شامل می شود، افزود: وجود شرایط اقلیمی و جغرافیایی مناسب، استان خراسان شمالی را به یکی از قطب های مهم فراوری انگور در کشور تبدیل کرده که می طلبد حوزه علم و فناوری نیز بیشتر به کمک این حوزه بشتابد.
وی گفت: دانشگاهها باید بیشتر به مسائل مربوط به فراوری و بازاریابی انگور بپردازند زیراکه بیشترین چالش این حوزه است و نیاز است محققان و ایده پردازان در این خصوص وارد عمل شوند.
سرپرست دانشگاه علمی، کاربردی خراسان شمالی با بیان اینکه شیوه سنتی در حوزه کاشت، داشت و برداشت انگور امروز جوابگو نیست، گفت: هم اکنون بهره برداران بخش کشاورزی استان به علت سنتی و معیشتی بودن کار، دچار مسائل مختلفی شده اند که راه برون رفت از این چالش ها استفاده از شیوه های نو و علمی است.
بادامی، شرایط فروش انگور در این استان را اسفبار دانست و افزود: با وجود اینکه کیفیت انگور استان بسیار مناسب و مرغوب است اما باغداران در زمان جمع آوری و فروش مسائل عدیده ای دارند که بعضا حتی برخی از آنان قید جمع آوری دسترنج یکساله خود را می زنند.
وی با بیان اینکه محصول انگور باید به فراوری های مختلفی برسد، گفت: با فرآوری انگور می توان حدود 12 محصول شامل کشمش، آب انگور، ژله، شیره، انواع دراژه و شیرینی، روغن گیری از هسته انگور، سرکه، آبغوره تهیه کرد و از چوب و سرشاخه های آن نیز نئوپان و زغال استحصال کرد و برگ آن نیز مصارف خوراکی برای تهیه دلمه دارد.
نخستین استارتاپ انگور خراسان شمالی 13 و 14 آذرماه جاری برگزار می شود که در برپایی آن سازمان جهاد کشاورزی، مرکز نوآوری روستای خلاق، جهاد دانشگاهی، پارک علم و فناوری و دانشگاه های این استان همکاری دارند.
خراسان شمالی جایگاه پنجم کشور از نظر سطح تاکستانها و رده دهم از حیث میزان فراوری انگور را در میان استان های کشور دارد.
این استان با بیش از 863 هزار نفر جمعیت 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح 300 هزار هکتار کشتزار است و این خطه با بیش از 80 هزار بهره بردار بخش کشاورزی، بیشترین شاغلان بخش کشاورزی را دارد.
خراسان شمالی 40 هزار دانشجو دارد که در 40 دانشگاه دولتی، آزاد اسلامی، پیام نور، علمی، کاربردی، فنی و حرفه ای و موسسه ها تحصیل می کنند.
منبع: همشهری آنلاین