هوس های غذایی هشدار دهنده

به گزارش بوستان گفتگو، هوس های غذایی و تمایل به خوردن خوراکی های مختلف ممکن است به این معنی باشد که بدن شما سعی دارد چیز مهمی را به شما بگوید. ولع مصرف مواد غذایی عمدتا در 2 نوع انتخابی و غیر انتخابی وجود دارد. ولع غیر انتخابی (اشتیاق کلی به خوردن غذا) می تواند به معنای احتیاج به برطرف تشنگی یا گرسنگی باشد، اما ولع انتخابی (ولع مصرف یک محصول خاص) یک مکانیسم پیچیده روانشناختی و شیمیایی است که در اثر کمبود مواد مغذی معین به صورت پیامی به مغز ارسال می گردد.

هوس های غذایی هشدار دهنده

ولع مصرف مواد غذایی می تواند واقعا یک مشکل بزرگ به وجود آورد. به عنوان مثال، میل زیاد به خوردن گوشت قرمز ممکن است به حدی زیاد باشد که زندگی روزمره شما را تحت تاثیر قرار دهد. یا شاید کل روز ذهنتان درگیر خوردن یک تکه شکلات باشد و تا زمانی که شکلات محبوبتان را میل نکنید، فکرتان آرام نگیرد. اما هوس خوردن خوراکی های خاص گاهی اوقات فراتر از یک میل ساده است. علاوه بر این، با آنالیز تمایل شدید افراد به خوردن بعضی خوراکی ها، می توان به کمبود ویتامین ها و مواد معدنی خاصی در بدنشان پی برد. برای آگاهی بیشتر در رابطه با این علائم هشدار دهنده در ادامه به هوس های غذایی و علت بروز آن ها خواهیم پرداخت.

تمایل به خوردن شکلات

میل به مصرف شکلات اغلب مربوط به کمبود منیزیم است که به نوبه خود می تواند منجر به اضطراب و افسردگی گردد. بعضی مطالعات نشان داده که خوردن روزانه بین 100 تا 400 گرم شکلات تلخ ممکن است یک روش طبیعی برای درمان افسردگی باشد، که همین امر می تواند ولع مصرف شکلات در بعضی افراد را شرح دهد. متأسفانه، شکلات های معمولی و شیری که در سوپرمارکت ها و فروشگاه ها عرضه می شوند، شکلات تلخ محسوب نمی شوند و حاوی مقادیر زیادی قند هستند. برای جبران کمبود منیزیم می توانید بادام یا شکلات های بدون شیر حاوی بیش از 70٪ کاکائو را انتخاب و میل کنید. اگر فکر می کنید از افسردگی رنج می برید، ورزش می تواند به مقدار زیادی در رفع این مشکل شما موثر باشد.

تمایل به خوردن شیرینی جات

بین چاقی و کمبود خواب رابطه مستقیمی وجود دارد، نه تنها به این علت که از نظر جسمی کاهش وزن را سخت می نماید، بلکه به علت اینکه بدن شما هنگام خستگی تمایل بیشتری به مصرف مواد قندی پیدا می نماید، آنالیز ها نشان داده از آنجا که بیشتر محصولات قندی موجود مملو از شکر تصفیه شده هستند، ایجاد این عادت می تواند پیامدهای جدی برای سلامتی شما داشته باشد. سعی کنید به جای مصرف انواع کیک و شیرینی، دونات و بیسکوییت، سعی کنید میوه هایی مانند گیلاس، هلو، هندوانه و به طور کلی میوه ها را برای رفع تمایلتان به مواد قندی انتخاب کنید. میوه های خشک مانند کشمش نیز می توانند شما را راضی نمایند.

تمایل به خوردن پنیر

از آنجا که پنیر باعث ترشح هورمون شادی آور دوپامین می گردد، شناخت تفاوت بین ولع مصرف و اعتیاد ساده به مصرف پنیر، سخت خواهد بود. از طرف دیگر، اگر واقعا رژیم غذایی کم چربی دارید و هوس پنیر می کنید، این تمایل می تواند نشانه کمبود ویتامین A یا D باشد و لبنیات نیز سرشار از این دو ویتامین هستند. در عوض سعی کنید از مواد غذایی تخمیر شده که حاوی ویتامین بوده و بدون چربی هستند، بهره ببرید. تا جایی که امکان دارد از مصرف پنیر موزارلا خودداری کنید و یا انواع کم چرب پنیر موزارلا و فتا را جایگزین کنید.

تمایل به خوردن چیپس

در واقع، ولع خوردن انواع سرخ شده سیب زمینی مانند سیب زمینی سرخ نموده و چیپس که بسیار و محبوب و پرطرفدار هستند، می تواند به معنای کمبود کربوهیدرات و چربی های سالم به ویژه امگا 3 باشد. به جای مصرف چیپس های بسته بندی که عمدتا حاوی روغن های ناسالم و غیر اشباع هستند، خودتان می توانید با استفاده از روغن زیتون، سیب زمینی سرخ نموده خانگی، خوشمزه و سالم تهیه و نوش جان کنید. بعلاوه، مقدار مصرف ماهی قزل آلا و انواع آجیل را نسبت به قبل افزایش دهید. اگر هم فکر می کنید دچار کمبود سدیم هستید، با پزشکتان مشورت کنید.

تمایل به مصرف نوشابه

نوشابه های گازدار حاوی مقدار زیادی کافئین هستند که همین موضوع می تواند ولع مصرف شما را شرح دهد. وجود کافئین در نوشابه ها اغلب مورد توجه قرار نمی گیرد و شما بدون آنکه متوجه باشید به این نوشیدنی مضر اعتیاد پیدا می کنید. ولع مصرف نوشابه بعلاوه می تواند به این معنی باشد که دچار کمبود کلسیم و منیزیم هستید. متأسفانه، نوشابه با کاهش کلسیم و منیزیم، بیشتر به این مشکل دامن می زند. برای رفه این مشکل سعی کنید مصرف کافئین را کاهش دهید. نوشابه حاوی مقدار زیادی قند نیز هست که در طولانی مدت می تواند باعث دیابت گردد. اگر در طول روز احساس خستگی می کنید، می توانید شکلات تلخ بخورید و یا مقادیر میانه چای بنوشید.

تمایل به خوردن یخ

مطالعات نشان داده که ولع مصرف یخ می تواند به معنی کمبود شدید آهن باشد. خرد شدن یخ می تواند به به بهبود عملکرد مغز یاری کند و در این مورد کمی شبیه قهوه است که خستگی ناشی از کمبود آهن را درمان می نماید. البته، اگر جزو افرادی هستید که عادت دارند تکه های یخ داخل نوشابه خود را بخورند، نباید نگران باشید. اما اگر احساس می کنید دچار کمبود آهن هستید، بهتر است بیشتر از قبل حبوبات، کنجد و اسفناج را در رژیم غذایی تان بگنجانید.

تمایل به نوشیدن آب

از دیگر اگر هوس های غذایی هشدار دهنده، تمایل شدید به نوشیدن آب است. خیلی احساس تشنگی می کنید، احتمالا دچار کم آبی هستید. اما اگر دائما در حال خوردن خوراکی های آبدار و مصرف نوشیدنی هستید، ممکن است مشکل شما خیلی وخیم تر از کم آبی باشد و شما دچار بیماری دیابت شد باشید. به گفته انجمن دیابت آمریکا، عطش زیاد و تکرر ادرار یکی از اولین علائم هشدار دهنده ای است که مقدار ترشح انسولین بدن رو به کاهش است. در چنین شرایطی، گلوکز اضافی در خون شما جمع می گردد و کلیه های شما برای پردازش این حجم از گلوکز به زمان بیشتری احتیاج دارد. وقتی کلیه ها نتوانند از عهده پردازش گلوکزها برآیند، آن ها را به وسیله ادرار دفع می نمایند که همین منجر به تکرر ادرار می گردد.

نتیجه گیری

هوس های غذایی و تمایل به خوردن مواد غذایی مختلف معمولا امری عادی و طبیعی به شمار می رود. اما اگر میل به خوردن خوراکی های خاص با مصرفشان فروکش نکرد، احتمالا بدنتان دچار مشکل شده یا از کمبود مواد مغذی رنج می برد. در چنین شرایطی بهتر است به پزشک مراجعه کنید و در صورت احتیاج با مصرف مکمل ها یا مواد غذایی خاصی، مسئله پیش آمده را هر چه سریع تر رفع کنید.

منبع: اسنپ مارکت
انتشار: 13 خرداد 1401 بروزرسانی: 13 خرداد 1401 گردآورنده: boostanchat.ir شناسه مطلب: 2153

به "هوس های غذایی هشدار دهنده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "هوس های غذایی هشدار دهنده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید