عشق ویرانگر ؛ شناخت خود و شریک زندگی
به گزارش بوستان گفتگو، این کتاب به تمامی افرادی که درر رابطه عاطفی بوده و خواستار رابطه سالمی هستند توصیه می گردد
معرفی کتاب و بخش های آن :
به گزارش خبرنگاران به نقل روان راهنما ، امروزه روابط پیچیده شده است و وقتی افراد برای ازدواج با هم آشنا می شوند احتیاج دارند که بدانند آیا مناسب هم هستند؟ آیا رفتارهای طرف مقابل طبیعی است؟ ممکن است سوال پیش بیاید که چرا من عاشق چنین شخصیتی شده ام؟ افراد آگاه تر و تحصیل نموده تمایل دارند قبل از ازدواج مشاوره بگیرند.
کتابی که امروز معرفی می کنم در کنار مشاوره از متخصصین علوم روان می تواند بهترین راهنمای مکتوب باشد. کتاب عشق ویرانگر در سال 2007 توسط پروفسور براد جانسون (ایشان در دانشگاه جان هاپکینز مدرس نمونه بودند و در انستیتوهای معتبر امریکا تدریس می نمایند و استاد تمام روانشناسی در آموزشگاه نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا هستند که از برجسته ترین دانشگاه های نظامی ایالات متحده است) و دکتر کلی موری نوشته شد.
متخصصین علوم روان با انواع اختلالات شخصیتی آشنا هستند. در کتاب های مرجع روانشناسی و روانپزشکی اختلالات شخصیت در چند دسته مورد آنالیز قرار می گیرند ولی نکته قابل توجه و فوق العاده این کتاب بیان انواع اختلالات شخصیتی با زبانی داستانی و مثال های هیجان انگیز است. قبل از شروع بخش اول، مولفان در سه فصل به شرح این می پردازند که عشق ویرانگر چیست؟ سپس افراد را با انواع اختلالات شخصیت آشنا می نمایند و اینکه چرا جذب این افراد می شویم؟ در واقع در این سه فصل چگونگی خواندن این کتاب را می آموزیم. یعنی با مثال های این سه فصل و شرحات آن در هر فصل با یک نوع اختلال شخصیتی آشنا می شویم.
در بخش یک ما اختلالات شخصیت گروه (الف) را می خوانیم ولی نه با زبان روانشناسی و زبان تخصصی بلکه با مثال و داستان وارد فضایی می شویم که گاهی می گوییم معشوق من هم این گونه است. در این بخش ما با معشوق شکاک، عجیب و غریب و منزوی آشنا می شویم. جالب بودن این کتاب در این است که این کتاب برای یک روانشناس همان قدر جذاب است که برای یک پزشک یا مهندس یا کارگر. در این کتاب زبان داستانی و فضای ایجاد شده مختص روان انسان و روابط پیچیده بشری است. گویی در حال خواندن داستانی هستیم و با شخصیت ها جلو می رویم و با هر یک همذات پنداری می کنیم سپس داستان و خودمان را مورد کالبد شکافی از نظر روانشناختی قرار می دهیم. پس از شناخت مستاصل نمی شویم زیرا مولفان راهکارهایی را پیش روی ما قرار می دهند. زبان ساده و در عین حال علمی کتاب باعث می گردد که خسته نشویم.
در هر فصل کتاب عشق ویرانگر به چند سوال پاسخ داده می گردد. اینکه مثلا علایم شخصیت شکاک چیست؟ سپس داستان یک همسر شکاک گفته می گردد پس از آن گفته می گردد که چرا این نوع شخصیت در ما یا هر فردی ایجاد می گردد؟ شرح می دهد که چگونه فردی شکاک می گردد و در خصوص ساختار خانواده یا فاکتورهای موثر دیگر در ایجاد شخصیت شرح داده می گردد. سپس فرد شکاک را به عنوان همسر مورد آنالیز قرار می دهد و اینکه اصلا چرا ما جذب چنین شخصیتی شده ایم؟ اینکه چگونه با شریک زندگی مان که این علایم شخصیتی را دارد زندگی کنیم یا چه زمانی باید رابطه را ترک کنیم.
در بخش دوم کتاب عشق ویرانگر ما با انواع شخصیت گروه (ب) آشنا می شویم. شریک زندگی خطرناک، طوفانی، نمایشی، خودشیفته و محبوبی که باعث تحلیل و فرسایش ما می گردد. در این فصل هم درباره انواع این شخصیت ها مانند بخش یک شرح داده می گردد. در بخش سوم درباره شخصیت های گروه (ج) حرف زده می گردد. در این گروه شریک یا محبوب های مضطرب، کناره گیر و احتیاجمند به ما، مورد بحث قرار می گیرند. در هر مورد باز هم با داستان ، ذکر مثال و .. شخصیت ها مورد آنالیز قرار می گیرند.
در بخش چهارم کتاب عشق ویرانگر و در قالب فصل شانزدهم به یک سوال پرداخته می گردد. اگر با فرد دچار اختلال شخصیتی ازدواج نموده ام چه کاری می توانم بکنم؟ در این فصل توصیه های نهایی به شما داده می گردد.
نکته جالب در کتاب عشق ویرانگر این است که همه چیز بیان می گردد و حتی شما خودتان را هم بیشتر می شناسید. اینکه چه شخصیتی دارید و چرا جذب شریک زندگی تان شده اید. این کتاب نمی گوید جدا شوید یا بمانید بلکه می گوید اگر جدا شوید یا بمانید چه اتفاقاتی در انتظار شماست. این کتاب مانند دفترچه راهنمای زندگی شما عمل می نماید نه مانند نصیحت نماینده ای که باید و نباید بگوید.
بخشی از متن کتاب عشق ویرانگر :
آیا نامزد یا همسر شما مبتلا به ناهنجاری شخصیتی است؟
برای یک لحظه صبر کنید و صادقانه در خصوص نامزد، همسر سابق و یا روابط عشقی قبلی تان فکر کنید. بعضی از این روابط، بدون شیون و زاری سرانجام یافته اند، درحالی که دیگر موارد با سروصدا و دردسر تمام شده اند. به رفتار و ویژگی های شریک های عشقی فکر کنید. اگر اکنون در یک رابطه هستید یا حتی ازدواج نموده اید، در خصوص نامزد یا همسر فعلی تان فکر کنید. اکنون به آن شخص خاص فکر کنید و این سوالات را از خودتان بپرسید: آیا آشنایی شما شروعی هیجان انگیز داشت، اما سپس به دلایلی دچار وقفه ای توام با درگیری و سروصدا شد؟
آیا همسر یا نامزد شما کاملاً از نفوذش روی دیگران و تاثیر رفتارش بی خبر است؟
آیا همسر یا نامزدتان با رفتار هایی که از نظر شما نامناسب و حتی دردسرساز است، احساس راحتی می نماید؟
آیا زمانی که برای برطرف مشکل کوشش می کنید، والدین تان نمی توانند یاری نمایند یا کار را دنبال نمایند یا راه کاری پیشنهاد دهند؟
آیا همسر یا نامزدتان دائماً با شما و دیگران یا حتی موسسه ها و کارفرمایان درگیر می گردد؟
آیا همسر یا نامزدتان در وهله اول، اثر مثبتی روی دیگران دارد، اما بعدها مشکلاتش را با عصبانیت، تعامل اجتماعی ضعیف یا دورویی، بروز می دهد؟
و سوالات دیگر که در کتاب اورده شده و پاسخ مثبت به هرکدام از این سوالات یک پرچم قرمز است به این معنی که شما باید در خصوص سلامتِ شخصیتِ همسر یا نامزد تان نگران باشید. البته هیچ علامتی به تنهایی لزوماً نشان دهنده بیماری نیست، بلکه هشدار می دهد که آنالیز های بیشتری ضروری است.
منبع: جام جم آنلاین