طرز تهیه مینی دسر کادایف؛ دسر ترکیه ای خوشمزه با ظاهری مجذوب کننده!
به گزارش بوستان گفتگو، دسرها دنیای بسیار متنوعی دارند. مینی دسر کادایف نوعی دسر سه لایه و بسیار خوشمزه و شکیل است که از یک لایه بیسکوئیتی یک لایه پودینگی و یک لایه کادایف تشکیل شده است. دو لایه ترد و خوشمزه به همراه لایه پودینگ این دسر را بسیار خاص و همه پسند میکند. این دسر را می توان هم به صورت تک نفره و در اندازه کوچک و هم در قالب کمربندی بزرگ تهیه کرد. این دسر خوشمزه برای مهمانی و دورهمی ها بسیار مناسب است و طعم و ظاهر بسیار خوبی دارد.
با ما در خبرنگاران بلاگ همراه باشید با آموزش این دسر مجذوب کننده و خوشمزه!
بیسکوئیت پتی بور | 1 بسته معادل 125 گرم |
کره | 50 گرم |
شیر | 3 لیوان |
آرد سفید قنادی | 3 قاشق سوپ خوری |
نشاسته ذرت | یک و نیم قاشق سوپ خوری |
شکر | دو سوم پیمانه سر پر |
خامه صبحانه | 100 گرم |
گلاب (اختکمک) | 1 قاشق غذا خوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
پودر ژلاتین | یک و نیم قاشق سوپ خوری |
آب سرد | یک چهارم پیمانه |
کادایف تر | 100 گرم (نصف پاکت صورتی) |
کره | 30 گرم |
شیر عسلی | 3 الی 5 قاشق سوپ خوری |
1- برای تهیه لایه کراست دسر ابتدا بیسکوئیت رو داخل آسیاب کاملا پودر می کنیم.
سپس کره آب شده رو بهش اضافه و کاملا مخلوط می کنیم.
اگه آسیاب ندارین میتونید بیسکوئیت ها رو داخل نایلون های زیپ کیپ بریزین و با وردنه به آرومی ضربه های متوالی بزنید تا در نهایت بیسکوئیت ها پودر بشن.
2- برای تهیه این دسر من از قالب های مافین کوچک که کف جدا هستن استفاده کردم که باعث میشه دسر به راحتی از قالب خارج بشه.
اگه به این قالب دسترسی ندارین می تونید از قالب کمربندی بزرگ استفاده کنید و بعد دسر رو برش بزنید.
3- یک دستمال کاغذی رو به روغن مایع آغشته کنید و دیواره های قالب مورد نظرتون رو کمی آغشته به روغن کنید.(چربی زیاد نباشه چون طعم دسر رو خراب میکنه)
از مواد کراست به اندازه مساوی داخل هر قسمت بریزین.
سپس به کمک کف یک ظرف یا گوشت کوب یا ته لیوان بیسکوئیت رو کاملا فشرده و صاف کنید.
4- قالب رو به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار بدین تا کراست خودش رو بگیره.
برای تهیه پودینگ شکر و آرد سفید قنادی و نشاسته رو داخل قابلمه بریزین(در صورتی که به نشاسته ذرت دسترسی ندارین میتونید از نشاسته گندم هم استفاده کنید) و با همزن دستی مخلوط کنید.
5- بعد شیر رو کم کم اضافه کنید و حین اضافه کردن مخلوط کنید تا در نهایت کاملا یکدست بشه.
قابلمه رو روی حرارت کم بذارین و مدام هم بزنید تا مواد به غلظت فرنی برسن.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر انبه
توجه کنید که حرارت باید کم باشه تا همزمان با غلظت پیدا کردن خامی آرد و نشاسته هم گرفته بشه و طعم خامی داخل پودینگ حس نشه و باید مواد رو مدام هم بزنید تا به صورت یکدست غلیظ بشه و ته نگیره.
6- حین هم زدن پودینگ پودر ژلاتین رو به آب سرد اضافه و مخلوط کنید و بعد روی حرارت غیر مستقیم بخار آب به روش بن ماری کاملا حل کنید تا شفاف بشه.
7- وقتی پودینگ به غلظت فرنی رسید خامه صبحانه رو اضافه کنید.
8- با همزن دستی مخلوط کنید تا کاملا حل بشه و مواد یکدست بشن حرارت رو خاموش کنید.
سپس گلاب و وانیل رو اضافه و مخلوط کنید.
9- در آخر ژلاتین حل شده رو اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا مخلوط بشه.
10- قالب رو از یخچال خارج کنید و با کمک ملاقه از پودینگ روی لایه بیسکوئیتی بریزین.
بعد دوباره داخل یخچال قرار بدین تا خودش رو کاملا بگیره مابین هفت ساعت الی یک شب کافیه.
11- برای تهیه لایه کادایف کره رو داخل تابه بریزین و روی حرارت کم قرار بدین تا آب بشه.
بعد رشته های کادایف تر رو اضافه کنید.(توجه کنید که رشته های کادایف به دو صورت تر و خشک در لوازم قنادی ها موجود هستن برای این دسر به کادایف تر احتیاج هست که باید از قسمت یخچال لوازم قنادی بردارین کادایفی که خارج از یخچال قرار داره کادایف خشک هست) با قاشق مخلوط کنید تا به کره آغشته بشه.
رشته ها رو روی حرارت ملایم مدام هم بزنید تا تغییر رنگ بده و به رنگ قهوه ای روشن در بیاد.
12- حرارت باید کم باشه تا رشته ها نسوزن و به صورت یکدست تغییر رنگ بدن وقتی رشته ها آماده شدن حرارت رو خاموش کنید و شیر عسلی رو کم کم اضافه کنید و هم بزنید.
گاهی بچشین تا شیرینی رشته ها به نظرتون اندازه باشه.
اجازه بدین رشته ها کمی از داغی بیفتن و دمای ملایم داشته باشن.
13- قالب رو از یخچال خارج کنید و کناره های پودینگ رو با یک چاقوی تیز از قالب جدا کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر پان اسپانیا
بعد کفی قالب رو فشار بدین تا جدا بشه و بالا بیاد دسر رو خارج کنید و با کمک نوک چاقو کف قالب رو از دسر جدا کنید.
بعد از کادایف آماده شده روی دسر قرار بدین و با پسته خرد شده تزئین کنید.
14- در صورتی که میخواین لایه کادایف به دسر چسبیده باشه میتونید اون رو از قبل آماده کنید و وقتی پودینگ رو داخل قالب ریختین قبل از اینکه خودش رو بگیره لایه کادایف رو هم روی پودینگ بریزین و داخل یخچال بذارین.
اگه از قالب کمربندی استفاده کردین برای جدا کردن دسر از قالب کناره های پودینگ رو با چاقو کمی جدا کنید و با انگشت پودینگ رو از هر سمت کمی از قالب جدا کنید و بعد کمربند قالب رو باز کنید و بقیه مراحل رو انجام بدین.
نکات تهیه مینی دسر کادایف:
- به جای لایه بیسکوئیت میتونید لایه کادایف رو دو برابر کنید و از لایه کادایف به جای بیسکوئیت استفاده کنید و اون رو کف قالب فشرده کنید و روی پودینگ هم بریزید.
- پودینگ رو مدام هم بزنید تا رویه نبنده وگرنه موقع هم زدن با مواد مخلوط میشه و از حالت یکدست خارج میشه.
- برای تهیه لایه کادایف هم از شیرعسلی بازاری و هم از شیرعسلی خانگی میتونید استفاده کنید.
- میتونید از کمی گردوی خرد شده هم داخل مواد کادایف استفاده کنید.
امیدوارم از طرز تهیه مینی دسر کادایف خوشتان آمده باشد. برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله ما سری بزنید.
منبع: اُکالا