سبزیجاتی که بیماران ام.اس باید بیشتر مصرف کنند
به گزارش بوستان گفتگو، باشگاه خبرنگاران/ خدیجه رحمانی،متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: بیماری ام اس بیشتر در بین بانوان رایج است و کمبود ویتامین D یکی از عوامل مهم ایجاد این بیماری است.

او شرح داد: بیماران مبتلا به ام اس می توانند ویتامین D مورد نیاز بدن خود را از نور آفتاب که مهم ترین منبع این ویتامین است، دریافت کنند. افراد به خاطر داشته باشند نور مستقیم خورشید برترین گزینه است البته از منابع خوراکی ویتامین D. مثل غلات غنی شده با ویتامین D، جگر گاو و روغن کبد ماهی هم می توان استفاده کرد.
رحمانی اظهار داشت: ویتامین های C و E و گروه B و املاح معدنی مانند: منگنز، منیزیم، سلنیم و روی برای تامین سلامت افراد مبتلا به ام اس ضروری است و پیشنهاد می شود تا غذا هایی را که منابع خوبی از این مواد هستند مصرف کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: میوه و سبزی های تازه بخصوص سبزی های دارای برگ سبز پررنگ مثل اسفناج منبع خوبی برای دریافت املاح و ویتامین های مورد نیاز این افراد است. بعلاوه ماهی ساردین و سالمون به سبب آن که منبع خوبی از امگا 3 و امگا 6 هستند برای ام اسی ها مفید به نظر می رسند.
رحمانی ادامه داد: یکی از عوارض ام اس، لخته شدن خون است که برای جلوگیری از آن پیشنهاد می شود افراد مبتلا به ام اس ویتامین K مصرف کنند. روغن زیتون، جوانه بروکسل، کلم بروکلی، کلم، اسفناج، بامیه، جعفری خام، کلم پیچ، شلغم و کاهو منابع خوبی از ویتامین K هستند.
او در انتها گفت: دارچین و زنجبیل به دلیل گرمی بالا و کاهش التهاب برای بیماران مبتلا به ام اس بسیار مفید است.
منبع: همگردی