دارچین را بخاطر این 3 خاصیت، هر روز بخورید
به گزارش بوستان گفتگو، دارچین یکی از خوشمزه ترین و سالم ترین ادویه های روی کره زمین است و فواید بسیاری دارد که در ادامه به آن ها می پردازیم.
ادویه ها منبع اصلی عطر و طعم در غذا هستند و به علت خاصیت آنتی اکسیدانی بالای آن ها به عنوان دارو نقش فعالی دارند. ارزش دارویی ادویه ها در درمان بیماری های مختلف مانند سرطان، تب، مالاریا، معده، حالت تهوع و موارد دیگر به اثبات رسیده است. خواص دارچین برای بدن را در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا بخوانید.
خواص دارچین برای بدن چیست؟
دارچین یکی از خوشمزه ترین و سالم ترین ادویه های روی کره زمین است. از خواص دارچین برای بدن می توان به این اشاره نمود که عوامل خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد و دارای بسیاری از فواید قابل توجه دیگر است که در ادامه به آن ها می پردازیم.
طبع دارچین
طبع دارچین گرم و خشک است؛ به همین علت نیز به صورت چاشنی در غذاها و خوراکی های مردم ایران استفاده می گردد. دارچین برای کاهش سردی و گرم شدن بدن و هضم موثر غذا مفید است؛ ضمن اینکه مفرح و شادی بخش است.
بالا بردن دمای بدن
دارچین مانند زنجبیل، میخک و جوز هندی دارای خاصیت گرم کننده است. یکی از خواص دارچین برای بدن این است که جریان خون را افزایش می دهد و دمای بدن را بالا می برد.
جلوگیری از آلزایمر
ترکیبات موجود در دارچین مانع از ایجاد پروتئین تاو در مغز می شوند که یکی از علل بیماری آلزایمر است. دارچین به محافظت از نورون ها یاری می نماید، سطح عصبی را بهبود می بخشد و عملکرد حرکتی در بیماران مبتلا به پارکینسون را بهبود می بخشد. علاوه بر این، به هضم غذا یاری می نماید و برای درمان زخم معده و گاز روده مفید است.
دارچین عمدتا به عنوان چاشنی معطر و افزودنی طعم دهنده در طیف گسترده ای از غذاهای شیرین و خوش طعم، غلات صبحانه، غذاهای سبک، چای و غذاهای سنتی استفاده می گردد.
کاهش فشار خون و کلسترول بد
در خصوص فواید دارچین می دانیم کلسیم و پتاسیم موجود در شیر به کاهش فشار خون یاری می نماید. در حالی که دارچین ضمن افزایش سطح کلسترول خوب خون، سطح کلسترول بد خون را کاهش می دهد و هر دو در کاهش خطر بیماری های قلبی مفید هستند. بنابراین یک لیوان شیر دارچین گرم به جریان خون شما یاری می نماید و کلسترول را کاهش می دهد. دارچین حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان است که بدن را در برابر انواع سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ محافظت می نماید.
خواص دمنوش دارچین
دمنوش دارچین، مرجع خوبی از آنتی اکسیدان است که به رها شدن بدن از رادیکال های آزاد که موجب لطمه سلولی و مریضی می شوند نیز یاری می نماید. دمنوش دارچین علاوه بر پتاسیم، مرجع خوبی از منگنز نیز است. اگرچه بدن ما به میزان اندکی از این ماده معدنی نیاز دارد، اما اهمیت آن را در بدن نباید نادیده گرفت. دیگر مواد معدنی موجود در چای دارچین، منیزیم، روی، آهن و مس است.
خواص عرق دارچین برای لاغری
مصرف عصاره دارچین با کم کردن چربی و افزایش بافت عضلانی، موجب بهبود تناسب اندام می گردد. اضافه کردن دارچین به رژیم های پر شکر و با چربی بالا، سبب کاهش مقاومت به انسولین و انباشت چربی می گردد که در نهایت به تناسب اندام می انجامد.
بزرگترین خاصیت عرق دارچین را می توان در لاغر کننده بودن آن دانست. عرق دارچین سوخت و ساز بدن را افزایش داده و یاری می نماید تا چربی های اضافی بدن با سرعت بیش تری آب شوند. انتخاب کیک سیب و دارچین البته به صورت کم شکر می تواند یک عصرانه خوشمزه و رژیمی مناسب برای همه افراد باشد.
عرق دارچین چه خواصی دارد؟
عرق دارچین می تواند باکتری ها، ویروس ها و حتی قارچ های مقاوم به دارو را از بین ببرد. عصاره و عرق دارچین فعالیت مغز را افزایش می دهد. از این رو برای تقویت حافظه در کنار زردچوبه از این ادویه و عرق گیاهی آن بهره ببرید؛ ضمن اینکه برای کاهش فشارهای عصبی هم گزینه بسیار مناسبی است.
منبع:همشهری
پیشنهاد مطالعه: مطلب 10 علت شوکه کننده برای مصرف شکلات تلخ را حتما بخوانید.منبع: پیام دلتا