خواب را دریابیم

به گزارش بوستان گفتگو، خوب خوابیدن یا دست کم به میزان کافی خوابیدن، یک درگیری جانفرسای همیشگی برای دانشجویان پزشکی، رزیدنت ها و حتی پزشکان فارغ التحصیل شده است. مشکل ساعت های کش دار کشیک ها نیست. مشکل زنگ های دیروقت نیمه شب و غلت زدن های فراوان در نگرانی بیماران روزهای قبل است.

خواب را دریابیم

خواب را دریابیم

خوب خوابیدن یا دست کم به میزان کافی خوابیدن، یک درگیری جانفرسای همیشگی برای دانشجویان پزشکی، رزیدنت ها و حتی پزشکان فارغ التحصیل شده است. مشکل ساعت های کش دار کشیک ها نیست. مشکل زنگ های دیروقت نیمه شب و غلت زدن های فراوان در نگرانی بیماران روزهای قبل است. همزمان با این درگیری ها، خوب نخوابیدن، روزی کلافه نماینده با مغزی بسته و سرشار از چای و قهوه و سطح بالای کافئین برای ما رقم می زند.غم انگیزترین قسمت داستان این است که می دانی به خواب احتیاج داری اما نمی توانی بخوابی! چه کار می شود کرد؟

از هر متخصص خوابی بپرسید پاسخ می دهد: رعایت (بهداشت خواب) درمان شماست.و حالا چگونه (بهداشت خواب) خود را بهبود بخشیم:

1) از مصرف مواد محرک (چای و قهوه) یا برعکس آن مواد خواب آور (بنزودیازپین هاو....) از 6 ساعت قبل از زمان خواب پرهیز کنید. باید عادت کنید در زمان خاص و تعیین خود خسته شوید و بخوابید.

2) چرت زدن ممنوع! چرت های طولانی بین روز، سیکل طبیعی خواب شما را مختل می نماید.

3) کارهایی مانند مطالعه و درس خواندن را به تختخوابتان نبرید. باید به بدنتان بیاموزید که تختخواب یعنی (زمان خواب فرا رسیده است!)

4) مکان ساکت، تاریک و آرام برترین مکان برای خوابیدن و در خواب فرو ماندن است.

و اما بعد از تمام اینها، چگونه می توانیم برنامه خواب خود را با سبک زندگی مان به اسم یک پزشک هماهنگ کنیم؟

مثل تمام ابعاد دیگر زندگی، همه چیز به واژه (تعادل) برمی شود. مردم وقتی درباره یک زندگی متعادل صحبت می نمایند منظورشان زندگی اجتماعی، زندگی تحصیلی، زندگی کاری و خانوادگی است و هرگز در این میان صحبتی از (زندگی خوابی) به میان نمی آید.

ما در طول شبانه روز 24 ساعت وقت برای انجام آنچه دوست داریم انجام دهیم، داریم اما باید به یاد داشته باشیم خواب قسمتی از روز ماست که روی عملکرد ما در بخش های دیگر روز تاثیر مستقیم دارد.

شما با درس خواندن بیشتر می توانید پزشک و دانشجوی پیروز تری در محل کار و تحصیل باشید ولی وقتی در طول شب فقط یک ساعت خوابیده باشید مطمئنا هنگام حضور در کلاس ها، کارگاه های آموزشی و محل کار، خواب آلوده هستید و حتی گاهی خوابتان می برد. مجبور به مصرف مقادیر بیشتری کافئین می شوید و تمام روز احساس ناخوشایندی دارید و طبعا نخواهید توانست حضور موثری داشته باشید.

خواب حیاتی است و پلی برای رسیدن به زندگی بهتر. بیایید از این دید به قضیه نگاه کنید: اگر شما، شب به خوبی بخوابید روز بعد پرانرژی تر از خواب برمی خیزید و توانایی و انگیزه بیشتری هم برای انجام کارهایتان دارید و در نتیجه شخص مفیدتری هستید.

زمانی که دیروقت است و در حال مطالعه هستید، سعی کنید مرزهای خود را تشخیص دهید. شما در یک بعدازظهر قادرید اطلاعات زیادی را در ذهنتان ثبت کنید اما هر چه به شب نزدیک تر می شوید تمرکز و قدرت تجزیه و تحلیل شما کمتر و کمتر می شود.

حتما با این شرایط روبرو شده اید که مدت زیادی به صفحه باز کتاب مقابلتان خیره مانده اید و سعی در خواندن آن عملا راه به جایی نبرده است. مغز شما کشش ندارد و پشت سر هم آلارم می دهد که خسته ام!

خواب باعث می شود مطالبی که در طول روز فرا گرفته ایم، به خوبی در ذهنمان جای بگیرند و به خاطر سپرده شوند. پس با این تفاسیر اگر نخوابیم فایده این همه درس خواندن چیست؟ این موضوع تاییدنماینده این مطلب است که چرا برخی از مردم زمان خاصی از طول شبانه روز خود را فقط به مطالعه و یادگیری اختصاص می دهند. به شما هم توصیه می کنم این روش را امتحان کنید. تا زمانی مطالعه خود را ادامه دهید که مغز شما اخطار می دهد. درآن لحظه که اخطار را دریافت کردید نشانه ای کنار پاراگرافی که در حال مطالعه اش هستید بگذارید و سپس کتاب خود را ببندید و برای خوابیدن آماده شوید. ساعت خود را 2 ساعت زودتر از آن ساعتی که هر روز به طور روتین بیدار می شوید کوک کنید.

با کمال تعجب خواهید دید که در ساعت 4صبح بعد از مقداری خواب چقدر درس خواندن ساده تر از ساعات پایانی روز است.

راه درست برای به خواب رفتن را بیابید و به احتیاجهای بدنتان توجه کنید. این موضوع به ظاهر کوچک نقش بسیار مهمی در پیروزیت شما به اسم یک پزشک دارد. روش ها و متد های مختلف را امتحان کنید و زمانی که روش مناسب خود را یافتید، خودتان را مجبور به انجام آن کنید. به این ترتیب شما پزشک و دانشجو و رزیدنت سالم تر، شاد تر و مفیدتری خواهید بود زیرا قادر هستید بهتر فراگیرید و بهتر هم از دانسته های خود بهره ببرید. حالا مرا ببخشید زمان خوابم رسیده و باید بروم بخوابم!

منبع:هفته نامه سپید

ارسال به وسیله کاربر محترم سایت :mina-k-h

منبع: راسخون
انتشار: 20 مهر 1400 بروزرسانی: 20 مهر 1400 گردآورنده: boostanchat.ir شناسه مطلب: 1919

به "خواب را دریابیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواب را دریابیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید