تاثیر باورنکردنی رنگ ها بر احساسات درونی ، هر رنگ چه احساسی دارد؟

به گزارش بوستان گفتگو، امروز خلق وخویتان چه رنگی است؟ صبح که از خواب بلند شدید، جهان را خاکستری دیده اید یا قرمز جیغ!؟

تاثیر باورنکردنی رنگ ها بر احساسات درونی ، هر رنگ چه احساسی دارد؟

وقتی به دوست صمیمتان حسادت می کنید احساس نمی کنید یک لایه رنگ سبز روی همه چیز کشیده می گردد یا وقتی دارید از شادی بال در می آورید و در پوست خودتان نمی گنجید، جهان را زرد نمی بینید یا دوست ندارید همه چیز در اطرافتان زردِ زرد باشد؟

اصلاً تا به حال به این موضوع فکر کردید که استفاده شما از رنگ ها تا چه مقدار می تواند روی دید و نگرشی که که به زندگی دارید تأثیر بگذارد یا رنگ هایی که در محیط زندگی و محل کار یا حتی موقع لباس پوشیدن به کار می برید می تواند خلق وخویتان را از این رو به آن رو کند و باعث گردد از یک آدم افسرده غمگین که دلش می خواهد سر به تن جهان نباشد، به یک آدم شاد و سرحال تبدیل شوید که حاضر نیست لذت زندگی را با هیچ چیزی عوض کند؟ اگر باور نمی کنید، ادامه مطلب را که نتیجه یکی از جالب ترین مطالعات در زمینه روان شناسی رنگ ها و تأثیر آن ها بر هیجانات و عواطف افراد بوده و در مجله معتبر BMC Medical Research Methodology منتشر شده است.

خاکستری؛ رنگ افسردگی

محققان در این مطالعه دریافته اند که مبتلایان به افسردگی یا آن هایی که از استرس رنج می برند و نمی دانند چطور خودشان را از زیر بار این استرس خلاص نمایند، معمولاً هیجانات و احساسات خود را به رنگ خاکستری ربط می دهند در حالی که رنگ زرد، محبوب آدم های شاد و شاد است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید نتایج این مطالعه به روان شناسان یاری زیادی می نماید تا احساسات و افکار پنهایی بچه ها و افرادی را که امکان برقراری ارتباط کلامی ندارند یا حاضر نیستند راجع به خودشان باکس دیگری صحبت نمایند، رمزگشایی نمایند. دکتر پیتر هورول (Peter Whorwell) از بیمارستان دانشگاهی منچستر جنوبی در این زمینه می گوید: مسلماً به کار بردن رنگ ها روش مجذوب کننده تر و آسان تری برای کشف احساسی است که بیمار می دارد و در مقایسه با مصاحبه و سؤال و جواب عملی تر است.

38 رنگ برای احساسات انسانی

خیلی وقت ها ما از رنگ به عنوان استعاره ای برای بیان آنچه که در فکر داریم استفاده می کنیم ولی تا پیش از این مطالعه، هیچ پژوهش علمی سیستماتیکی در خصوص تأثیر رنگ ها بر رفتار و خلق وخوی انسان صورت نگرفته است. دکتر هورول و همکارانش برای انجام این مطالعه هشت رنگ اصلی شامل قرمز، نارنجی، سبز، بنفش، آبی، زرد، صورتی و قهوه ای را انتخاب و برای هرکدام چهار طیف رنگی (از کم رنگ تا پررنگ) تعریف کردند. سپس سایه های سفید، سیاه و چهار نوع رنگ خاکستری به پالت رنگی اولیه اضافه شده و در مجموع 38 رنگ مختلف برای مطالعه انتخاب شد. محققان به این نتیجه رسیدند که اگر این رنگ ها را در قالب یک دایره یا چرخه به داوطلب ها نشان دهند، بهتر می توانند از آن ها اطلاعات بگیرند و داده های جمع آوری شده از نظر علمی ارزش بالاتری خواهد داشت.

گروه اول داوطلبانی که حاضر شده بودند احساساتشان را بارنگ محک بزنند شامل 323 مرد و زن بالغ و بزرگ سال بودند که 110 نفرشان مبتلا به اضطراب و 108 نفر دیگرشان دچار درجاتی از بیماری افسردگی بودند. آن ها با تماشا چرخه رنگی باید رنگ محبوبشان ـ رنگی که از نظر روانی بیشترین تمایل را به تماشا یا استفاده از آن داشتند ـ انتخاب می کردند و بعد باید سراغ رنگی می رفتند که به نظر خودشان بهتر می تواند احساسات آن ها را در طول ماه های گذشته نشان دهد. گروه دوم دواطلبان این مطالعه 204 فرد سالم بودند که باید رنگ هایی را که در چرخه می تماشاد به سه دسته مثبت، منفی و خنثی تقسیم می کردند.

کدام رنگ، کدام احساس؟

محققان با انجام این پژوهش دریافتند که افراد چه از نظر روانی سالم باشند و چه افرادی یا استرس داشته باشند، اغلب رنگ آبی و زرد را به سایر رنگ ها ترجیح می دهند. رنگ آبی شماره 28 در چرخه رنگ، محبوب ترین رنگ در میان خانم ها و آقایانی است که روان سالمی دارند در حالی که افراد دچار استرس و افسردگی رنگ آبی شماره 27 را که کمی از رنگ شماره 28 تیره تر است، می پسندند.

ضمناً رنگ شماره 14 نیز به عنوان چشم گیرترین رنگ موجود در این چرخه رأی بالایی آورد و انتخاب شد؛ اما وقتی نوبت به ربط دادن خلق وخو به رنگ ها رسید، اوضاع کاملاً عوض شد؛ به طوری که فقط 39 درصد از افراد سالم خلق وخو و احساسات خود را به رنگ ها ربط دادند و این ارتباط از نظر باقی افراد سالم شرکت نماینده کاملاً بی معنا بود! برای آن هایی که به رابطه رنگ و احساس اعتقاد داشتند، رنگ زرد شماره 14 محبوب ترین انتخاب بود که بالای 20 درصد رأی آورد. بعلاوه 30 درصد از افرادی که اضطراب داشتند و بیش از نیمی از شرکت نمایندگان افسرده، رنگ خاکستری را بیش از سایر رنگ ها پسنتماشاد.

این در حالی بود که فقط 10 درصد از شرکت نمایندگان سالم حاضر در این مطالعه رنگ خاکستری را به خلق وخویی که در ماه های گذشته داشتند، ارتباط دادند. جالب اینکه کم رنگ یا پررنگ بودن رنگ ها نیز در ارتباطی که با خلق وخوی افراد داشتند، تأثیر زیادی داشت. به طوری که آبی کم رنگ ارتباط چندانی با خلق افسرده نداشت، درحالی که این ارتباط میان آبی پررنگ و خلق پایین دیده شد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 21 تیر 1402 بروزرسانی: 21 تیر 1402 گردآورنده: boostanchat.ir شناسه مطلب: 2369

به "تاثیر باورنکردنی رنگ ها بر احساسات درونی ، هر رنگ چه احساسی دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر باورنکردنی رنگ ها بر احساسات درونی ، هر رنگ چه احساسی دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید