آنالیز کامل مزایا و معایب ایمپلنت دندان

به گزارش بوستان گفتگو، خبرنگاران : با پیشرفت علم دندان پزشکی، روش هایی متفاوت برای درمان و ترمیم دندان پیش روی پزشک و بیمار قرار گرفته است. یکی از روش های پیروز و شناخته شده که می توان با استفاده از آن کاشت دندان را انجام داد، ایمپلنت دندان(implant) است.

آنالیز کامل مزایا و معایب ایمپلنت دندان

پزشکان همیشه سعی داشتند تا راهی را برای جایگزینی دندان های ازدست رفته کشف نمایند. استفاده از دندان های مصنوعی، تکنیک بریج و در نهایت روش کامل تر و دقیق تری مانند ایمپلنت، نتیجه این کوشش ها است.

پرسشی که ممکن است برای تمامی بیماران و علاقه مندان مطرح شود این است که آیا ایمپلنت دندان، با توجه به هزینه بر و زمان بر بودن، از رجحان های لازم برای انتخاب به عنوان روش درمانی موردنظر برخوردار است؟ ما در این مقاله با پاسخ به این پرسش، به آنالیز مزیت ها و معایب ایمپلنت دندان خواهیم پرداخت.

برای مشاوره با دکتر علی شجاعی فر همین حالا تماس بگیرید.

02122668393

09014460668

ایمپلنت دندان چیست؟

یکی از روش های پرطرفدار برای جایگزین دندان ایمپلنت دندان است. در تعریف ایمپلنت باید گفت ایمپلنت نوعی پایه قوی برای دندان دائمی یا قابل جابجایی ایجاد می نمایند که با دندان های طبیعی شما سازگاری دارند.جنس تیتانیوم خالص که در سازختار ایمپلنت دندان به کار رفته است، با بدن انسان سازگاری داشته و ار بروز هر نوع عفونتی جلوگیری می نماید. در ادامه به مزایا و معایب ایمپلنت پرداخته و با این روش بیشتر آشنا می شویم.

مزایا و فواید ایمپلنت دندان

در بیان مزایا و فواید ایمپلنت دندان باید به این نکته مهم توجه داشت که بازیابی دوباره دندان ها،جویدن را برای شما هموارتر کرده و از بروز مسائل گوارشی جلوگیری می نماید.از طرفی از دست دادن دندان می تواند زیبایی لبخند شما را از بین ببرد برای همین می توانید با استفاه از ایمپلنت زیبایی دهان و دندان خود را دوباره بدست آورید. در ادامه به بعضی از موارد دیگر برای بیان مزایا و فواید ایمپلنت دندان می پردازیم:

شانس پیروزیت بالا و خطرات کم

ایمپلنت دندان هرچند احتیاج به مراقبت و معاینه دوره ای دارد، اما از کم خطرترین روش های درمانی دهان و دندان به شمار میرود. خطرات بسیار پایین در درازمدت و شانس پیروزیت بیش از 99٪، از جمله دلایلی است که ایمپلنت را می توان به عنوان برترین گزینه درمانی در کاندیدا های مناسب این درمان در نظر گرفت.

چه در سطح بین المللی و چه در کشور ما، عمل های پیروز ایمپلنت با عمری بیش از 20 سال موجود است که نشان از شانس بالای پیروزیت و خطرات ناچیز ناشی از عمل ایمپلنت دارد. عملی که در نگاه اول ممکن است گران و زمان بر به نظر برسد، اما در بلندمدت از هزینه های دائمی درمانی جلوگیری خواهد نمود.

حفظ شکل طبیعی دندان

یکی از مزایای مهم در ایمپلنت، حفظ شکل طبیعی دندان است که احساسی مشابه با یک دندان طبیعی را به انسان منتقل خواهد نمود. درواقع با قرارگرفتن ایمپلنت در استخوان فک و ساخت دندان بر روی این پایه قدرتمند و مستحکم، می توان انتظار داشت که شاهد هیچ گونه تغییر در شکل ظاهری دندان، جویدن و نحوه صحبت کردن بیمار نباشیم.

جلوگیری از تحلیل استخوان فک

دندان ها به عنوان ستون های اصلی استخوان فکر شناخته می شوند برای همین با از بین رفتن دندان خطر تحلیل رفتن استخوان فک شما را تهدید می نماید.ایمپلنت دندان با ایفای نقش این ستون های از دست رفته از تحلیل استخوان فک جلوگیری میکند.

کم بودن احتمال تغییر حالت دندان ها

زنجیره دندان ها به هم متصل هستند و در صورت نبود هر یک از آن ها، دندان ها ممکن است با تغییر شکل روبرو شوند و یا بین هر یک فاصله نامطلوبی ایجاد شود.یکی از اهداف ایمپلنت پیشگیری از احتمال تغییر حالت دندان ها که باید به آن توجه داشته باشید. همین فاکتورها باعث می شوند ایمپلنت دندان روشی با طول عمر بالا شناخته شود.

تضمین سلامت دندان های مجاور

ایمپلنت دندان یکی از کم خطرترین روش های بازیابی دوباره دندان است که سلامت لثه و دیگر دندان ها را تضمین می نماید.استفاده از تیتانیوم در ساختار ایمپلنت باعث می شود ساختار دهان و دندان کمترین واکنش منفی را به ایمپلنت داشته و با آن سازگار باشد.

ساده بودن رعایت موارد بهداشتی

رعایت موارد بهداشتی ایمپلنت دندان ساده تر از چیزی است بتواند شما را نگران کند و همین سادگی تبدیل به یکی از مزایا و فواید ایمپلنت دندان شناخته می شود.

جلوگیری از افتادگی صورت

در صورت از بین رفتن ریشه طبیعی دندان ها عضلات صورت ضعیف تر شده و به مرور زمان دچار افتادگی می شوند.این افتادگی باعث می شود چهره شما جوانی و زیبایی خود را از دست بدهد برای همین بهتر است برای جلوگیری از آن هرچه سریع تر جای دندان های خود را با ایمپلنت پر کنید.

نداشتن مشکل تکلم

آسیب دیدگی یا افتادن دندان های جلو، تکلم شما را تحت تاثیر قرار می دهد.خوشبختتنه ایمپلنت دندان های جلو می تواند این مشکل را نیز بای شما از بین ببرد.

معایب و مضرات ایمپلنت دندان

بدون شک ایمپلنت دندان نیز مانند بسیاری از روش های درمانی دارای معایب و مضراتی نیز هست که در ادامه به آن ها می پردازیم:

هزینه بالای کاشت ایمپلنت

با وجود مزایای بیشماری که ایمپلنت دندان دارد،هزینه بالای کاشت ایمپلنت باعث می شود این روش برای بسیاری از افراد مقبول نباشد.با اینکه قیمت ایمپلنت دندان به عوامل مختلفی بستگی دارد باز هم نمی توان هزینه های آن را به شکل چشمگیری کاهش داد پس قبل از انجام ایمپلنت باید به هزینه آن بیشتر دقت کنید.

احتیاج به جراحی

باید بدانید که نتایج ایمپلنت دندان طی یک عمل ساده به دست نمی آید.بسیاری از پزشکان معتقد هستند ایمپلنت یکی از سخت ترین جراحی های مربوط به دندان پزشکی است که باید این سختی ها را به عنوان معایب از ایمپلنت بپذیرید.

ترک برداشتن روکش ایمپلنت

در بسیاری از موارد مشاهده می شود که بیماران با ترک برداشتن روکش ایمپلنت روبرو می شوند. این مشکل می تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی مانند جنس نامطلوب روکش و یا آسیب های غیرقابل پیش بینی به وجود آید.

طولانی بودن زمان جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک

یکی از اصلی ترین معایب ایمپلنت دندان مدت زمان طولانی برای رسیدن به نتیجه دلخواه است.این کند بودن فرایند درمانی به علت طولانی بودن زمان جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک است که نمی توان برای آن راه چارهی در نظر گرفت.

عدم پیروزیت کاشت ایمپلنت دندان

بیماران زیادی هستند که بعد از کاشت ایمپلنت نتیجه دلخواه خود را به دست نمی آورند چرا که بدن آن ها این روش درمانی را پس زده و از سازگاری با ایمپلنت دندان خودداری می نماید.برای جلوگیری از بروز این مشکل قبل از اقدام برای ایمپلنت دندان بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید.

احتمال بروز عوارض جانبی

بعد از انجام ایمپلنت دندان عوارض جانبی زیادی ممکن است شما را تهدید نمایند که برای پیشگیری از آن ها باید اقدامات لازم را انجام دهید و تحت نظر پزشک متخصص باشید.در ادامه به آنالیز این عوارض و راه های پیشگیری از آن می پردازیم.

  • بروز آلرژی در فرد

پایه های تیتانیومی کمترین اندازه آلرژی را برای بدن به وجو می آورند اما با وجود اینکه حساسیت نسبت به پایه تیتانیومی ایمپلنت به ندرت رخ می دهد، بعضی از افراد هستند که دچار واکنش های آلرژیک می شوند.

  • آسیب به سینوس ها

وجود ارتباط در استخوان فک و حفره سینوسی ممکن است باعث بروز عفونت و التهاب در ناحیه ایمپلنت و آسیب های سینوسی شود. البته در صورتی که متخصص ایمپلنت این کار را انجام دهد، چنین عارضه ای رخ نخواهد داد.

  • عفونت کردن دندان ها

در حین جراحی و حتی بعد از آن، احتمال بروز عفونت وجود دارد. سیگار کشیدن، وجود بیماری های خود ایمنی و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می توانند از مواردی باشند که سبب بروز این عفونت می شوند.

  • صدمه تماشا لثه

همیشه توصیه می شود انجام ایمپلنت دندان را به دست متخصص ایمپلنت بسپارید اما اگر شما نیز از لثه های ضعیف و حساسی برخودار هستید بهتر است با یک متخصص ارتودنسی نیز مشورت داشته باشید. در صورتی که درمان به وسیله فرد غیرمجرب انجام شود، احتمال آسیب رسیدن به بافت لثه در حین درمان وجود دارد.

  • خونریزی

خونریزی های خفیف بعد جراحی ایمپلنت دندان یک اتفاق طبیعی است اما در صورت شدت یافتن این عارضه بهتر است به پزشک خود مشورت کنید.

  • درد و کبودی

در روز های ابتدایی ریکاوری، شما مقداری کبودی آبی رنگ و یا سیاه رنگ در ناحیه جراحی شده مشاهده می کنید که با ترمیم بافت لثه به مرور این کبودی از بین خواهد رفت.

روش های پیشگیری از عوارض احتمالی

برای پیشگیری از عوارض احتمالی ایمپلنت دندان بهتر اقدامات زیر را انجام دهید:

  • انجام درمان به وسیله متخصص ایمپلنت
  • رعایت توصیه های دندانپزشک
  • پیروی از رژیم غذایی مناسب
  • ترک دخانیات
  • مراجعه به مطب دندانپزشکی

مزایای ایمپلنت بر فیکس بریج

درصورتی که دندان ازدست رفته در بین دو دندان دیگر قرارگرفته باشد، گزینه های مناسب پیش رو ایمپلنت و بریج است. در روش فیکس بریج از دو دندان کناری دندان ازدست رفته به عنوان پایه های دندانی برای ساخت یک دندان تازه استفاده می شود.

مهم ترین ایراد این روش این است که برای ساخت دندان تازه، دو دندان کناری باید تراشیده و آماده شود که درواقع خساراتی را نیز به دندان های سالم شما وارد می نماید. علاوه بر این روش بریج، فشاری مضاعف را نیز به ریشه دو دندان پایه وارد خواهد نمود که در بلندمدت به تخریب هر سه دندان منجر خواهد شد.

به طورکلی روش فیکس بریج، از دوام و ماندگاری کمتری در مقایسه با ایمپلنت دندان برخوردار است. ایمپلنت به علت قرارگرفتن مستقیم در استخوان، از تحلیل استخوان فک به علت بی دندانی جلوگیری می نماید و به دندان های مجاور نیز آسیبی را وارد نمی نماید.

فواید ایمپلنت نسبت به دندان مصنوعی کامل

در حالتی که تمامی دندان های فرد ریخته باشد یا در شرایط تخریب کامل قرار داشته باشد، گزینه های پیش روی بیمار، استفاده از دندان مصنوعی و ایمپلنت دندان است. استفاده از دندان مصنوعی به هیچ وجه حسی مشابه به دندان های طبیعی را به بیمار منتقل نخواهد نمود.

تحلیل استخوان فک، تغییر شرایط جویدن و تغییر صدا، از جمله دلایلی است که استفاده از دندان های مصنوعی تا حدود زیادی منسوخ شده است. در حالتی که تمامی 28 دندان اصلی فرد ریخته باشد، با انجام 6 تا 8 عمل ایمپلنت می توان 14 دندان تازه را بر روی پایه های مستحکم ایمپلنت شده قرار داد. 14 دندانی که برای استفاده روزمره و البته شرایط زیبایی صورت کافی هستند

تاریخچه ایمپلنت دندان

شواهد باستانی نشان می دهد که انسان ها همیشه سعی داشتند تا با استفاده از تکنیک های مختلف، دندان های ازدست رفته خود را با موادی خاص جایگزین نمایند. چینی ها در 4000 سال پیش از چوب بامبوی تراش خورده به عنوان جایگزینی برای دندان استفاده می کردند. مصری های باستان نیز با استفاده از فلزات گران بها و عاج فیل، دندان های مصنوعی و جایگزین را به جای دندان های تخریب شده قرار داده اند.

نمونه های این چنینی در تاریخ دندان پزشکی دنیا کم نیستند، اما فراوری ایمپلنت هایی که به روش امروزی ایمپلنت نزدیک باشد، به دهه شصت میلادی در قرن بیستم برمی شود. پروفسور اینگوار برنمارک در سال 1965 اولین ایمپلنت تیتانیومی پیروز را در لثه یک بیمار سوئدی قرار داد. ایمپلنتی که تا 40 سال بعد و تا زمان مرگ بیمار نیز با سلامت کامل مورداستفاده قرار گرفته بود.

عمل ایمپلنت در ایران برای اولین بار در سال 1369 انجام شد و امروزه با استفاده از سمینار های مختلف دندان پزشکی، از جایگاهی مناسب در مقایسه با پیشرفت ایمپلنت در سطح بین المللی برخوردار است. در واقع چه از نظر مواد استفاده شده و چه تکنیک های به کاربرده شده، ایمپلنت در ایران را می توان در سطحی برابر با این خدمت پزشکی در خارج از کشور در نظر گرفت.

این موضوع را در نظر داشته باشید که هرچند ایمپلنت دندان در ایران عملی گران قیمت به شمار میرود، اما هزینه این عمل در مقایسه با کشور های پیشرفته بسیار پایین است. همین موضوع باعث شده تا بسیاری از افراد مقیم خارج کشور برای انجام عمل ایمپلنت به کشور ما مراجعه نمایند. موضوعی که نشان دهنده کیفیت مناسب ایمپلنت در ایران است.

ماندگاری ایمپلنت دندان چقدر است؟

در صورت انجام موارد اشاره شده به وسیله پزشک و رعایت بهداشت عمومی دهان و دندان، می توان انتظار داشت که ایمپلنت دندان تا بیش از 25 سال و حتی خاتمه عمر نیز بدون هیچ مسئله ای مورداستفاده قرار بگیرد.

در واقع اغلب مسائل ناشی از ایمپلنت که در کمتر از 1٪ بیماران رخ می دهد، در روز ها و ماه های اولیه پس از ایمپلنت نمایان می شود. عدم جویدن و اعمال فشار بر دندان ایمپلنت شده در سه هفته اول پس از عمل برای کمتر کردن احتمال شکستگی ایمپلنت، شستشوی مداوم دهان با استفاده از دهان شویه و مصرف دقیق آنتی بیوتیک های تجویزشده می تواند خطرات ناشی از ایمپلنت را به صفر برساند.

موضوعی که باید در نظر گرفته شود این است که درست مثل دندان های طبیعی انسان، ایمپلنت نیز احتیاج به مراقبت و رعایت بهداشت دارد. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، عمر ایمپلنت های دندانی را کاهش خواهد داد.

چه افرادی نمی توانند از ایمپلنت دندان استفاده نمایند؟

به طورکلی سلامت جسمی فرد در انتخاب ایمپلنت به عنوان روش درمانی تأثیرگذار است. نوجوانانی که از رشد استخوانی کافی برخوردار نیستند، بیمارانی با دیابت کنترل نشده، مبتلایان به بیماری های خود ایمنی، سیگاری های شدید، مبتلایان به سرطان و دیگر افراد ممکن است با تشخیص مستقیم پزشک، به عنوان گزینه ای نامناسب برای درمان ایمپلنت در نظر گرفته شوند.

در نظر داشته باشید تنها روش آنالیز شرایط ایمپلنت، مراجعه به یک متخصص لثه یا متخصص فک و صورت باتجربه است. فردی که می تواند در زمینه انتخاب برترین روش درمانی پیش روی بیمار، نظر نهایی را اعلام کند.

ایمپلنت فوری چیست؟

در شرایط عادی ممکن است بین کشیدن دندان و ترمیم به روش ایمپلنت، چندین ماه فاصله زمانی در نظر گرفته شود. بااین حال دندان پزشک با آنالیز استخوان فک و شرایط کلی بیمار به شما اطلاع خواهد داد که آیا می توان از ایمپلنت فوری بر روی دندان شما استفاده کرد یا باید مدت زمانی را برای آغاز فرایند ایمپلنت صبر کرد.

ایمپلنت فوری، زمان مورد احتیاج برای کاشت ایمپلنت، تعداد جراحی ها و مراجعه بیمار را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد و مورد رضایت اغلب بیماران است. هرچند باید در نظر داشت که نظر نهایی و کارشناسی پزشک در خصوص انتخاب این روش درمانی باید به عنوان راه چاره عمومی درمانی در نظر گرفته شود.

ایمپلنت های فوری احتیاج به مراقبت بیشتری دارند و باید از اعمال فشار به آن ها در روز های اولیه درمانی پرهیز کرد. رعایت بهداشت دهان و دندان و عدم استعمال دخانیات نیز از جمله مواردی است که باید پس از انجام عمل ایمپلنت فوری موردتوجه قرار بگیرد.

دکتر علی شجاعی فر

دکتر علی شجاعی فر در سال 1371 از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پیروز به اخذ مدرک دکترای دندانپزشکی شده اند. سپس دوره های تحصیلات تکمیلی دندانپزشکی زیبایی و ارتودنسی ثابت و کاشت ایمپلنت های دندانی را با پیروزیت گذرانده اند و در طی سالیان متمادی ایشان به طور مستمر در کنفرانس های علمی و در چندین پژوهش دانشگاهی شرکت کرده و پیروز به اخذ گواهینامه های معتبر بین المللی در زمینه زیبایی شده اند. ایشان با بیش از دو دهه تجربه در زمینه دندانپزشکی زیبایی توانسته اند با تلفیقی از دانش و هنر و تجربه، لبخند شیرین رضایت را بر لبان بیماران خود بنشانند.

خدمات

  • لمینت های سرامیکی (porcelain veneer) با حداقل تراش یا بدون تراش
  • لمینت های کامپوزیتی (composite veneer)
  • ایمپلنت های دندانی (تک دندان ، تمام فک و اوردنچر)
  • درمان های زیبایی لثه (اصلاح تیرگی و فرم لثه)
  • طراحی لبخند
  • درمان های پیوند استخوان (Bone Graft Treatment)
  • بازسازی دندانی تمام فک

همین حالا تماس بگیرید.

02122668393

02122668493

09014460668

نمونه های ایمپلنت و زیبایی را از اینجا ببینید.

@dr-shojaifar

www.shojaifar.com

زعفرانیه، مرکز خرید پالادیوم، برج جنوبی، طبقه 9، واحد 927

منبع: برترین ها
انتشار: 13 مهر 1403 بروزرسانی: 13 مهر 1403 گردآورنده: boostanchat.ir شناسه مطلب: 2430

به "آنالیز کامل مزایا و معایب ایمپلنت دندان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز کامل مزایا و معایب ایمپلنت دندان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید