15 آتشفشان فعال که دیدن آنها را نباید از دست بدهید (قسمت اول)

به گزارش بوستان گفتگو، اگر در پی سفر ماجراجویانه هستید در این مقاله با 15 آتشفشان فعال که می توانید از آن ها بالا بروید آشنا شوید.

15 آتشفشان فعال که دیدن آنها را نباید از دست بدهید (قسمت اول)

در طول صد ها هزار سال، فعالیت های آتشفشانی منجر به خلق چشم اندازهای بدیع و نفس گیری از دهانه های آتشفشانی و کالدراها (caldera) تا جریان های گدازه ای و لوله های گدازه ها شده است و تمام این اشکال تنها اصطلاحاتی در کتاب های علوم دوره ابتدایی شما نیستند؛ شما می توانید آن ها را از نزدیک ببینید. تمام کاری که باید بکنید این است که از یک کوه آتشفشان فعال بالا بروید.

این مقاله از طریق الیزابت پرسک در سایت تراول لیژر نوشته شده است.

برای کمک به آغاز برنامه ریزی برای ماجراجویی های بعدیتان، ما اطلاعات 15 آتشفشان قابل کوهنوردی را در سراسر جهان گرد هم آورده ایم که مشتاقان هیجان، علاقه مندان به طبیعت و کوهنوردان حرفه ای را به سمت قله های هیجان انگیز و الهام بخش خود می کشانند.

بعضی از آن ها برای کوهنوردان مبتدی نیز قابل صعود هستند و بعضی از آتشفشان ها نیاز به تجهیزات حرفه ای کوهنوردی، مهارت های تکنیکی کوهنوردی، سطح بالای آمادگی بدنی و کمی انگیزه برای رسیدن به هدف دارند. آتشفشان هایی هم هستند که تنوعی از راستاهای خارق العاده را به شما پیشنهاد می کنند.

اما بدون توجه به اینکه می خواهید به کدام یک از این آتشفشان ها صعود کنید، چه به طور مداوم آرام است و چه مداوما در حال فوران، قبل از سفر خود با کسب اطلاعات از سطح هشدار فعالیت آن، باز بودن راستاها را بررسی کنید، زیرا بعضی از راه ها ممکن است به علت وجود گازهای قوی، فوران و انفجار و دیگر فعالیت های آتشفشانی بسته باشد.

1. ایتالیا؛ کوه آتشفشانی اتنا (Mount Etna)

کوه آتشفشانی اتنا، بزرگ ترین آتشفشان فعال قاره اروپا با ارتفاع 11 هزار فوت (3353 متر) در شمال شرقی جزیره سیسیل و خارج از شهر کاتانیای کشور ایتالیا قرار گرفته است.

کوه اتنا علاوه بر اینکه بیش از هر آتشفشانی که در تاریخ ذکر شده، فوران کرده است (اولین فوران ثبت شده آن مربوط به سال 425 قبل از میلاد مسیح است)، بلکه رکورد فوران مکرر در جهان را نیز دارا است.

ساکنین نزدیک کوه اتنا علی رغم حجم بالای فعالیت های آن، تقریبا در امان هستند. برای بازدید از این آتشفشان، رانندگی کنید یا سوار اتوبوس از ایستگاه راه آهن کاتانیا شوید و در محوطه پارکینگ هتل آری فوجو ساپینزا (Rifugio Sapienza) پیاده شوید.

سپس با یک ماشین کابلی به ایستگاه کوه اتنا بروید؛ وقتی به آنجا رسیدید، از هر راستای که دوست دارید به قله این آتشفشان صعود کنید.

2. گواتمالا؛ پاکایا (Pacaya)

آتشفشان پاکایا، با ارتفاع 2552 متر یکی از فعال ترین آتشفشان های گواتمالا، حدودا دو ساعت با ماشین از آنتیگوا فاصله دارد و کوهنوردی در آن با حضور یک راهنما بسیار آسان است.

شما می توانید در مرکز بازدیدنمایندگان یک راهنما استخدام کنید یا به یک تور که از آنتیگوا حرکت می کند، ملحق شوید. اگر راه رفتن در راستا پیاده روی نسبتا شیب دار به نظر مشکل و پر زحمت می آید، انتخاب اسب نیز با پرداخت هزینه 330 کوئتزول (حدودا 40 دلار) از گزینه های شما است.

حتما در کوله پشتیتان برای راستا، شکلات و بیسکویت بگذارید. راهنمای تور نیز به شما مارشمالو م یدهد تا بتوانید آن را روی فومارول های آتشفشانی کباب کنید و از خوردن آن ها لذت ببرید.

3. ژاپن؛ کوه آسو (Mount Aso)

کوه آسو بزرگ ترین کوه فعال آتشفشان در ژاپن با ارتفاع 1592 متر در مرکز کیوشو (سومین جزیره بزرگ ژاپن)، قرار گرفته است. کالدرا یا همان دهانه آن با قطر 16 مایل (25.8 کیلومتر) و محدوده 80 مایلی (128.8 کیلومتری)، یکی از بزرگ ترین ها در جهان است.

پنج قله آتشفشانی در این کالدرا پیدا می شود؛ یکی از آن ها، کوه ناکاداکی (Mount Nakadake)، یک آتشفشان فعال است که قله آن ارتفاعی معادل 4900 فوت (1493 متر) دارد.

شما برای رسیدن به دهانه کوه ناکاداکی از ایستگاه جی آر آسو در شهر آسو، کوماموتو (Kumamoto) در ژاپن سوار اتوبوس و در ایستگاه آسوسان نیشی (Asosan Nishi)، پیاده شوید. سرویس راه طنابی (The Ropeway) از ایستگاه، اخیرا غیر فعال شده است، اما نگران نباشید، تنها با 30 دقیقه پیاده روی به نقطه آغاز صعود خواهید رسید. یکی دیگر از روش های رسیدن به محوطه پارکینگ در نزدیکی دهانه، رانندگی است (اما باید آمادگی پرداخت عوارض های جاده را داشته باشید).

در حین بازدید از پارک ملی آسو کوجو (Aso-Kuju National Park)، حتما سری هم به موزه آتشفشانی آسو (Aso Volcano Museum) در نزدیکی دهانه ناکاداکی و همچنین دهکده چشمه های آب گرم در تاروتاما (Tarutama)، جیگوکو (Jigoku) و آسو بزنید و اگر در پی کوهنوردی بیشتر هستید، 4 قله دیگر کوه آسو، راستاهای فوق العاده زیادی برای ادامه راه به شما پیشنهاد می کنند.

4. فیلیپین؛ کوه مایو (Mount Mayon)

کوه مایو، فعال ترین آتشفشان کشور فیلیپین با ارتفاع 2463 متر از دهه 1600 تا به امروز حدودا 50 بار فوران کرده و تاریخ آخرین فوران آن، ژانویه 2018 (دی ماه 1396) است.

راستا کوهستانی مایو، آسان نیست. گروه راستاهای ماجراجویانه (Trail Adventours) نمره 7 از 10 را برای سطح سختی این راستا دو روزه به آن داده اند (البته شاید شما بخواهید در سه روز صعود کنید).

اگر این آتشفشان را برای دیدن انتخاب کرده اید، به شهر لگاسپی (Legaspi) در استان آلبی (Albay) بروید و از آنجا از راستا بویوهان (BUYUHAN) در بویوهان یا از راستا بوآنگ (BUANG) در تاباکو (Tabaco) صعود خود را آغاز کنید.

5. ایالات متحده آمریکا؛ کوه سنت هلن (Mount St. Helens)

کوه سنت هلن یک آتشفشان چینه ای فعال واقع در رشته کوه کسکیدز در استان واشینگتن در ایالات متحده آمریکا است. این کوه با ارتفاع 8300 فوتی (2530 متر) به کوهنوردان بیش از 200 مایل (322 کیلومتر) راستا پیشنهاد می دهد؛ جایی که شما طیف گسترده ای از نقاط دیدنی موردعلاقه در میان سنگ و خاکستر را پیدا خواهید کرد، چشم اندازهایی چون آبشارهای مجذوب کننده، دریاچه ها و دره های عمیق و باریک، یک یخچال طبیعی در حال ظهور و غارهای ماورایی.

راستاهای زیادی برای تمامی سطوح حرفه ای کوهنوردی وجود دارد؛ از حلقه دریاچه متا (Meta Lake loop) که مناسب برای پیاده روی، ویلچر و کالسکه است تا راستا 28 مایلی (45 کیلومتر) لوویت (Loowit).

راستا رسیدن به قله سنت هلن آسان نیست، اما اگر انگیزه داشته باشید، صعود به آن در توانایی شما است و نیاز به هیچ مهارت تکنیکی پیدا نخواهید کرد.

6. نیوزیلند؛ کوه ناروهوی (Mount Ngauruhoe)

طرفداران فیلم مشهور ارباب حلقه ها، کوه ناروهوی را به نام کوه نابودی در سرزمین افسانه ای تالکین در نزدیکی موردور، می شناسند، اما خوشبختانه برای دیدن همتای واقعی آن، نیازی به سفر به سرزمین های میانه (Middle-earth) نیست.

صعود به کوه ناروهوی واقع در پارک ملی تونگاریرو (Tongariro National Park)، قدیمی ترین پارک ملی نیوزیلند و یک منطقه میراث تاریخی یونسکو، از راستا کوهنوردی از گذرگاه تونگاریرو آلپین (Tongariro Alpine Crossing) میسر است.

این کوهنوردی تک راستاه 12 مایلی (19 کیلومتر) که به عنوان یکی از بهترین روزهای کوهنوردی در نیوزیلند به ثبت رسیده است، شما را از میان چشم اندازهای بدیع آتشفشانی مانند دریاچه های کراتر، دره های یخچال طبیعی و جریان های باستانی گدازه ها به قله می برد.

رسیدن به گذرگاه تونگاریرو، هفت تا هشت ساعت زمان می برد اما اگر می خواهید به قله ناروهوی برسید برای صعود از راستا سنگی و شیب دار، سه ساعت دیگر در نظر بگیرید.

7. ایتالیا؛ کوه وزوویوس (Mount Vesuvius)

شاید معروف ترین آتشفشان کشور ایتالیا، کوه وزوویوس یا ووزو با ارتفاع 1281 متر است. این آتشفشان، به علت تخریب شهرهای پمپیی (Pompeii) و هرکولانیوم (Herculaneum) در سال 79 میلادی، بدنام است.

کوه وزوویوس تنها آتشفشان فعال قاره اروپا است و علی رغم اینکه تنها 36 بار فوران کرده، نزدیکی آن به ناپل، این کوه را به یکی از خطرناک ترین آتشفشان های جهان تبدیل کرده است.

پارک ملی وزوویوس (Vesuvius National Park)، نه راستا مختلف برای پیشنهاد دادن به مبتدیان و کوهنوردان حرفه ای دارد. بر طبق گزارش ها مجله ایتالیا، در حالی که راستا شماره 5، کوهنوردی به گرن کونو (Big Cone)، محبوب ترین راستا در میان بازدیدنمایندگان است، اما بهترین چشم انداز ها پارک را می توانید در راستا قابل کنترل شماره 4 مشاهده کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت رسمی این پارک ملی مراجعه کنید.

منبع: کجارو / travelandleisure.com
انتشار: 29 بهمن 1400 بروزرسانی: 29 بهمن 1400 گردآورنده: boostanchat.ir شناسه مطلب: 2061

به "15 آتشفشان فعال که دیدن آنها را نباید از دست بدهید (قسمت اول)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "15 آتشفشان فعال که دیدن آنها را نباید از دست بدهید (قسمت اول)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید