جاهای دیدنی دماوند؛ سفر به 8 جاذبه گردشگری در حوالی تهران

به گزارش بوستان گفتگو، امروز قصد داریم شما را به شهر دماوند ببریم و زیبایی های مناطق حوالی آن را به شما معرفی کنیم. از مزیت های شهر دماوند این است که فاصله کمی با تهران دارد و جاهای دیدنی آن برای پایتخت نشین ها در دسترس است. گشت وگذار در این شهر خوش آب وهوا فرصت خوبی است که مدتی از هیاهو و آلودگی های هوای تهران رها باشیم و از طبیعت این منطقه لذت ببریم. برای خوش گذرانی در جاهای دیدنی دماوند و چیزهایی که درمورد سفر به این شهر و نواحی اطراف آن باید بدانید، تا انتهای این مطلب هم سفر ما باشید.

جاهای دیدنی دماوند؛ سفر به 8 جاذبه گردشگری در حوالی تهران

اگر علاقمند به سفر با بهترین تور کانادا اردیبهشت 99 هستید با ما همراه شوید، با مجری مستقیم تور کانادا از تورنتو، مونترال و ابشار نیاگارا دیدن کنید و بهترین تجربه سفر را داشته باشید.

دماوند

شهر دماوند در استان تهران واقع شده است و از مناطق خوش آب وهوای این استان است. این شهر مرکز شهرستان دماوند است و از شمال به استان مازندران، از غرب به بومهن و تهران، از شرق به فیروزکوه و از جنوب به استان سمنان می رسد. فاصله این شهر تا تهران تقریباً 80 کیلومتر است و حدود یک ساعت و سی دقیقه در راه خواهید بود تا به مقصد برسید.

جهت دسترسی

اگر از شهر تهران به دماوند می روید، نخست وارد بزرگراه زین الدین شوید. سپس جهتتان را در جاده دماوند ادامه دهید. درنهایت، بعد از پشت سرگذاشتن بومهن و پردیس، وارد جاده فیروزکوه شوید تا به دماوند برسید.

1. دریاچه های تار و هویر: جاذبه فیروزه ای دماوند

دریاچه تار ـ از جاهای دیدنی دماوند

در آغوش کوه های البرز و در فاصله ای درحدود 100 کیلومتر از پایتخت، دریاچه ای لوزی شکل واقع شده است که تار نام دارد. دریاچه تار در 26کیلومتری دماوند و در سمت شرقی آن واقع است. این دریاچه در همسایگی خود آبگیر دیگری نیز دارد که هویر خوانده می گردد و قامت کوه دوبرار آن را از تار جدا نموده است. این دو دریاچه از جاهای دیدنی دماوند و استان تهران هستند و از مقاصد گردشگری خنک در فصل تابستان محسوب می شوند. چشمه هایی که در کف این دریاچه ها وجود دارند سهمی مؤثر در پرآبی آن ها دارند. اما نقش کوه های اطراف این دریاچه ها، که خود سبب پیدایش این گودال های فیروزه ای بوده اند، بسیار پررنگ تر است و جریان های آبی ارتفاعات آن ها به دریاچه های تار و هویر سرازیر می گردد. درواقع، جریانات آبی فصلی و برف های کوه دوبرار از رشته کوه قره داغ، کوه زرین، کوه های سیاه چال و شاه نشین به این دریاچه ها ختم می شوند.

با توجه به اقلیم کوهستانی این منطقه، بهار و تابستان بهترین زمان سفر به دریاچه های تار و هویر است تا از آب وهوایی خنک در روزهای داغ تابستان لذت ببرید. البته زیبایی زمستانی این دریاچه ها کم نظیر است و اگر سرما شدید باشد، سطح آنها یخ می بندد. سفرهای زمستانی به مناطق کوهستانی سختی های خاصی دارد و اگر هوس تماشای دریاچه یخی را در سر داشتید، حتماً با تجهیزات کامل سفر کنید و مراقب شرایط جاده ها باشید.

جهت دسترسی

برای سفر به این جاذبه زیبای گردشگری دماوند، دو جهت وجود دارد. در جهت اول باید به سمت جاده فیروزکوه راه بیفتید. در نقطه ای از راه، تقریباً بعد از آن که نزدیک به 50 کیلومتر در جاده فیروزکوه راندید، باید دور بزنید و خودتان را به خروجی منهتی به دریاچه در سمت دیگر جاده برسانید. سپس وارد این خروجی شوید تا بعد از پشت سر گذاشتن چند روستا همچون یهر، موج، دهنار و هویر، در نهایت یک جاده خاکی با مسافت 10 کیلومتر را پشت سر بگذارید تا به مقصد برسید.

اما اگر از جهت روستای چنار شرق بخواهید به دریاچه تار و هویر برسید، باید بعد از رسیدن به دماوند، جاده منتهی به این روستا را در پیش بگیرید و پس گذر از این آبادی، وارد جاده معدن شوید و در این جاده تا خاتمه برانید. سپس بعد از طی کردن یک جاده خاکی در حدود 20 کیلومتر، به دریاچه تار و درنهایت به دریاچه هویر خواهید رسید.

البته سفر در این جاده خاکی مسائل و خطرات بسیاری دارد؛ ناهمواری های بسیار، گذرگاه های پیج درپیچ، عرض باریک جاده، گذر از رودخانه، شیب های تند و… ، به همین دلیل پیشنهاد می کنیم که این جهت را انتخاب نکنید و از جهت اول بروید. اما اگر هوس پیمودن این راه بکر را دارید، حتماً گروهی سفر کنید و تجهیزات ضروری جهت خرابی احتمالی اتومبیل و توقف در راه را همراه داشته باشید. همچنین می توانید برای جذاب تر شدن سفرتان، این جهت پرچالش و مهیج را با آفرودسواری تجربه کنید.

2. چشمه و آبشار تیزآب: طعمی گس از دل کوه

آبشار تیزآب ـ از جاهای دیدنی دماوند

اگر درحدود 9 کیلومتر به سمت شمال شهر دماوند حرکت کنید، یکی از جاذبه های ناب آن را خواهید دید که از دل کوه می جوشد. چشمه تیزآب طعمی گس دارد و اسم آن از طعم خاصش گرفته شده است. گفته می گردد که آب این چشمه، با طعم تندوتیزش، خواص درمانی دارد و برای بهبود بسیاری از بیماری های پوستی و بیماری های گوارشی مفید است. این خاصیت سلامت زا خود دلیل جذابیت این منطقه برای گردشگران است. برای لذت بردن از این جاذبه گردشگری، باید به منطقه دشتمزار دماوند بروید. این منطقه خوش آب وهوای کوهستانی مقصدی دنج برای روزهای تابستان است و درختان بید و رودخانه خروشان بر زیبایی آن افزوده است.

حدود 500 متر که از چشمه دور شوید، پدیده ای دیگری از طبیعت خلاق را می بینید که به آبشار تیزآب معروف است. این آبشار با طول تقریبی 10 متر از دل صخره ها به پایین سرازیر می گردد و همچون نگینی در این منطقه می درخشد.

جهت دسترسی

برای رسیدن به چشمه و آبشار تیزآب، باید بعد رسیدن به شهر دماوند، در خیابان امام خمینی به سمت شمال برانید و در نهایت وارد جاده تیزآب شوید. بعد از گدشتن از میان صخره های سخت وکوه های خوش قدوقامت، در نهایت به چشمه زلال تیزاب خواهید رسید. برای رسیدن به آبشار تیزاب باید حدود 500 متر از چشمه دور شوید و در دل تنگه ای صخره ای پیش بروید. برای راهی شدن به سمت چشمه و آبشار تیزاب، همراه داشتن تجهیزات کوهنوردی را نباید فراموش کنید.

3. چشمه اعلا: جاذبه ای خنک و دلچسب در دماوند

چشمه اعلاء عکس از حسن جمالی

چشمه اعلا یکی دیگر از جاهای دیدنی دماوند است که تقریباً در 7کیلومتری این شهر واقع شده است. این منطقه از دماوند آب وهوایی خنک دارد و به یکی از مقاصد گردشگری در تابستان تبدیل شده است. فصل تابستان برای تهرانی ها فرصت خوبی است که به سمت دماوند راه بیفتند و خودشان را به چشمه اعلا برسانند و در این منطقه سبز و خنک و در حوالی این چشمه جوشان گشت وگذار نمایند. درواقع، به واسطه این آبشار زلال، این منطقه به بوستان و تفرجگاهی خنک تبدیل شده و گذران اوقات در هوای خنک آن و نشستن زیر سایه درختان خوش قدوقامتش، برای بسیاری از تهرانی ها لذت بخش است.

جهت دسترسی

بعد ار رسیدن به دماوند، به سمت شمال شهر حرکت کنید. در خیابان مطهری و سپس در جاده چشمه اعلا برانید تا بعد از حدود 15 دقیقه به مقصد برسید.

4. آبشارهای دره گروبار از جاهای دیدنی دماوند

آبشار آینه رود ـ از جاهای دیدنی دماوند

دره گروبار در محله روح افزا در دماوند و در غرب دریاچه تار واقع شده است. آبشار آینه رود زیبایی بکری به این منطقه بخشیده است. درختان کهن سال و خوش قدوقامتی همچون بید، گردو و ارس این دره را آراسته اند و سایه ای خنک برای گردشگران به وجود آورده اند. آبشار آینه رود با 35 متر ارتفاع در منطقه روح افزا در گروبار و در 7کیلومتری شمال شرق دماوند جا خوش نموده است. علاوه بر این، آبشار گروبار نیز از صخره های این منطقه جاری است و دره گروبار را با جریان نقره ای خود زیباتر نشان می دهد. از دماوند تا این آبشار درحدود 16 کیلومتر راه پیش رو دارید.

جهت دسترسی

بعد از آنکه به دماوند رسیدید، به سمت شرق حرکت کنید و در جهت منطقه چنار شرق پیش بروید. این منطقه را پشت سر بگذارید و وارد جاده منتهی به آبشار گروبار شوید. همچنین، اگر از دماوند به سمت شمال شرقی آن حرکت کنید، بعد از عبور از بلوار شهرداری و خیابان روح افزا به آبشار آینه رود خواهید رسید.

5. غار رودافشان: پدیده ای شگفت انگیز در دماوند

دهانه غار رودافشان

یکی دیگر از جاهای دیدنی دماوند غار رودافشان نام دارد که درحدود 100کیلومتری شرق تهران، در جنوب روستای سرسبز رودافشان واقع شده است. غار رودافشان با دهانه مرتفع و عریض خود پدیده ای منحصربه فرد در شهرستان دماوند محسوب می گردد و بسیاری از کوه نوردان، در راه رسیدن به ارتفاعات البرز، سراغ این غار جذاب و دیدنی نیز می فرایند. رود دلیچای در حوالی این غار جریان دارد و سرچشمه آن دریاچه تار و هویر است. این غار علاوه بر دهانه بزرگ خود، دالان و تالارهایی دیدنی، وسیع و زیبا دارد که با ستون های آهکی، چکنده ها و چکیده ها تزئین شده اند. همچنین، در این غار خفاش هایی نیز ساکن هستند که در زمستان به خواب می فرایند و بهتر است هرگز در این فصل سراغ غار نروید، چون با بیدارکردن خفاش ها باعث کاهش طول عمر آن ها و مرگ شان تا پیش از رسیدن بهار خواهید شد.

با تجهیزاتی ساده می توانید در رودافشان غارنوردی کنید. به دلیل بلندی ارتفاع سقف این غار، حرکت در آن بسیار راحت خواهد بود. اختلاف دمای این غار نسبت به دمای بیرون شما را وسوسه می نماید که در این جهت خنک ماجراجویی کنید. باتوجه به فاصله کم رودافشان تا پایتخت، این غار مقصدی جذاب برای روزهای تابستان است.

جهت دسترسی

برای رسیدن به غار رودافشان، باید واد جاده فیروزکوه شوید و تا روستای سیدآباد برانید. سپس در جاده فیروزکوه، به فرعی سمت راست خود، که به روستای کلاک می رود، وارد شوید. بعد از گذشتن از روستای کلاک، به یک دوراهی می رسید که یک سمت آن به روستای رودافشان و سمت دیگرش به روستای مشهد منتهی می گردد. جهت سمت چپ، یعنی راه روستای رودافشان، را پیش بگیرد تا درنهایت به غار برسید.

6. پیست آبعلی: تفریح زمستانی در دماوند

پیست آبعلی ـ از جاهای دیدنی در دماوند

پیست آبعلی نیز یکی از مقصدهای شناخته شده در جاهای دیدنی دماوند است و فرصتی برای پایتخت نشین ها و عاشقان تفریحات زمستانی است تا هیجان را در حوالی تهران تجربه نمایند. در این منطقه، علاوه بر تله کابین و چند پیست مختلف، رستوان و هتل نیز بنا شده است تا اسباب رفاه مسافران این مقصد سفیدپوش فراهم گردد. پیست آبعلی در درحدود 58کیلومتری شرق تهران و در جاده هراز واقع شده است.

جهت دسترسی

از تهران به سمت پردیس برانید و سپس وارد جاده دماوند شوید. در این جاده پیش بروید تا، بعد از پشت سرگذاشتن بومهن، وارد جاده هراز شوید. بعد از گذشتن از رودهن به دهستان و پیست آبعلی خواهید رسید.

7. روستای مشا، در حوالی پیست آبعلی

روستای مشا

در بین جاهای دیدنی دماوند، نقش طبیعت خوش آب وهوا بسیار پررنگ است و یکی از دل چسب ترین مناطق این شهرستان روستای مشا است. طبیعت و درختان سرسبز، آب وهوای خنک، جریان خروشان رودخانه بار و وجود امامزاده دوبرار این منطقه را به یکی از مقاصد گردشگری در حوالی تهران و شهر دماوند تبدیل نموده است. دشت مشا در نزدیکی پیست آبعلی و چشمه اعلا واقع شده است. این منطقه در حوالی جاده هراز و 10کیلومتری شمال شهر دماوند جا خوش نموده است و فاصله آن تا تهران درحدود 58 کیلومتر است.

جهت دسترسی

برای رسیدن به این منطقه باید از تهران به سمت پردیس برانید و سپس وارد جاده دماوند شوید. درنهایت، وارد جاده هراز شوید و بعد از آن جهتتان را در جاده آبعلی به مشا ادامه دهید.

8. برج شیخ شبلی: بنایی بازمانده از دوره سلجوقی

برج شبلی دماوند

در بین جاهای دیدنی دماوند، جاذبه های تاریخی نیز وجود دارد و یکی از آن ها برج شیخ شبلی است که در یکی از مناطق قدیمی شهر دماوند جا خوش نموده است. این برج هشت ضلعی با تزئینات آجری زیبایی آراسته شده و بازمانده از دوران سلجوقیان است. برج شبلی بنای یادبود شیخ ابوبکر شبلی است که پس از مرگش ساخته شد. وی اهل بغداد بود و در دوره ای به مقام حاکم دماوند منصوب شد. شبلی در طول حکومت خود به عدالت شهره بود و، به همین دلیل، این برج را در دماوند، پس از مرگش، برای یادبود و بزرگداشتش بنا نموده اند. این برج در حوالی بلوار امام حسین در محله قاضی شهر دماوند واقع شده است.

در آخر

جاهای دیدنی دماوند برای پایتخت نشین ها فرصت خوبی است که، با صرف زمان اندک و پیمودن مسافتی کوتاه، خودشان را به طبیعتی جذاب برسانند و در آب وهوایی پاک و خنک خوش گذرانی نمایند.

منبع : چطور

منبع: چمدان
انتشار: 20 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: boostanchat.ir شناسه مطلب: 701

به "جاهای دیدنی دماوند؛ سفر به 8 جاذبه گردشگری در حوالی تهران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جاهای دیدنی دماوند؛ سفر به 8 جاذبه گردشگری در حوالی تهران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید