آشنایی با روستای تاریخی امام ، گیلان Omam
به گزارش بوستان گفتگو، روستای تاریخی امام
روستای تاریخی امام در شهرستان املش استان گیلان قرار گرفته است و در این روستای خوش آب و هوا محصول فندق کشت می گردد. روستای امام چشمه های آب معدنی متعددی هم دارد.در ادامه همراه مجله خبرنگاران باشید تا با این روستای تاریخی و زیبا بیشتر آشنا شوید.
این روستای یک روستای تاریخی و چشمه امام یکی از قدیمی ترین بخش های شهر املش می باشد. املش بخشی به نام رانکوه دارد که این بخش شامل چندین روستای تاریخی و توریستی می باشد. یکی از این روستاها امام Omam می باشد. این روستا در ارتفاع تقریبا 1500 متر از سطح دریا قرار گرفته و تابستان های خنک و معتدل دارد ولی زمستان های این روستا بسیار سرد و برفی می باشد.
جذابیت این روستا بیش تر به خاطر تلفیق معماری با طبیعت است . امام با 63 خانوار و 223 نفر جمعیت ، در 60 کیلومتری جنوب شهر املش قرار گرفته است . و راه دسترسی به آن به وسیله جاده املش ، رحیم آباد ، گرمابدشت و پس از عبور از روستاهای گرمابدشت ، زیار ، آغوز بکنده سر ، شوک ، هلوبن دره ، مطلاکوه ، دره کاکرود ، وطی حدود 2 کیلومتر جاده خاکی میسر است .
این روستای تاریخی از اواخر دوره صفویه تا سال 1357 ، مرکز خوانین شهر املش بود . کاوش های باستان شناسی در دامنه های شمالی و جنوبی این منطقه منجر به شناسایی گورستان هایی شد که قدمت این روستا را به 3500 سال پیش می رساند .
آب و هوای خوب ، مراتع سرسبز ، چشمه سارهای متعدد و قرار گرفتن در کنار دره ای زیبا ، موجب شده است تا امام در طول تاریخ مورد توجه اقوان مسکون در منطقه قرار گیرد . در امام ساختمان ها دواشکوبه و به شکل مکعب - مستطیل است که از قسمت زیرین یاطبقه تحتانی برای انبار کردن علوفه یا وسایل مورد احتیاج زندگی و گاه آشپزی استفاده می گردد .
استفاده از مصالح موجود در محل از دگیر ویژگی های ساختمان ها می باشد . بیشتر بناها دارای دو راهرو میانی و درها و پنجره های چوبی متعدد است . مصالح مورد استفاده در بناهای این روستا از سنگ لاشه ، خشت به ابعاد مختلف ، آجر و تیر چوبی است . جهت ناندود سطح خارجی ساختمان ها از خاک آهک سفید رنگ که در کل منطقه دیده می گردد استفاده می نمایند و دیوارها را با همین خاک اندود می نمایند . روستای تاریخی امام از روستاهای دارای بافت ارزشمند در کشور شناخته شده است .
منبع: تاپ تراول