معنی ضرب المثل فارسی؛ آمدند، کندند، سوختند، کشتند، بردند و رفتند

به گزارش بوستان گفتگو، ضرب المثل آمدند، کندند، سوختند، کشتند، بردند و رفتند، پیشینه ای بسیار قدیمی دارد و در خصوص حمله چنگیزخان مغول به شهر بخارا است. در خواندن این مقاله با خبرنگاران همراه باشید.

معنی ضرب المثل فارسی؛ آمدند، کندند، سوختند، کشتند، بردند و رفتند

تاریخچه ضرب المثل آمدند، کندند، سوختند، کشتند، بردند و رفتند

بر اساس مدارک موجود، در گذشته های بسیار دور مردی قوی و ظالم به نام چنگیزخان به کشورگشایی و خونریزی معروف بود. وی فوق العاده بی رحم و ظالم بود و برای رسیدن به اهدافش حتی به بچه ها هم رحم نمی کرد.

چنگیزخان در پی کشورگشایی هایش ضمن گذر از رودخانه سیحون در سال 616 هجری قمری، به سمت ورودی شهر بخارا رفت و پس از درگیری با ماموران و سربازان امنیتی و حفاظتی آنجا بر شهر بخارا پیروز شد و آنجا را به تصرف خود درآورد. گفته شده بعد از گذشت سه روز از استقرار چنگیزخان در پیرامون شهر بخارا، ارتشی که از طریق فردی به نام اینانج خان محاصره شده بود، عملیاتی را انجام دادند تا بتوانند شهر را از دست چنگیزخان نجات دهند، اما با شکست روبرو شدند و تک تک افراد آن لشگر به جز خود اینانج خان به دست یاغیان مغول کشته شدند. اینانج خان به طرف رودخانه آمو (رودخانه آمو یا همان رودخانه جیحون که ما ایرانی ها به نام رود وَخش می شناسیم، بزرگ ترین و وسیع ترین رودخانه آسیای میانه است. آمودریا نزدیک به 1126 کیلومتر از وسعتش، مرزهای شمالی کشورهایی چون ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان و افعانستان را دربرمی گیرد.) گریخت و به هر طریقی که می توانست از آنجا فرار کرد.

شهر بخارا نور چشم دانشمندان و علما بود و مردم مغول طوری در این شهر زندگی کردند که برخی از اهالی بخارا مجبور شدند برای آسایش و راحتی خانواده خود، تمام اموال خود را بگذارند و از آنجا فرار نمایند.

در روایات آمده است فردی از اهالی شهر بخارا بعد از گریختن به استان خراسان آمد و برای استراحت به قهوه خانه ای رفت. شخصی در آنجا از وی پرسید از کدام شهر آمده ای؟ او در جواب گفت از شهر بخارا آمده ام. سپس از او حال و هوای شهر بخارا را جویا شد، مرد اوضاع شهر را چنین توصیف کرد:

آمدند، کندند، سوختند، کشتند، بردند و رفتند.

افراد حاضر در قهوه خانه پس از شنیدن این جمله تعجب کردند و به او گفتند مگر چه اتفاقی افتاده است؟! وی هم تمام ماجرا را برایشان تعریف کرد.

سال ها بعد این جمله به صورت ضرب المثل در بین مردم ایران رواج پیدا کرد.

منبع: کجارو / yjc.ir / بیتوته / hamrahetarikh.ir
انتشار: 15 آبان 1403 بروزرسانی: 15 آبان 1403 گردآورنده: boostanchat.ir شناسه مطلب: 2454

به "معنی ضرب المثل فارسی؛ آمدند، کندند، سوختند، کشتند، بردند و رفتند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "معنی ضرب المثل فارسی؛ آمدند، کندند، سوختند، کشتند، بردند و رفتند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید